Hopp til hovedinnhold

Windows 10 Spring Creators Update kommer snart. Hva er nytt?

to bygninger og himmel

Windows 10 Spring Creators Update er den nye oppdateringen som er planlagt å komme i løpet av april. Der vil vi få nyheter som Timeline, Fluent Design System, S-modus og oppgradering av Edge. Samtidig kan Microsoft glede oss med at de har jobbet med å kutte oppdateringstiden på systemoppdateringer.

Timeline

Timeline er kort og greit en tidslinje som skal hjelpe deg å huske hva du gjorde fredag, rett før du pakket sammen sakene dine og tok en velfortjent helg. Eventuelt gi deg oversikt over hva du jobbet med på de forskjellige tidspunktene i går, og enkelt hjelpe deg med å hente opp dette på samme sted du slapp.

Nyheten skulle egentlig ha kommet for en stund siden, men har blitt utsatt da Microsoft har oppdaget små feil som de nå har rettet opp i, for at vi skal få et bra produkt.

Microsoft Fluent Design System

Dette er ikke en direkte funksjon i Spring Creators Update, men snarere en visuell oppgradering. Microsoft ønsker å bli penere, og har derfor endret det visuelle. Vi har allerede fått små drypp av dette, ved at for eksempel kalkulatoren har blitt delvis gjennomsiktig. Når oppdateringen kommer vil menyene og Microsoft apper også få disse trekkene, samtidig som vi vil oppleve mykere animasjoner og nye lyseffekter. Skalering av apper skal også bli bedre, og enklere kunne tilpasse seg forskjellige skjermoppløsninger. Få et lite innblikk i denne videoen:

Oppgradering av Edge

Nettleseren Edge har ikke tatt så av som Microsoft hadde sett for seg og håpet på. Dette blant annet fordi den har manglet enkelte funksjoner som andre kan tilby. Oppdateringen tar også Edge igjennom Fluent Design System for et penere visuelt utseende, men også nye funksjoner. Man vil nå kunne dempe lyden på faner, noe som har blitt veldig aktuelt, da flere og flere nettsider spiller av videoer automatisk. PDF og e-bok lesing skal bli bedre med en ny innebygget leser, og håndtering av snarveier og støtte for kjøring av web-apper i offline modus kommer. De kommer også til å åpne for at man skal kunne bruke nettleserutvidelser i InPrivate modus.

Windows S-modus

S-modus er Microsofts "nye" utgave av et operativsystem. Utgaven har allerede funnet sted en god stund, men da i hovedsak på Microsoft Surface Laptop. Det begynner nå sakte, men sikkert å bli mer utbredt og vil slå i full blomst med Spring Creators Update. Windows S-modus skal være det sikreste og raskeste operativsystemet. Årsaken til dette er at Microsoft kun tillater apper via Windows Store i S-modus, hvor de verifiserer samtlige applikasjoner. Dette gjør at oppstart blir raskere, og skumle tredjeparter kommer ikke inn før Microsoft har godkjent det. Samtidig vil de prøve å pushe deg fra gamle installerte Office programmer, og gå over på Office 365, da det gamle ikke vil fungere i S-modus. Skulle du mot formodning ønske å bruke de gamle programmene, eller har mange eksterne programmer som ikke er verifisert av Microsoft enda, kan du alltids bytte til Windows 10 Home eller Professional, da S-modus vil bli levert sammen med disse. Microsoft ønsker at S-modus skal bli den nye standarden, men gir forbrukeren muligheten til å bytte selv, kostnadsfritt. Og hvis du tenker at denne opplevelsen kommer til å bli veldig begrenset, så tro om igjen. Microsoft Store har allerede utrolig mange applikasjoner og spill tilgjengelig, fra både store og små utviklere, og utvalget blir bare større og større. S-modus kjører forøvrig Windows Defender Antivirus som standard - på lik linje som Home og Professional.

Bedre oppdateringstid

Microsoft kan også komme med enda en gledelig nyhet - de har kuttet ned offline prossesene ved systemoppdateringer. Forberedelse av migrasjon av bruker og flytting operativsystemet til en midlertidig katalog blir gjort før du får beskjed om å restarte maskinen. Det betyr at du slipper å vente på disse prosessene - og de hevder nå at oppdateringstiden vil gå fra ca 60 minutter til 30 minutter på store oppdateringer som Spring Creators Update.

2018-03-23_15-15-42

Konklusjon

Vi er spente på Microsofts nyheter og gleder oss til et både visuelt enda penere design og enda mer fokus på sikkerhet. Det er også en gledelig nyhet at oppdateringstidene er blitt kraftig nedjustert. Vi i Lillevik IT ønsker dere forøvrig en riktig god påske!

 

Publisert:

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!