Hopp til hovedinnhold

Den digitale transformasjonen handler ikke bare om å gjøre manuelle arbeidsprosesser mer effektive, den handler vel som mye om å forbedre kunde- og medarbeideropplevelsen. I september 2017 utvidet Microsoft og Adobe sitt strategiske samarbeid ved å fokusere på integrasjoner mellom Adobe Sign og Office 365-produkter som Microsoft Teams, SharePoint og Outlook. Det er ingen tvil om at denne kombinasjonen er til nytte for alle bedrifter. Vi ønsker ikke lenger å jobbe på papir, vi ønsker enkelthet, og vi vil at våre arbeidsprosesser skal være tidsbesparende. Basert på dette, annonserte Adobe Document Cloud i forrige uke at de nå videreutvikler denne integrasjonen ved å integrere PDF-tjenester som en del av Office 365. Når tjenesten er integrert av din administrator, kan du nå forhåndsvise PDF-dokumenter i OneDrive og SharePoint. Acrobat kan dermed koble direkte med din OneDrive hvor PDF’er kan åpnes, endres og lagres.

digital transformasjon

Hva er nytt?

  • Du kan nå enkelt få tilgang til Adobe Sign- og Adobe PDF verktøy direkte fra Office 365 navigasjonsvindu i Outlook, Word, PowerPoint, SharePoint og OneDrive
  • Muligheten for å konvertere Word, Excel og PowerPoint dokumenter til Adobe PDF-filer med høy-kvalitet, samtidig som du bevarer skrift, formattering og utseende.
  • Du kan kombinere flere Office-filer, bilder, tekst og PDF’er til et eget dokument for videre distribusjon og arkivering.
  • Det blir mulig å vise og redigere PDF’er som er lagret i OneDrive og SharePoint direkte fra Acrobat DC.
  • Eksporter PDF-filer til Excel, Word og PowerPoint.
  • Du kan lage digitale kontrakter, bruke e-signatur og overvåke status for signering.
  • Muligheten for kunder og medarbeidere til å fylle inn og signere dokumenter hvor som helst, fra hvilken som helst enhet.

Word, Excel og Powerpoint

Du kan lage PDF-filer direkte i din Office 365 applikasjon, samt sende dokumenter til signering og overvåke status i Word og PowerPoint.

SharePoint

Du kan bruke Document Cloud-løsninger med SharePoint for å strømlinje arbeidsflyten til dine dokumenter. Avtaler kan signeres umiddelbart, og du kan arbeide sømløst med PDF-filer.

Outlook

Du kan sende dokumenter til signering og sjekke status direkte i Outlook. Ved å bruke automatisk utfylling og teknologien for signering får du muligheten til å gjenkjenne områder og signere dokumentene du mottar. I tillegg kan du bruke Acrobat til å konvertere meldinger og mapper til PDF uten å forlate Outlook.

Microsoft Teams

Du kan lage, dele og akseptere elektroniske avtaler i Microsoft Teams. Dette skaper effektivitet når det kommer til opprettelse av innhold og dokumentgodkjenning.

Microsoft Flow

Du kan inkludere e-signaturer i favorittprogrammer som er støttet av Microsoft Flow. Det er mulig å slå av aktiviteter automatisk etter en avtale er signert og samtidig overvåke status via varslingmaler.

OneDrive

Du kan konvertere Office-filer til PDF, og kombinere dokumenter i en enkelt fil, rett i OneDrive.

Raskere, smartere og sikrere

I tillegg til å inkludere verktøy for rapportering, deling og samarbeid, blir PDF-filer ofte brukt til å lage ferdige versjoner med innhold som brukes i mange forskjellige filer. Med PDF-tjenester, samt nylig innførte kombinasjons-filer med Adobe-funksjonalitet, kan du velge flere filer og legge inn en PDF med bare et par klikk i SharePoint-dokumentbiblioteket. I tillegg skal det være enklere å beskytte data, dokumenter, og ikke minst bedriften selv. Adobe Document Cloud inkluderer løsninger som møter kravene til sikkerhet, som gjør det enklere å opprettholde sikkerheten og innhente lovlige e-signaturer. Det blir også enklere å opprettholde kontrollen du trenger for å distribuere og administrere ressurser og guider.

En fordel for salgsteamet

Salgsteamet kan nå enkelt kombinere deler av en PowerPoint-presentasjon og PDF-filer direkte inn i SharePoint for å lage nye kundetilbud, og til og med få tilbudet signert uten å forlate SharePoint. Disse detaljene vil bidra til å bygge merkevaren og bedriftens rykte. Det er verdt å bemerke seg at PDF-funksjonene fungerer best dersom virksomheten leverer en sammenhengende opplevelse på tvers av alle digitale berøringspunkter som web, mobil og e-post.

sale

Konklusjon

Microsoft og Adobe har sammen gjort det enklere å levere digitale kundereiser uten behov for papir. En papirbasert prosess er utdatert, og gjør kundereisen lang. Integrasjonen er med på å styrke bedriftene, ved å forbedre arbeidsflyt og å skape mer moderne produktivitet.

Kilde:

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2018/06/18/updates-to-adobe-document-cloud-bring-integrated-pdf-services-to-office-365/

https://theblog.adobe.com/adobe-document-cloud-powers-forward-microsoft/

Publisert:

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!