Hopp til hovedinnhold

Tjenester, produkter og kompetanse

Azure

Azure er Microsofts plattform for skybasert databehandling som leverer infrastruktur-, plattform- og programvaretjenester.

Moderne infrastruktur i skyen

Azure er Microsofts plattform for skybasert databehandling som leverer infrastruktur-, plattform- og programvaretjenester. I Azure kan man enkelt sette opp servere, databaser, applikasjoner og mye mer.

Kompetanse

BIlde av logo til azure solutions architect sertifiseringen

Vi hjelper gjerne deg med å komme i gang med din virksomhet sin skyreise. Vi har flere sertifiserte eksperter innenfor feltet som kan skreddersy etter dine behov. Enten det gjelder drift, support, eller rådgivning rundt flytting, videre utvikling og kostandsoptimalisering av egen infrastruktur.

Ta direkte kontakt med en av våre sertifiserte eksperter på Azure:

Investering i sikkerhet

Skyplattformen til Microsoft, Azure, gir bedrifter muligheten til å effektivisere, modernisere, og sikre sine løsninger. Microsoft investerer over 1 milliard dollar årlig på å beskytte data fra ulike cybertrusler. I tillegg til dette tilbyr Azure flere funksjoner for sikring av applikasjoner og gi deg som kunde oversikt over sikkerheten i ditt miljø. Det gir deg også muligheten til å knytte sammen miljøer sømløst, enten det er lokalt eller i en annen sky.

Ressursbasert forbruk

Azure er en sky i konstant utvikling, og legger stadig til nye tjenester og funksjoner. I Azure betaler du kun for mengden ressurser du bruker, og har total kontroll over hvor mye du betaler for den enkelte ressurs. Dette gjør det enkelt for deg å identifisere områder med besparingsmuligheter.

Kostnadsbesparelser med Azure

Pay-as-you-go

Azure faktureres etter et «pay-as-you-go»-prinsipp. Det innebærer at du kun betaler for de ressursene og tjenestene du faktisk har brukt. Hvis du for eksempel har en server i Azure betaler du full pris for den når den er på, mens du kun betaler for lagring av den når den er slått av.

Reserver kapasitet

I Azure kan du reservere kapasitet, hvor du tegner en ett- eller tre års binding på forbruket i bytte mot en rabattert pris. Vet du for eksempel at du trenger en server det neste året som ikke kan skrus av for å spare penger kan du tegne en ett års binding på forbruket og betale mindre enn du ville gjort med pay-as-you-go priser.

Oversikt over kostnader

Dra nytte av detaljerte kostnadsrapporter og budsjetter med varsler for å få bedre kontroll på kostnadene tilknyttet din IT-infrastruktur. Med et Azure abonnement levert av oss kan du rådføre deg med våre eksperter på Azure for å effektivisere kostnader og forstå din faktura.

Skalerbar infrastruktur

Med Azure kan du enkelt skalere dine tjenester etter dine behov. Enten det er perioder med behov for mer kapasitet eller perioder der tjenesten ikke benyttes. Med Azure kan du skalere antall instanser ut og inn og størrelsen på instansene opp og ned, alt etter ditt behov.

Vær sikker med Azure

Komplett sikkerhet

Enkelt beskytt dine tjenester med innebygde tjenester rundt identiteter, data, nettverk og apper. Microsoft sporer og analyserer angrepsforsøk på tvers av tjenestene de leverer. Denne informasjonen benytter Microsoft for å beskytte sine tjenester og kunder.

Microsoft Defender for Cloud

Med Microsoft Defender for Cloud kan du enkelt styrke din sikkerhet i Azure. Tjenesten inkluderer verktøy for å identifisere sårbarheter i din sky-konfigurasjon, og du får en egen sikkerhetsscore for ditt miljø. Du får totaloversikt over forbedringspotensialet i din IT-infrastruktur med konkrete tiltak som bør gjøres for å sikre infrastrukturen ytterligere.

Tilgangsstyring

I Azure kan man enkelt sikre tilgangen til de ulike ressursene man benytter. Med granulær tildeling av tilganger sikrer du at personer kun har tilgang til de ressursene de skal ha tilgang til, samt at de kun har mulighet til å gjøre handlingene de skal ha tilgang til. Dette oppnås gjennom bruk av over 120 innebygde roller og muligheten til å lage egendefinerte roller med ulike tilganger.

Definer egne retningslinjer

I Azure kan man definere egne retningslinjer med tjenesten Azure Policy. Tjenesten kan benyttes til å håndheve standarder og måle samsvar i stor skala. Du kan måle din infrastruktur opp mot internasjonale standarder som ISO 27000:2013 med innebygde Policies. Du kan også sette retningslinjer for hvor i verden tjenestene dine skal opprettes oghvilke tjenester du tillater at skal brukes.

Fra fagbloggen

Dette skriver vi om Azure

FAQ

Få svar på det du lurer på om Azure

Har du spørsmål om Azure?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!