Hopp til hovedinnhold

Mobilapplikasjonen Microsoft Teams

Bilde av Teamscall på telefon

Ønsker du å ha mulighet til å kommunisere og samarbeide med kolleger uten å være avhengig av PCen din? Som vi har nevnt i tidligere innlegg blir det stadig lansert nye funksjoner i Microsoft Teams for å kunne gi brukere bedre samarbeids- og kommunikasjonsopplevelser - også på mobile enheter. I den anledning spør vi: har du lastet ned applikasjonen Microsoft Teams på din mobil?

Møter, samtaler og videokonferanser

Microsoft har tidligere bekreftet at funksjonene i Skype for Business også skal bli å finne i Teams. Nå er noen av disse lansert, og vi har tatt en titt på hvordan de ulike funksjonene faktisk fungerer på mobilen.

Bli med i samtaler og møter

Ta initiativ til, ta imot eller bli med i en-til-en samtaler og planlagte møter via tale og/eller video (eller telefon, men dette krever PSTN) med personer i eller utenfor din virksomhet. Dersom du underveis trenger å legge til flere deltakere, gir appen deg mulighet til å søke etter andre personer (eller direkte taste inn deres telefonnummer via PSTN).

teams ringe

Du har i tillegg mulighet til å sette over samtaler du allerede er i - enten til en kollega eller til et telefonnummer.

teams_overføre


Del innhold og kontroller presentasjoner

På samme måte som med Skype for Business kan du dele din iPhone eller iPad-skjerm, bilder, eller en live videostream med andre deltakere i møtet. Foreløpig gjelder dette kun for iOS, men Microsoft har uttalt at brukere med Android-enheter snart vil få de samme mulighetene. Det vil også bli mulig å dele filer fra skylagringstjenester som OneDrive og SharePoint direkte i mobilklienten. Da vil deltakere kunne se presentasjoner, be om kontroll, samt få en forhåndsvisning av de aktuelle PowerPoint-slidene.

teams dele skjerm

Bildet til venstre viser Marianne sin mobilskjerm ved live videostream, mens bildet til høyre er et skjermbilde av Jannie sin PC skjerm. Til venstre for "Bilder"-knappen vil det komme et nytt valg "Filer", som vil gi deg mulighet til å dele presentasjoner, word-dokumenter eller lignende.

Opptak

Enkelte møter og samtaler kan det være greit å ta opp. Første gang du ønsker å ta opp en Teamssamtale eller et møte, vil du bli bedt om å legge til skjerminnspilling i telefonens kontrollsenter. Når dette er gjort er det enkelt å aktivere opptak når du befinner deg i en samtale eller et møte:

teams opptak install

Konklusjon

Den moderne arbeidsplassen handler om å kunne arbeide når og hvor man vil, på tvers av ulike enheter. I dette innlegget har vi vist grunnleggende funksjoner i applikasjonen til Microsoft Teams, og hvordan disse kan gjøre arbeidshverdagen litt enklere.

Kilde: https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-Teams-Blog/Join-a-Call-or-Meeting-with-Microsoft-Teams-Mobile-App/ba-p/199396?_lrsc=948ddbaf-78a4-4b92-bf46-f935c28a1068

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!