Hopp til hovedinnhold

Det er liten tvil om at vi det siste året har lært mye om det å jobbe eksternt, men det er fortsatt noen utfordringer som oppstår når det kommer til kreativitet og samarbeid. Vi savner gangsamtalene som før utløste nye ideer, som igjen havnet på en tavle for å visuelt fange samtalen. Det er derfor helt fortsatt helt nødvendig med løsninger som gjør at vi kan samarbeide fra hvor som helst.

Her se vi på tre verktøy som gjør at vi kan samarbeide enda enklere i Microsoft Teams.

Samarbeid med Microsoft Whiteboard i Teams

Det er faktisk ikke så vanskelig å putte ideer ned på en tavle via Microsoft Teams. Klikker du på «dele-knappen» så vil Whiteboard dukke opp blant alternativene. Her kan du legge ut tekst, klistrelapper, skrive i en agenda og mye mer. Du trenger ikke ta skjermbilde av samtalen, det som blir laget i Whiteboard blir automatisk lagret.

Officeapper1

Du kan også klargjøre tavlen før møte starter. Dobbeltklikk på møteinvitasjonen i Teams-kalenderen, klikk på tavlefanen og start med forberedelsene. Når møtet starter vil den forhåndsberedte tavlen allerede være i møtet.

Officeapper2

For prosjekter og langsiktige diskusjoner kan du også legge til en tavle i en Teams-kanal. På denne måten blir tavlen tilgjengelig for kanalens medlemmer, og medlemmene kan oppdatere tavlen når som helst. Klikk på «+»-knappen øverst i en Teams-kanal for å legge til en fane, søk etter «Whiteboard», og følg instruksjonene.

Officeapper3

Også når du er i et stort møte – kan du bruke grupperom (breakout-rooms). Der er det enkelt å la en egen tavle for hvert rom. Etter du har blitt med i et grupperom, kan du velge Whiteboard under «Del innhold» i Teams.

*Den nye «Del innholdsopplevelsen» kommer snart. For å få tilgang til den fulle funksjonaliteten til Whiteboard-lignende maler og mye mer, kan du åpne Whiteboard-appliksjonen på Windows 10 eller iOS ved å bruke «åpne i app»-knappen.

Få tilbakemeldinger i sanntid fra deltakere med Polly

Enten du kjører større workshops, eller trenger meningsmålinger i team-møter, kan en presentatør få tilbakemeldinger i sanntid å gjøre deltakerne til aktive deltakere. Disse avstemningene utnytter infrastrukturen og funksjonene til Microsoft Forms for å forbedre virtuelle møteopplevelser.

Officeapper4

Etter møtet kan du evaluere resultatene direkte i fanen som heter «Avstemninger». Du kan også eksportere dem til en Excel-arbeidsbok for å kjøre analyser eller dele dem med kolleger. Du kan også se dem via Forms-appen.

Presenter med PowerPoint Live i Teams

Det å “lese” rommet, se dine kollegers ansiktsuttrykk og naturlige interaksjoner ble brått litt vanskeligere når vi skulle inn i virtuelle møter. For å løse denne utfordringen har Microsoft opprettet PowerPoint Live i Microsoft Teams. Her kan du se på notater, delta i chatter og se publikum.

I stedet for å åpne et PowerPoint-deck og dele skjermen, kan du heller velge en nylig fil eller laste opp en fil under PowerPoint Live-delen.

Officeapper5

Oppsummering

Potensiale med Whiteboard, Polls og PowerPoint Live i Teams gir oss muligheter for enda bedre samarbeid fra det virtuelle kontoret. Her kan vi enkelt koble oss sammen og dele ideer for å innovere på tvers av rom og tid. Vi kan holde oss oppdatert og synkronisert hvor enn vi befinner oss.

Her kan du lese mer om samarbeid i Microsoft Teams:

Microsoft Teams - Samarbeid og kommunikasjon

Trygge digitale møter i Microsoft Teams med samarbeid i fokus

Slik deler du innhold i et Microsoft Teams-møte

10 kjøreregler for bruk av Microsoft Teams

Delta i et Teams-møte uten å ha Teams installert

Hold et møte med Microsoft Teams

Bruk Planner med Microsoft Teams

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!