Hopp til hovedinnhold

Bli klar for Microsoft 365 Copilot

Bilde av en dame forann er skjerm hvor det står Microsoft 365 Copilot

For bedriftskunder er det nå forventet at Microsoft 365 Copilot blir tilgjengelig fra 1. november 2023.

En tidlig versjon av Copilot vil bli lansert 26. september som en del av Microsofts gratis oppdatering til Windows 11.

Den neste oppdateringen av Windows 11 inneholder over 150 nye funksjoner, inkludert integrasjonen av Copilot og nye AI-drevne opplevelser i apper som Paint, Photos og Clipchamp.

Tekniske krav

For å kunne ta i bruk Copilot må du ha Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Business Standard, eller Microsoft 365 Business Premium i bunn.

Du må være på det som heter Current Channel for Microsoft 365 Apps for å få tilgang til Copilot i lokale applikasjoner. Full liste over tekniske krav finner du her.

Nettverksanbefalinger

Microsoft anbefaler at alle kunder tilpasser nettverket sitt for en best mulig opplevelse av Microsoft 365. Dette vil bidra til å minimere ventetid og øke nettverkskvaliteten. Les mer her: Microsoft 365-nettverksprinsipper.

Lisens

I tillegg til grunnlisensen du må ha på plass må du ha en lisens tildelt brukeren. Microsoft 365 Copilot er annonsert til å koste 30$ per bruker. Det vil også være mulighet å kjøpe Bing Chat Enterprise til 5$ per bruker.

Tilganger og databehandling

Microsoft 365 Copilot bruker eksisterende tillatelser og retningslinjer for å levere relevant informasjon. Dette betyr at det er viktig å ha gode praksiser for hvordan dere behandler data og hvem som har tilgang til hva. Man burde gå over brukertilganger og rettigheter, og sette seg inn i hvordan Copilot henter data.

Sikkerhet, personvern og datalagring

Copilot bruker innhold i bedriftens Microsoft 365 tenant, inkludert brukernes kalendere, e-poster, samtaler, dokumenter, møter, kontakter og mer for å lage relevant innhold. Microsoft bruker ikke dine kundedata eller brukerforespørsler til å trene opp Copilot. Copilot anrop rutes til de nærmeste datasentrene i regionene, men kan også bruke andre regioner om det er perioder med høy bruk. Ingen kundedata skrives utenfor brukerens hjemmeregion. Se denne videoen for hvordan Copilot behandler data.

Microsoft har ikke copyright på innhold som er produsert av Copilot. Microsoft tar heller ikke ansvar for at innholdet som blir produsert av Copilot allerede er av copyright opphav.

Få ansatte til å ta det i bruk

Microsoft vil tilby en veiledning og innføring til brukerene dine i Microsoft 365-administrasjonssenteret. Du kan få ansatte til å lære om Copilot og AI på Microsofts AI hjelp- og læringsnettsted Her kan de finne mer informasjon om Copilot, hvordan det kan forvandle arbeidsopplevelsen deres, og lære om de etiske prinsippene og retningslinjene.

Usikker på hvordan du kommer i gang? Ta en prat med Niklas.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!