Hopp til hovedinnhold

Sikker kommunikasjon med Outlook for mobil

Vi organiserer dagen vår på mobile enheter i større grad enn tidligere, vi bruker mobilen både i arbeidshverdagen og når det kommer til det mer personlige. Uansett hvordan og hvor vi jobber forventes det at bedriftens forretningskritiske informasjon er sikret og beskyttet. Vi må derfor kunne avgrense arbeids- og personlige kontoer i Outlook på mobilen. På denne måten kan vi ha alle kontoer, jobb og personlig, i én og samme app, samtidig som vi kan ha tillitt til at e-post og møteinnkallelser sendes fra riktig konto.

Sikkerheten som følger vil også da beskytte sensitiv informasjon i e-post og kalendervarsler på enhetenes låseskjermer. Med appbeskyttelsespolicyer og konfigurasjoner, sikrer Outlook at bedriftens data ikke blir sett eller er tilgjengelige dersom en enhet ikke er i riktig person sine hender.

Nå kommer flere muligheter innebygd i Outlook for iOS og Android:

  • Identitets- og tilgangsstyring
  • Enhetsadministrasjon
  • Informasjonsbeskyttelse
  • Trusselbeskyttelse

Alle kontoer samlet i én app

IMG_2076

Opprett et møte uten å skrive

Å opprette nye møter eller eventer i Outlook for iOS og Android kan gjøres veldig enkelt, og uten å skrive noe som helst. Vi kan opprette et møte uten å skrive en eneste bokstav, bare berøre alternativene eller forslagene som kommer opp. For eksempel kan vi trykke på tittelen for å velge aktivitet, personer som foreslås som deltakere og foreslått plassering. Igjen er det viktig at vi oppretter møte med riktig konto, slik at alle disse forslagene samsvarer med arbeidet vårt. Dersom vi er på vår personlige konto, bør de foreslåtte personene kun komme fra våre personlige kontakter.

Bring your own device (BYOD)

Skillet mellom jobb- og personlige kontoer støtter scenarioer for BYOD – hvor vi dermed raskere kan få ting gjort på farten eller når som helst på døgnet. Dette samtidig som at vi overholder bedriftens sikkerhetspolicyer og vår egen personlige informasjon. Når dette kombineres med appbeskyttelsespolicyene innebygd i Outlook for mobil med Microsoft Intune, kan administratorer administrere og konfigurere hvordan data beveger seg mellom kontoer og apper. På denne måten oppnår vi høyere nivå for databeskyttelse, samtidig som det sikrer brukerproduktivitet.

*Disse oppdateringen rulles ut innen utgangen av 2019.

Varslingsbeskyttelse

Nå kommer støtte for å blokkere bedriftsdata fra å vises i varsler på låseskjermen til de ansattes mobile enheter. E-post og kalendervarsler kan inneholde sensitiv bedriftsinformasjon og bør beskyttes mot andres vandrende øyne. Dette kommer i form av appbeskyttelsesregler med Microsoft Intune og tillater administratorer å fjerne bedriftsdata fra både e-post og kalendervarsler.

Når det kommer til kalendervarsler kan det være at de bør behandles annerledes. Noen ganger trenger man å se hva slags møte man skal i, uten å måtte åpne telefonen. Det er derfor mulig å kontrollere disse innstillingene i appkonfigurasjonsinnstillingene. På denne måten kan man fjerne sensitive data i e-postvarsler gjennom beskyttelsespolicyen for appen, men la rominformasjon for kalenderdata komme gjennom appkonfigurasjonen. Begge disse kontrollene kan administreres uten innmelding av enheter.

*Varslingsbeskyttelse og konfigurasjonskontroller rulles ut i desember 2019.

Spam og phishing

Ansatte er avhengig av at bedriftene hjelper dem med å overholde interne retningslinjer for databeskyttelse og krav til eksterne retningslinjer for compliance. På en annen side, er også administratorer avhengig av at brukerfelleskapet gjør det rette når det kommer til rapportering om sikkerhets- og complianceproblemer. Det blir nå mulig å rapportere hendelser som omhandler spam og phishing i Outlook for Android. Den nye rapporteringsfunksjonen bruker Microsoft Intelligent Security Graph og informasjonsbeskyttelsestjenester for å forstå når fremtidige meldinger skal blokkeres. For Outlook, kan administratorer gå gjennom rapporterte meldingsdetaljer for å identifisere trender, og bidra til å beskytte brukerne. For brukerne er denne opplevelsen veldig enkel, bare et trykk skal til for å flagge en potensiell risiko og et andre trykk for å identifisere om det er mistanke om spam eller phishing-forsøk.

Avslutning

Både mobil- og sikkerhetslandskapet er stadig i utvikling, og vil fortsette å forbedre Outook for iOS og Android, og Microsoft 365 sikkerhets- og complianceløsninger. Vi bruker stadig mer tid på mobiltelefonene våre, selv i jobbsammenheng, og mobile enheter har blitt en integrert del av virksomheten vår. Sikekrhet er viktig, hvor verneplikten fungerer aller best dersom man har mulighet til å bremse brukerne. Det er derfor viktig å kunne tilby brukervennlige verktøy som øket produktiviteten, men som samtidig har god nok sikkerhetskontroll. Outlook for mobil er designet med sikkerhet som prinsipp – som også muliggjør tilgang til både jobb- og personlige kontoer – fra ett sted. Med en innebygd integrasjon med Office 365 får vi tilgang til det vi trenger når vi er på farten – helt sikkert.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!