Hopp til hovedinnhold

4 steg til mer effektivt samarbeid med Office 365

Office 365 åpner for en moderne måte å jobbe på – hvor som helst og fra hvilken som helst enhet. Når du arbeider med filene dine i OneDrive kan du dele, redigere og samarbeide. Med Microsoft Teams og SharePoint kan du starte samtaler, opprette grupper og kanaler, og på den måten samarbeide enklere med dine kollegaer. Du er ikke lenger begrenset til kontormaskinen. Her kommer 5 steg som bidrar til mer effektivt samarbeid med Office 365.

Steg 1: Opprett og lagre dokumentene dine til skyen som standard

Enten du planlegger å jobbe i et dokument med andre eller bare dele det for å få en tilbakemelding, er dokumentene langt mer trygge når de lagres i skyen.

Når du skal lagre en ny Word-, Excel- eller PowerPoint-fil til skrivebordet ved hjelp av Ctrl-S (Windows), Cmd-S (macOS) eller Lagre-knappen i Office, vil standard settes til OneDrive eller SharePoint Online og lar deg raskt sette filnavn og plassering. Når filen er lagret i skyen vil du ha tilgang på tvers av enhetene dine.

Dersom du glemmer å lagre dokumentet før du avslutter, vil du automatisk få opp et valg om å lagre dokumentet til skyen. Du kan dermed jobbe inne i samme dokument sammen med andre.

Slå på Lagre automatisk slik at du ikke trenger å bekymre deg for å lagre endringer i dokumentet ditt.

Når et dokument er lagret i skyen, lagrer og synkroniserer funksjonen Lagre automatisk dokumentene dine regelmessig. Med Lagre automatisk trenger du ikke tenke på å trykke på Lagre, eller være redd for å miste endringer i dokumentet.

Dersom Lagre automatisk er av kan du enkelt slå funksjonen på øverst til venstre i dokumentet.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10422107288', style='' %}

Steg 2: Hver medforfatter i et delt dokument og bruke @omtale for å få en tilbakemelding

Del Office 365-dokumenter med andre

Pleier du å bruke tid på å slå sammen dokumenter til ett dokument? Det er enkelt å dele dokumentet i Word, Excel og PowerPoint, og dermed også mer effektivt dersom du er avhengig av å samarbeide med andre om innholdet i dokumentet. Nå du deler en fil som er lagret i skyen kan du jobbe med filen sammen med andre i sanntid. Du ser også endringene de andre personene foretar. Dette fungerer enten du er i nettleser, på skrivebord eller på mobil.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10421357022', style='' %}

Samarbeid med teamet ditt ved å bruke @omtale eller kommentarer. På denne måten kan du ha en samtale rett ved siden av innholdet i Word, Excel og PowerPoint.

Kommentarer og @omtale sikrer at du alltid får med deg hva som skjer, og gjør det samtidig enklere å ha en samtale om et bestemt innhold med dine samarbeidspartnere.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10421357046', style='' %}

Skriv @ og personens navn i kommentaren. Dette er en effektiv måte for å få noens oppmerksomhet på, da du også vil bli varslet på e-post.

Steg 3: Samarbeid i et delt dokument

Få med deg hvilke endringer som er gjort i PowerPoint-presentasjonen siden du var der sist.

Dersom du samarbeider i en presentasjon med andre, kan du se hvem som har gjort de siste endringene. Du trenger ikke lenger bla gjennom hele presentasjonen for å se hva som er endret. Det som er endret vil være uthevet og enkelt å se.

Angi filen som skrivebeskyttet og sett sammen konteksten for hvordan samarbeidspartnerne skal samhandle med filen.

Vil du dele et dokument med en kollega, men ikke ønsker at vedkommende kan utføre endringer? Da kan du angi tillatelser for det delte dokumentet. Du kan også flagge dokumentet som skrivebeskyttet, og på den måten gir du beskjed om at endringer ikke kan gjøres.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10421357080', style='' %}

Føl deg trygg på å gjøre endringer i et delt dokument. Versjonshistorikk lar deg se hvilke endringer som har skjedd.

Dersom et dokument brukes som grunnlag for et nytt dokument, bør brukerne alltid lagre en kopi først for å unngå at originalfilen endres. Hvis du glemmer dette og dermed gjør endringer i den opprinnelige filen mens Lagre automatisk er på, kan du enkelt gjenopprette en tidligere versjon via Versjonshistorikk.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10422107924', style='' %}

Steg 4: Finn og arbeid med eksisterende dokumenter på nettet, mobilen eller skrivebordet.

Finn dokumentet du har samarbeidet i, eller del dem med andre via Office.com.

Office.com er en god måte for å komme i gang med Office. I dokumentseksjonen kan du enkelt finne dokumentene du har brukt sist eller delt med andre. Du kan også se en liste over anbefalte delte dokumenter, og på den måten bruke mindre tid på å lete.

Samarbeid-1

Har du ikke et Office 365-abonnement?

Privat personer kan enkelt logge på eller opprette en konto på Office.com. Når en konto er opprettet kan du begynne å jobbe i nettleseres på Office.com.

Har du spørsmål om Office 365 til din bedrift? Book et møte med oss her:

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!