Hopp til hovedinnhold

Importer et regneark til Excel ved å ta bilde med mobilen

Den tabulære gjenkjenningsfunksjonen i Excel kombinerer tegngjenkjenningsteknologi og maskinlæringsmodeller for å omforme papirbasert informasjon til digitale data. Nå kan vi dermed importere et skjema rett inn i Excel fra mobiltelefonen. Funksjonen er tilgjengelig for både Android og iPhone.

Jeg har testet funksjonen, og dette er ganske genialt.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10184720953', style='' %}

Hvordan gjør jeg det?

Gå helt enkelt til Excel-appen på mobiltelefonen, ta et bilde av arket med skjema du ønsker å importere, beskjær og se gjennom bilde. Det er det. Datatabellen blir automatisk innebygd og klar til analyse i Excel.

Fordeler

  • Hundrevis av rader rett inn i Excel uten å bruke blyant
  • Illustrative diagrammer og grafer uten å bruke tid på å legge det inn i Excel
  • Gjør ideene fra papir digitale
  • Et arkiv for å samle data digitalt

Hvordan fungerer det?

Tanken bak funksjonen er at vi skal slippe å bruke tid på å manuelt taste inn skjema. Det blir mer effektivt om vi kan importere direkte inn i et regneark.

Bilde analyseres for å oppdage hovedblokkene i dokumentet, som for eksempel tekst og grafiske elementer. Når bilde er dekomponert, settes data fra bilde inn. Den viktigste delen er å oppdage bordets rutenett. Funksjonen bruker maskinlæringsmodeller for å filtrere falske positiver og produserer den endelige tabellen.

For de som er kjent med kunstig intelligens og gjenkjenningsteknologi vet vi at det ikke alltid blir helt korrekt. Det er derfor lagt inn en funksjon som markerer potensielle feil før skjemaet lastes inn i Excel. Dette er en AI-drevet funksjon som gjør at nøyaktigheten vil bli bedre over tid.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='10184720989', style='' %}

Konklusjon

Denne funksjonen gjør det veldig mye enklere for oss å digitalisere dokumenter vi har liggende på papir. Det er også mulighet for legge inn dokumenter som kvitteringer, som igjen gjør det enklere å laste opp reiseregninger.

Funksjonen har nå fått støtte for hele 21 språk, hvorav norsk er av dem. Microsoft kaller funksjonen «Insert Data From Picture». De har også opprettet en støtteside for bruk av funksjonen.

Publisert: . Oppdatert: .

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!