Hopp til hovedinnhold
Bilde av bing chat enterprise i nettleser

Hva er forskjellene på Bing Chat og ChatGPT?

Bing Chat og Chat GPT er begge to AI-drevet chat tjenester. De er rett og slett en samtalerobot som du kan se på som en personlig assistent. Bing Chat er ganske nytt på markedet, og ligner på den mer kjente tjenesten ChatGPT.

Begge tjenester er gratis å bruke, men de har sine forskjeller.

ChatGPTBing Chat
SpråkmodellGPT-3.5GPT-4
InformasjonsnøyaktighetKjenner ikke til informasjon etter 2021Koblet til internett og har oppdatert informasjon
Plattform og tilgjengelighetNettleser og mobil applikasjonNettleser, mobil applikasjoner og integrert i andre Microsoft tjenester
Chat modusIngenKreativ, Balansert, Presis
SvarlengdeLengre kreative svarKortere informative svar
AI bilderTilgjengelig (betalt versjon)Bing Image Creator (gratis)
PrisGratis. $20 abonnement for å få GPT-4 Gratis. Sporadiske annonnser.

Vår anbefaling er at du bruker Bing Chat i jobbsammenheng. Hvis du bruker Edge som nettleser får du Bing Chat i et sidepaneler. Du kan også nå Bing Chat ved å gå til https://bing.com/chat.

Og når du lar ansatte i din organsisajon bruke en slik tjeneste er det lurt å vite at det finnes to utgaver av Bing Chat.

Bing Chat kommer i to utgaver

I korte trekk så er Bing Chat laget for privatmarkedet, og er gratis å bruke for alle. Bing Chat Enteprise er en lisensert tjeneste laget for bedriftsmarkedet. Den største forskjellen er datasikkerheten du får med Enterprise versjonen.

I Bing Chat Enterprise er bruker- og forretningsdata beskyttet og vil ikke lekke utenfor organisasjonen. Chatdata blir ikke lagret, og Microsoft har ingen tilgang til det. Chatdata blir heller ikke brukt til å trene underliggende modeller.

Du har nok allerede tilgang til Bing Chat Enterprise

Kunder som har lisens for Microsoft 365 E3 eller E5A3 eller A5 for skole, Business Standard eller Business Premium, er kvalifisert for Bing Chat Enterprise uten ekstra kostnad.

For kunder som ikke har en av disse lisensene fra før er det nevnt at Bing Chat Enteprise vil koste 5$ per bruker i måneden.

Hvordan vet man om man bruker Bing Chat Enterprise og ikke Bing Chat?

For å finne ut om du bruker Bing Chat Enterprise i stedet for Bing Chat, kan du se etter følgende kjennetegn:

  • Innlogging med jobbkonto: Ansatte som bruker Bing Chat Enterprise, logger seg på Bing.com/chat ved hjelp av sin jobbkonto. Dette er en indikator på at de bruker Bing Chat Enterprise.
  • Unikt design: Når de er logget inn, vil de merke at Bing Chat Enterprise har et unikt design som skiller seg fra forbrukerversjonen av Bing Chat.
  • Beskyttelsesmelding: Over chat-inntastingsboksen og øverst på hver chatmelding vil brukerne se en melding som sier: “Dine personlige og bedriftsdata er beskyttet i denne chatten

Hva kan du bruke Bing Chat Enteprise til?

  • Forstå konsekvensene av en beslutning: Spør for eksempel: “Hva er fordeler og ulemper med offline markedsføringsstrategier?” eller “Hvordan kan jeg måle suksessen til min offline markedsføringskampanje?
  • Lære nye ferdigheter: Utforsk spørsmål som: “Hva er de 5 viktigste tingene jeg bør vite når jeg leder et stort prosjekt?” eller “Hva er smidig prosjektledelse og hvordan skiller det seg fra fossefall?”
  • Analysere data: Still spørsmål som: “Hvis vi spår 7 % EPS-vekst det kommende kvartalet, hvordan er vår interne prognose sammenlignet med EPS-veksten i de største børsnoterte CPG-selskapene i USA?”
  • Oppsummere dokumenter: Be om en oppsummering av PDF-filer som er åpne i Edge, for eksempel: “Oppsummering av funnene i denne interne cybersikkerhetsrapporten og de 3 største bekymringene.”
  • Skrive bedre kode raskere: Spør for eksempel: “Skriv et regulært uttrykk i Python som samsvarer med e-postadresser” eller “Hvordan kan jeg bruke unittest-modulen til å skrive testenheter for Python-koden min.”

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!