Hopp til hovedinnhold

7 nyheter i Microsoft Teams du kan glede deg til

En av de store fordelene med å ha et abonnement på Office 365 er at du får oppdateringer kontinuerlig og ikke trenger å kjøpe en ny versjon og reinstallere. Nyheter kommer hele tiden, og her har vi plukket ut de mest spennende for deg som bruker Microsoft Teams.

1. Pop-out chat

Du sitter og jobber i et dokument i Teams og så får du en chat melding..

Endelig kommer muligheten for å ha chatten i et eget vindu! Foreløpig kommer denne nyheten til Windows brukere i starten av April, mens Mac og Linux brukere kommer om noen uker. I første omgang virker det som om det blir slik at du kan velge å åpne hver enkelt chat i et eget vindu.

microsoftteamspopout.0

2. Videovisning av opptil 9 deltakere

For øyeblikket vil du kun se 4 deltakere på skjermen når du er med i et møte i Teams, selv om det er flere deltakere i møtet. De andre som er med vil du se som ikoner helt nederst. Det er også de deltakerne som aktivt "snakker" som vil bli vist på skjermen. Nå endrer Microsoft dette, og i løpet av april vil muligheten for å vise opptil 9 deltakere på skjermen bli tilgjengelig.

3. Innebygget støydemping

Snart blir det roligere i Teams møter. Høy tastaturlyd, barneprat eller lyder fra støvsugeren kommer til å forsvinne. Microsoft jobber med innebygget støydemping i Teams-møter som vil fjerne bakgrunnsstøy. Ingen offentlig beskjed på når denne nyheten kommer ennå.

4. Rekk-opp-hånda i møter

Nå kommer det snart en fantastisk knapp som gjør det enklere for alle å komme til ordet i store møter. “Rekk-opp-hånda” funksjonen viser hvem som vil si noe. Denne nyheten kommer til å gjøre gjennomføring av møter mye enklere og vi kan snart slutte å si “beklager – prat først du”. Nyheten starter å komme til Teams brukere i slutten av april.

teamsreisehand

5. 10 000 medlemmer i et Team

I dag er det er grense på 5 000 medlemmer per Team. Denne økes nå til hele 10 000 medlemmer per individuelle Team. Økningen er allerede på vei og starter å bli tilgjengelig for alle tenants i slutten av April.

6. Sjekklister og undersøkelser

Snart kan du få direkte tilbakemeldinger på spørsmål og bedre flyt av arbeid i Teams. Det kommer mulighet for å dele sjekklister og undersøkelser rett i en chat eller i en kanal! Funksjonen blir tilgjengelig ved å trykke på de tre prikkene ‘…’ nederst i en chat eller en kanal. Denne funskjonen jobbes fortsatt med, men er rett rundt hjørnet.

7. Bakrunnsbilder i møter

Fra før av har man muligheten til å gjøre bakgrunnen I et Teams møte uklar. Denne funskjonen bygger nå Microsoft videre på, og nå får du muligheten til å velge flere bakgrunnseffekter. Du skal få velge en annen bakgrunn fra et bildegalleri. Denne funskjonen har startet å komme allerede.

Microsoft-Teams-Custom-Background

I Microsoft sitt veikart kan du selv følge med på nyheter og når nye funskjoner kommer. Følg med på denne siden: https://www.microsoft.com/nb-no/microsoft-365/roadmap?filters=In%20development%2CMicrosoft%20Teams

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!