Hopp til hovedinnhold

I Microsoft Teams kan du selv velge hva du ønsker å motta av varslinger. Disse innstillingene omfatter hvordan, når og hvor varslene vises. Du får også tilgang til egendefinerte innstillinger for kanaler og chat, utseende og lyder, samt slå av bestemte meldinger. Dersom du er helt ny til Teams, kan dette være noe som er lurt å starte med. Å velge sine egne varslinger gjør at du slipper å bli forstyrret av de tingene som ikke nødvendigvis angår deg. På hjemmekontor sitter vi mye i Microsoft Teams, og for at Teams ikke skal bli «støyende» kan dette være et veldig nyttig tiltak.

Selve administrasjonen av varslene finner du øverst til høyre i Teams ved siden av profilbildet ditt. Klikk på de tre prikkene. Her velger du Innstillinger/Settings og deretter Varsler/Notifications.

Varslinger2

Administrer e-postvarsler

Som standard sender Teams deg et e-postvarsel dersom noen har sendt deg en melding i Teams, eller dersom det er en aktivitet du ikke har sett. Her kan du velge hvor ofte du ønsker å motta disse varslene, eller om du ikke ønsker å motta de i det hele tatt.

Varslinger3

*Disse e-postmeldingene inneholder foreløpig ikke varsler fra private kanaler.

Administrer varslingslyder

Du kan velge om du vil slå av eller på varslingslyder. Det gjør du ved å velge å slå av eller på avspilling av lyd for innkommende samtaler og varslinger.

Varslinger4

Administrer varsler fra aktiviteter

Her kan du velge mellom tre valg:

  • Dersom du ønsker å bli varslet om aktiviteter fra alle kanalene i teamene du er medlem av, velger du «All aktivitet»
  • Dersom du vil bli varslet når du får en @omtale eller når du mottar svar på meldinger i kanaler, velger du «Omtaler og svar»
Varslinger5
  • Dersom du vil ha mest mulig kontroll over kanalvarsler, velger du «Egendefinert»

Varslinger6

Tilpass de andre varslingene

Du kan også tilpasse varsler for chat, møter, personer og annet. Velg Rediger-knappen ved siden av kategorien for å tilpasse hvordan du mottar disse.

Ønsker du kun varsler i appen?

Du kan velge om du ønsker å kun motta varsler i selve feeden i Teams. Velg «Rediger» ved siden av Chat og velg deretter «Only show in feed». Aller varsler for denne aktiviteten vil sendes til «Aktivitet» som du finner øverst til venstre i Teams.

Varslinger7

*Appen vil fortsatt blinke på oppgavelinjen på skrivebordet når det kommer varsler, men ingen pop-up vil vises på skrivebordet.

Ønsker du å bli varslet i appen og på skrivebordet?

Under de egendefinerte innstillingene (som beskrevet over), kan du velge Banner og Feedfor å motta varsler i både appen og på skrivebordet.

Varslinger8

*I Windows vises varselbannere nederst til høyre på skjermen. På Mac vises de øverst til høyre.

Slå av varsler for bestemte samtaler

Dette gjør du utenfor innstillingene for varsler. Gå til øvre høyre hjørne av den opprinnelige meldingen i en kanalsamtale, og velg «Flere alternativer , og deretter «Slå av varsler».

Varslinger10

Endre kanalvarsler fra teamlisten

Du kan også endre innstillingene for varsler fra selve kanalene i de ulike teamene du er medlem av. Gå til kanalen du ønskerog velg og deretter «Kanalvarsler».

Varslinger12

Her kan du velge mellom å skru på All aktivitet eller Egendefinert. Velger du også her Egendefinert, åpnes et nytt vindu som gir deg enda flere alternativer.

Varslinger13

Les mer om Teams best practice her:

10 kjøreregler for bruk av Microsoft Teams

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!