Hopp til hovedinnhold

PowerPoint Live endrer presentasjonsopplevelsen i Microsoft Teams

PowerPoint er vårt favorittverktøy når det kommer til presentasjoner. Særlig det siste året har vi møtt nye utfordringer hvor vi har måtte presentere live uten å få den publikumsfølelsen vi tidligere er vant med. Å lese rommet, se menneskers utrykk og oppleve naturlige interaksjoner er vanskeligere når vi sitter bak en skjerm. Det er nettopp her PowerPoint Live skal bidra med å gjøre presentasjonene enda bedre for alle parter.

Del innhold i Microsoft Teams

For å komme i gang er det bare å starte et Teams-møte. Når du deretter skal dele en presentasjon velger du åpne en fil under PowerPoint-delen. Dette i stedet for å dele selve presentasjonen som du har åpen.

Powerpointlive1-2

Det fine med å dele presentasjonen på denne måten er at du ser notatene dine i samme vindu. Du vil også samtidig kunne «lese» rommet mens du presenterer og tilpasse deg etter publikums reaksjoner og kroppsspråk.

Powerpointlive2

I presentasjonsmodus får du full kontroll over innholdet ditt. Visninger du er ser som presentatør gjelder bare deg. Publikum ser selve presentasjonen. Du vil dermed se notater, du kan delta i chatter og se publikum uten å måtte gå ut av presentasjonen – alt i en panelvisning. Ved å bruke miniatyrremsen kan du også se hvilke lysbilder som kommer som neste.

Powerpointlive3

Dersom du har med en annen presentatør kan denne personen «ta kontroll» og umiddelbart få tilgang til presentasjonsmodus.

MicrosoftTeams-image (8)

Inkluderende og engasjerende

Det er viktig for et publikum å føle seg engasjert og inkludert under en presentasjon. Et publikum kan ha forskjellige behov. Noen ønsker å se hva som venter, mens andre ønsker å referere til det forrige lysbildet. I PowerPoint Live kan deltakeren gå frem og tilbake i presentasjonen uten at presentatøren ser dette.

Powerpointlive4

Med de siste live-reaksjonene som har kommet til Microsoft Teams, kan deltakerne bruke emojies for å kunne gi en reaksjon i et møte. Disse funksjonene hjelper med å fremme inklusiviteten i møtet.

Powerpointlive5
IMG_6236

Bli med i et møte fra hvor som helst

Enten du blir med i et møte via en mobiltelefon eller en 8k skjerm, opplever hver deltaker presentasjonen optimalisert for skjermtypen. Teksten og grafikken er skarp, animasjoner og overganger er jevne – uansett om du har betydelig mindre båndbredde enn det som vanligvis er nødvendig for skjermdeling. Så selv deltakere med lav båndbredde kan slå på video å se hverandre, noe som er spesielt viktig når vi jobber eksternt.

Avslutning

PowerPoint Live tar presentasjonen i Microsoft Teams til et nytt nivp av prfesjonalitert, personalisering og inkludering. Den samler de kreative mulighetene i PowerPoint og samarbeidsfunksjonene iTeams-møter, og gir med det en bedre ekstern presentasjonsopplevelse for både presentatører og deltakere.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!