Hopp til hovedinnhold

Veien til Azure for et finanskonsern

bilde av logoen til jbf

Jbf er et finanskonsern som består av Jernbanepersonalets sparebank og Jernbanepersonalets forsikring gjensidig. De er totalleverandør av finansielle produkter, og du får dekt hele ditt bank- og forsikringsbehov hos dem. Historien deres strekker seg helt tilbake til 1885 og ble startet av og for jernbaneansatte. I dag er de ca 150 ansatte som leverer bank- og forsikringstjenester til privatkunder over hele Norge, og har også blitt en del av Eika-alliansen.

Behov for modernisering

Deres reise med oss som driftspartner startet i 2016, når vi tok over ansvaret og driften av IT-infrastrukturen. Den ble flyttet til vårt datasenter slik at vi kunne ta ansvar for overvåkning, drift og vedlikehold. Gjennom årene har vi arbeidet tett sammen for å finne de beste løsningene etter hvert som behovene har endret seg. Et behov som meldte seg med årene var høyere krav til redundans, og for en kunde som aktivt ønsker modernisering falt valget på å komme seg til Azure.

Evelon er en avgjørende samarbeidspartner for flere av våre tjenester. De er stabile når det kommer til daglig drift og oppfølging, samtidig som de besitter spesialkompetanse som gjør at vi greier å levere på strategisk viktige områder

Per Anders Gjefsen, IT-arkitekt

Veien til Azure

For å svare på behovene for modernisering og redundans bestemte vi oss for å iverksette et migreringsprosjekt til Azure. De ønsket å flytte sine tjenester fra tradisjonelle servere på datasenteret til moderne tjenester i Azure og utnytte mulighetene disse tjenestene gir.

Som driftspartner hadde vi allerede god kjennskap til IT-infrastrukturen, og startet med planlegging og rådgivning for hvordan de best kunne starte å migrere tjenestene til Azure. Det ble utformet et overordnet design og forprosjekt ble satt i gang. Dette skulle fungere som en Proof of Concept for å teste kompatibiliteten mellom Azure tjenestene og deres egne tjenester og deres avhengigheter.

I forbindelse med overgangen til Azure ble det initiert et internt kompetanseløft hvor vi bistod med workshops og foredrag. Disse var skreddersydd for å gi dem en god forståelse av migreringsprosjektet og hvordan løsningene ville fungere i Azure.

Infrastructure as Code

De hadde også et ønske om å ta i bruk Infrastructure as Code, som innebærer at man definerer IT-infrastrukturen som kode, og oppretter den ved å kjøre en deployment av den mot Azure. På denne måten får man en slags backup av konfigurasjonen som kan benyttes til å re-deploye infrastrukturen. Dette løste vi sammen ved å ta i bruk Azure Bicep, Microsoft sitt eget språk for infrastrukturkode. Azure Bicep ble brukt for å definere Azure infrastrukturen, og vi satt opp CI/CD pipelines for deployment av denne. På denne måten kan vi kontinuerlig utvide Azure infrastrukturen i koden så den automatisk blir opprettet i Azure.

Samarbeidet har vist oss at det er viktig å alltid følge med i tiden, og man må være pro modernisering for å kontinuerlig utvikle og forbedre sin IT-infrastruktur. I tillegg har det vist at et godt og personlig samarbeid er nøkkelen til å lykkes med utviklings- og forbedringsarbeidet. Les mer om JBF her.

Publisert: