Hopp til hovedinnhold

Slik endrer du standard nettleser i Outlook

Bilde av en PC og en plante

Dersom du foretrekker å bruke en nettleser som ikke er Microsoft Edge som din primære nettleser, har du kanskje lagt merke til at lenker som du klikker på i Microsoft Outlook nå automatisk åpner seg i Edge. Denne endringen er et resultat av en nylig Windows-oppdatering.

Microsoft har valgt å endre standardinnstillingene for åpning av lenker i Outlook som en del av oppdateringen. Dette betyr at når du klikker på en lenke i en e-post eller kalenderhendelse i Outlook, vil den automatisk åpnes i Edge-nettleseren, selv om du vanligvis bruker en annen nettleser som Chrome, Firefox eller Safari.

Hvis du ønsker å fortsette å bruke din foretrukne nettleser for lenker i Outlook, kan du følge disse trinnene:

Endre standard nettleser i Outllok

Åpne Outlook og gå til Fil

Gå til Alternativer

Gå til Avansert, og velg Edge eller standard nettleser

Slik ser du hva du har som standard nettleser

Åpne "Innstillinger" på datamaskinen din ved å klikke på Start-menyen og deretter velge "Innstillinger" (tannhjulikonet).

Gå til "System" og deretter "Standardapper" i innstillingsmenyen.

Under "Nettleser" bør du se standardnettleseren din (som nå er satt til Edge). Klikk på denne, og en liste over tilgjengelige nettlesere på systemet ditt vil dukke opp.

Velg nettleseren du foretrekker, for eksempel Chrome eller Firefox. Når du velger en ny nettleser som standard, vil lenker i Outlook begynne å åpne seg i den valgte nettleseren i stedet for Edge.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!