Hopp til hovedinnhold

Microsoft EMS gjør Office 365 enda sikrere

Bilde av en laptop på et bord

I dag arbeider vi og bruker enhetene våre på helt nye måter. Desto viktigere blir det dermed å finne balansen mellom fleksibilitet, produktivitet og sikkerhet. Dessuten kan det by på utfordringer å takle miksen av private og bedriftsrelaterte enheter og apper. For å beskytte e-post, filer og apper i Office 365 har Microsoft utformet pakken EM+S – Enterprise Mobility + Security.

«Er sikkerheten ivaretatt?» er et tilsynelatende enkelt men viktig spørsmål når du legger data i hendene på en ekstern aktør, for eksempel via en skytjeneste. Den som mottar og håndterer disse dataene, må kunne svare et ubetinget ja på dette spørsmålet.

Microsoft Enterprise Mobility + Security (EM+S) er en helhetlig og mobil løsning som håndterer og beskytter brukerne, enhetene, appene og dataene i skyen. EM+S ivaretar sikkerheten og kontrollen over bedriftens e-post og dokumenter i Office 365 og muliggjør en serverfri infrastruktur. Hvordan? Vi ser nærmere på tre punkter.

ID- og tilgangsadministrasjon

EM+S består av blant annet Microsoft Azure AD, noe som i prinsippet innebærer at hver brukers identitet forlenges ut i skyen. Det er mulig å bruke enten on-premise AD eller sky-AD. I og med at brukere i dag er vant til å jobbe på ulike enheter og applikasjoner, kan det være vanskelig for IT-avdelingen å ha kontroll på brukernes applikasjoner. Denne skybaserte ID- og tilgangskontrollen gjør at:

 • De ansatte blir mer produktive når de kun har ett brukernavn og passord å huske på, med én identitet for alle applikasjoner.
 • Brukerne kan selv tilbakestille passord eller be om tilgang til applikasjoner uten å måtte kontakte support.
 • IT-avdelingen kan beskytte tilgangen til applikasjoner i bedriftens datasenter og i skyen med ytterligere verifiseringsnivåer, som blant annet flerfaktorautentisering.
 • Vilkårsstyrt tilgang, for eksempel at brukeren tar med sin egen iPad, men at det ikke går an å logge på bedriftsmailen før man følger retningslinjene satt av bedriften selv. Som for eksempel at enheten må være kryptert, oppdatert og passordbeskyttet.
 • Overvåkning av mistenkelig aktivitet via avansert sikkerhetsrapportering, granskning og varsling bidrar til å minske eventuelle sikkerhetsproblemer.

Administrere enheter og applikasjoner i samme system

Med EM+S får du et system som kan håndtere både mobilenheter og mobile applikasjoner fra skyen. Det letter arbeidet for IT-avdelingen, som skal passe på sikkerheten og samtidig etterkomme de ansattes ønske om å kunne jobbe fleksibelt med sine egne enheter. Noen av fordelene med å kunne administrere apper og enheter via skyen er:

 • Sikkerhet rundt data og tilgang for enheter og applikasjoner
 • Fleksibilitet for brukerne, som kan jobbe på enhetene de ønsker, uten at det går ut over sikkerheten
 • Én eneste administrasjonskonsoll
 • Mulighet til å styre tilgang og administrasjon av apper, som mulighet til å åpne data i Outlook på sin private enhet, men ikke laste det ned, bortsett fra i for eksempel OneDrive for Business
 • For brukeren innebærer det ingen inntrenging i det private. Du kan velge å avslutte, og kun bedriftsdataene blir borte

Sikring av kritiske data

Det er viktig å ha kontroll på bedriftens data i skytjenesten du bruker. EM+S gir ekstra informasjonssikkerhet for Office 365. På hvilken måte? Jo, for eksempel gjennom:

 • Klassifisering av data basert på hvor sensitivt dokumentet er
 • Kontroll på deling av sensitive data innad i og utenfor organisasjonen. Beskyttelsen følger med dine data uansett hvor de lagres
 • Mulighet til å se hva som deles av din organisasjon, og få kontroll på det
 • Kryptering av data i skyen eller i den lokale infrastrukturen

Ta gjerne en kikk på Microsofts video, som viser hvordan databeskyttelsen fungerer i EM+S.

Sammendrag

Office 365 blir med EM+S en sikrere løsning, uten at det går ut over mobilitet og produktivitet. Et godt tips fra oss er at du ikke glemmer å holde deg oppdatert på sikkerhet i bedriften. Sikkerhet handler gjerne om sunn fornuft, og å være klar over hva du har behov for.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!