Hopp til hovedinnhold

Microsofts 365 Copilot Din annenpilot jobben

Logo letter
Evelon AS
Chatbot

Microsoft 365 Copilot er en ny chatrobot som fundamentalt vil endre måten du jobber på i Microsoft 365. Dette er kunstig intelligens som arbeider for deg. Den kombinerer kraften i store språkmodeller (LLM) med dataene dine i Microsoft Graph – kalender, e-post, chatter, dokumenter, møter, kontakter, med mer – og Microsoft 365-appene for å gjøre ordene dine til et mektig produktivitetsverktøy. Du sitter i førersetet, mens Copilot fjerner mye av slitet som tapper deg for tid og energi. Copilot er i stand til å utarbeide svar på e-post, lage utkast til dokumenter, planlegge og oppsummere møter og svare på spørsmål som «Hvilket produkt var mest lønnsomt i år?»

Copilot er innebygd i Microsoft 365-appene du bruker hver dag, som Word, Excel, PowerPoint, Outlook og Teams. Office-apper har allerede KI-hjelpere i dag, men Copilot tar det et skritt videre ved å la deg samhandle med apper ved hjelp av naturlig språk. Og Copilot kan analysere informasjon ikke bare i gjeldende dokument, men også i andre relevante data som er lagret i organisasjonen. I tillegg har Microsoft annonsert Business Chat for å gjøre ting du aldri har klart før. Du kan be om ting som «Fortell teamet mitt hvordan vi har oppdatert produktstrategien.» Det vil generere en statusoppdatering basert på morgenens møter, e-postmeldinger og chattråder.

Fremtiden for moderne arbeid

Bilde av Edge

Microsoft 365 Copilot gjenoppfinner produktiviteten for alle. Den frigjør deg til å fokusere på det som er viktig i arbeidet ditt og mindre på hverdagslivets kav og mas. Ved å jobbe sammen med deg hjelper Copilot deg med å slippe løs kreativitet, låse opp produktivitet og øke ferdighetene.

Copilot i Word skriver, redigerer, oppsummerer og skaper tekst sammen med deg. Med bare en kort melding vil Copilot i Word lage et første utkast og hente inn informasjon fra hele organisasjonen etter behov. Copilot kan legge til innhold fra eksisterende data og skrive om deler eller hele dokumentet for å gjøre det mer kortfattet. Du får hjelp til å anslå tonen – fra profesjonell til lidenskapelig, fra uformell til takknemlig. Copilot kan hjelpe deg med å forbedre formuleringene dine med forslag som styrker argumentasjonen eller jevner ut inkonsekvenser.

Copilot i Excel bidrar med å analysere og utforske dataene dine. Still Copilot-spørsmål om datasettet ditt på naturlig språk, ikke bare formler. Copilot vil avdekke korrelasjoner, komme opp med hva–hvis-scenarioer og foreslå nye formler basert på spørsmålene dine – noe som genererer modeller som lar deg forså dataene dine bedre uten å endre dem. Identifiser trender, lag kraftige visualiseringer, eller be om anbefalinger for å fremme ulike resultater.

Copilot i Word

Copilot i PowerPoint hjelper deg med å gjøre ideene dine om til profesjonelle presentasjoner. Copilot kan fungere som en historieforteller og transformere eksisterende skriftlige dokumenter til lysbilder, komplett med foredragsnotater og kilder. Eller start på en ny presentasjon fra en enkel oppfordring eller disposisjon. Fortett lange presentasjoner ved å klikke på en knapp, og bruk kommandoer med naturlig språk for å justere oppsett, omformatere tekst og time animasjoner.

Copilot i Outlook jobber sammen med deg i innboksen for at du skal bruke mindre tid på å sortere og prioritere meldinger og mer tid på å kommunisere – bedre, raskere og enklere. Copilot bidrar med å oppsummere lange, kronglete e-posttråder med flere personer. Du får en oversikt over hva som er blitt sagt, de forskjellige synspunktene som hver person har ytret, og de åpne spørsmålene som ennå ikke er besvart. Svar på en eksisterende e-post med en enkel melding eller gjør raske notater til profesjonelle meldinger – med informasjon hentet fra andre meldinger eller innhold som du allerede har tilgang til fra hele Microsoft 365. Bruk brytere for å justere tonen eller lengden på notatet.

Copilot i Teams tar arbeidet ut av samarbeidet. Copilot bidrar med å gjennomføre mer effektive møter, få fart på samtalen, organisere viktige diskusjonspunkter og oppsummere nøkkelhandlinger, så hele gruppen vet hva de skal gjøre videre. I chatten gir Copilot deg svar på spesifikke spørsmål eller fanger opp alt du har gått glipp av, uten å forstyrre diskusjonsflyten. Ved å legge til Copilot i møtene og samtalene har du nå også et kraftig verktøy for å hjelpe deg med vanlige oppgaver som å lage agendaer basert på chathistorikk, identifisere de rette personene for oppfølging og planlegge neste møte.

