Hopp til hovedinnhold

5 tips til sikker og enkel lagring med OneDrive

Det finnes flere funksjoner i OneDrive som gjør lagring av filer og dokumenter enklere og mer sikkert – spesielt når vi jobber utenfor kontorets fire vegger. I dette innlegget gir vi deg 5 spennende tips:

Tips 1:

Forbedret opplevelse av OneDrive på Mac

Rett før jul kunne vi endelig lese at forhåndsvisning av OneDrive for Mac også skulle kjøre naturlig på M1-drevne Mac-maskiner, inkludert den nyeste iMac MacBook Air, 13-tommers MacBook Pro og Mac mini. Det vil gjøre det enda enklere for Mac-brukere å få tilganger til filer uansett hvor de befinner seg. Det er også nå aktivert det som heter Known Folder Move for MacOS, noe som også gjør det enklere for administratorer å sikre at Mac-brukere kan holde skrivebordet, dokumenter og bilder-mappene beskyttet, og samtidig få tilgang til filene ved hjelp av å synkronisere dem til skyen med OneDrive. Dette blir tilgjengeig i forhåndsvisning i Februar.

Files On Demand har også blitt fornyet og er under utrulling. Dette gjør at du som Mac-bruker enklere kan spase plass enheten, angi filer og mapper for offline tilgang, se hvilke filer som deles, og se miniatyrbilder for mer enn 300 filtyper.

Onedrivemac1

Tips 2:

Lagre, synkronisere, del video, ta opptak og bilder

Nå er opplastningsstørrelsen for Microsoft 365 økt fra 100 GB til 250 GB – som inkluderer opplastninger av filer til SharePoint, Teams og OneDrive. Teams-opptak er flyttet til OneDrive og kanalmøter er flyttet til SharePoint. På denne måten blir det enklere å finne og samarbeide om viktige møteopptak. Disse opptakene inkluderer også innebygde transkripsjoner og kommentarer slik at du enklere kan hoppe til den delen av opptaket du trenger å gå tilbake til. Når det gjelder bilder er det også kommer flere innebygde bilderedigeringsfunksjoner som gjør at du enklere kan beskjære, justere, og legge til filtre for bruk i sosiale medier eller i presentasjoner.

Onedrivemac2

Tips 3:

Mer intuitive fildelingsopplevelser

Samarbeid er kanskje mer viktig enn noen gang, særlig når vi sitter på ulike lokasjoner. I OneDrive har du derfor mulighet til å raskt velge tillatelser fra en rullegardinmeny, få enklere tilgang til å endre lenketyper og tillatelser, en mer brukervennlig måte å kopiere lenker på, og en rask oversikt over hvem du har delt filer med inkludert hvilke tillatelser som er gitt.

Onedrivemac3

Tips 4:

Enklere administrasjon for OneDrive og SharePoint

Som administrator får du nå et integrert administrasjonssenter som bidrar til å kunne administrere alt på organisasjonsnivå på et og samme sted. Her får du kontroller for intern og ekstern deling, du kan angi brukertilgangskontroller, administrere lagringsgrenser, aktivere varsler, spesifisere policyer og administrere synkroniseringskontroller for OneDrive.

Onedrivemac4

Tips 5:

Enda flere måter å holde OneDrive sikker på

Via administrasjonssenteret kan du som administrator bruke OneDrive Sync Admin Reports. Her kan man følge synkroniseringstilstanden for synkroniseringsimplementeringer og klientdistribusjoner.

Onedrivemac5

Til slutt:

OneDrive blir stadig et enklere og sikrere sted å få tilgang til, dele og samarbeide om filene dine i Microsoft 365. De vil alltid være beskyttet og lett tilgjengelige på alle enhetene dine, hvor som helst.

Du kan lese mer om OneDrive her.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!