Hopp til hovedinnhold

Pressemelding: Evelon kjøper Devion

Logo letter
Evelon AS
Bilde av menn med logo

Det sandefjordsbaserte IT-selskapet Evelon kjøper IT-driftsselskapet Devion. Bak Evelon står investeringselskapet Varro Vekstpartner. De varsler ytterlige oppkjøp i bransjen.

– Vi er svært imponert over hva Devion har fått til. De har stor teknologisk kompetanse og en sterk kultur som passer bra sammen med oss. Vi ser frem til å utvikle selskapet videre sammen med dagens ansatte, sier Stian Vik Gabrielsen, administrerende direktør i Evelon.

Devion AS ble etablert i 2005 under navnet SMB Datadrift, som senere ble omdøpt til On4U. I 2017 slo selskapet seg sammen med Systemitech og dannet Devion. I dag holder selskapet til i Drammen og Kongsberg, og har 10 ansatte.

– Vi har vært på jakt etter en eier som kan gi oss et større fagmiljø og et bredere produktspekter for kundene. Evelon passer oss perfekt både faglig og kulturelt, sier Øystein Berg, daglig leder i Devion.

Evelon er et resultat av sammenslåingen av de tre IT-selskapene IMEMO, Lillevik IT og Bridge IT. Bak Evelon står investeringsselskapet Varro Vekstpartner, som ble etablert i 2019 av Harald Gaupen og Jonas Bjørnstad Western. Investeringsstrategien til selskapet er å eie og videreutvikle små og mellomstore virksomheter med sterk tilhørighet og fotavtrykk i Vestfold og Telemark. Selskapet fokuserer ikke på start-up/venture, men på etablerte selskaper med bevist forretningsmodell.

– Vi fokuserer på små og mellomstore selskap som gjerne går under radaren til etablerte oppkjøpsfond. Vår strategi er å kjøpe og bygge virksomhetene sammen med gründere og nøkkelpersoner, og vi skal skape aksjonærverdier gjennom å være et vekstverktøy for mindre virksomheter, sier Jonas Bjørnstad Western i Varro Vekstpartner.

Varro Vekstpartner har i tillegg til investeringene i Evelon og Devion, kjøpt en majoritetspost i Coretrek, i samarbeid med Holta Invest.

– Vi har store ambisjoner, og skal øke antall ansatte i investeringselskapet, og vi skal øke antall porteføljeselskaper. Vår ambisjon er å investere inntil 300 millioner kroner i mindre selskaper de neste årene, sierHeine Wang, styremedlem i Varro Vektpartner.

Varro har til sammen 36 investorer, deriblant Heine Wang, Odd Gleditsch d.y (med familie), Hesnes Gruppen, Finn Erik Røed og Ole Vinje.

– Norge står midt i en enorm digitalisering, både av privat og offentlig sektor. Gjennom Varro Vekstpartners investering i Evelon får vi være med på denne svært spennende reisen. I tillegg er det viktig for oss å bidra til et lokalt IT-miljø og et nytt spennende investeringsmiljø med base i Sandefjord, sier investor Odd Gleditsch d.y. på vegne av Mattisberget AS, som er investor i Varro Vekstpartner.

Om Varro Vektpartner

Varro Vekstpartner er et forvaltnings- og investeringsselskap basert i Sandefjord. Selskapet fokuserer på å investere i, og utvikle, små og mellomstore bedrifter, og har et langsiktig perspektiv på sine investeringer. Varro Vekstpartner ble etablert av Harald Gaupen og Jonas Bjørnstad Western. Gaupen har bakgrunn fra bl.a. CEO i Sparebank1 BV og konserndirektør i Orkla Media. Jonas Bjørnstad Western er tidligere associate director i Arkwright Consulting og leder av investeringsteamet i Arkwright X.

Varro har til sammen 36 investorer, deriblant Heine Wang, Odd Gleditsch d.y (med familie), Hesnes Gruppen, Finn Erik Røed og Ole Vinje.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!