Business Chat er en helt ny opplevelse som fungerer på tvers av alle dataene og appene dine, og gir deg mulighet til å gjøre ting du aldri har klart før. Business Chat jobber sammen med deg og bruker kraften til Microsoft Graph for å samle data fra alle dokumenter, presentasjoner, e-post, kalender, notater og kontakter. Hent inn informasjon fra flere kilder for å holde alle i teamet på samme side og gå videre sammen. Bruk mindre tid fokusert på verktøyene og mer tid fokusert på det viktigste arbeidet.

Copilot i Viva Engage er ett av mange steder der Copilot skal integreres med Microsoft Viva. Det utstyrer ledere med innsiktsfulle forslag til å sette i gang samtaler med medarbeidere på tvers av miljøer. Copilot vil komme opp med råd til ledere når de lager utkast til mer personlig tilpassede innlegg, med alternativer for å legge til bilder og hjelpe til med å justere tonen.

Hvordan fungerer Copilot?

ChatGPT fra OpenAI tok verden med storm da det ble lansert i november 2022. Det vokste til over én million brukere på bare fem dager. ChatGPT er en kombinasjon av kunstig intelligens og chatrobot, for tiden i versjon 3.5. ChatGPT står for Generative Pretrained Transformer og bruker transformer-teknologien for å generere tekstbaserte svar på ulike spørsmål og samtaleemner. Modellen er forhåndstrenet på gigantiske mengder tekstdata (stor språkmodell).

MacGpt

ChatGPT fra OpenAI har ingen problemer med å oversette og føre samtaler på norsk. Microsoft er tungt inne i OpenAI og bidrar i høy grad til å videreutvikle teknologien. Copilot kobler ikke bare ChatGPT til Microsoft 365. I stedet brukes Copilot-systemet, som kombinerer Microsoft 365-appene med Microsoft Graph-data og ChatGPT versjon 4.

Microsoft 365 copilot

Om du for eksempel stiller et spørsmål i Word, vil chatroboten sende dataene til Microsoft Graph for å analysere og forstå spørringen, og deretter sendes dataene til ChatGPT-språkmodellen. Når ChatGPT har svaret, sender den dataene tilbake til Graph for ytterligere behandling og kontroller for sikkerhet og samsvar før den viser svaret til bruker i appen. Microsoft understreker også at den nye annenpiloten ikke er perfekt, og at den vil gjøre feil. Imidlertid hevder selskapet at det vil være snakk om «nyttige feil» som vil gi deg et forsprang og et godt utgangspunkt.

Tjenester og apper

Microsoft Graph gir tilgang til store ansamlinger data og ressurser i organisasjonen, men noen data er ikke tilgjengelige gjennom Graph API. Autentiserte brukere får bare adgang til data som de eller appen har tillatelse til å aksessere. Tilpassede løsninger eller tredjepartsapplikasjoner som ikke bruker Graph, figurer ikke her. All tilgang er strengt regulert av Microsoft krav til personvern, sikkerhet og samsvar (delt ansvarsmodell).

Når kommer Copilot?

Microsoft 365 Copilot testes for tiden hos utvalgte kunder. I månedene fremover innlemmer selskapet Copilot i alle produktivitetsapper, som Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Viva, Power Platform, med mer. Tidligere i år annonserte selskapet Dynamics 365 Copilot som verdens første KI-baserte annenpilot i både CRM og ERP for å bringe neste generasjons kunstig intelligens til alle bransjer. Opplysninger om priser og lisensiering foreligger ikke ennå.

Avsluttende ord

Kunstig intelligens med maskin- og dyplæring gjennomsyrer i stadig høyrere grad miljøet. Det finner nedslag i Microsoft 365 Apps, tjenester og sikkerhetsfunksjoner. Stavekontrollen er kraftig forbedret ved å bruke KI for å gjenkjenne og tilby rettelser for stave- og grammatikkfeil. I flere Office-apper kan du diktere. Word oversetter mellom ulike språk. PowerPoint kan lære deg opp i å holde mer effektive presentasjoner og har KI-medhjelpere for profesjonelle forslag til plassering av tekst og billedstoff. Stream har tale-til-tekst-transkripsjon og analyserer lydfrekvenser for å skille ut bakgrunnsstøy.

Med Microsoft 365 Copilot skrives et nytt kapittel. Det ser ut til å kunne være svaret på å håndtere overbelastning av informasjon og raskere generering av innhold. Microsofts demonstrasjoner og hva de skriver i blogger, er overveldende – helt utrolige. Beviset ligger naturligvis i puddingen (engelsk ordtak). Vi må selv kunne etterprøve om vi klarer å oppnå lignende resultater med virkelige data og scenarioer. Om du bare har tenkt å oppleve opptaket av ett webinar i år, så er det dette: The Future of Work: Reinventing Productivity with AI.

https://www.linkedin.com/events/thefutureofwork-reinventingprod7038508574142074880/comments/

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!