Hopp til hovedinnhold

Regnkapsbyrå i vekst med behov for en skalerbar og sikker IT-løsning

Bilde av 4 personer som sitter forsann en laptop

To Streker Økonomi AS er et autorisert regnskapsførerselskap som har hatt jevn vekst siden oppstarten i 2014. De leverer regnskapstjenester og økonomisk rådgivning til små og store bedrifter i inn- og utland. To Streker er en moderne SMB bedrift hvor de 10 ansatte har en skybasert arbeidshverdag med håndtering av konfidensielle data som det er viktige å sikre. Med fokus på kundetilfredshet og levering på tid er de avhengige av høy oppetid og stabile systemer.

Hva var viktig ved valg av IT leverandør?

Da To Streker ble kunde i 2019 var det mye som var viktig ved bytte av IT-leverandør. Daglig leder Birgitte beskriver valget slik: "Uten egen IT-ansvarlig var det viktig å ha en partner som kunne gi kloke anbefalinger, god brukersupport og som kunne hjelpe med en skalerbar og sikker IT-løsning rigget for vekst. En IT-partner som kunne levere maskinvare klar til bruk, support ved fjernstyring, men også tilstedeværelse av konsulenter ved større oppgraderinger samt kursing i nye produkter var ønsker for en effektiv hverdag for byrået."

Opplevelsen av faste konsulenter, forståelse og positivitet ved supporthenvendelser ble en bonus

Birgitte Tovsen | Daglig Leder

Må sikkerhet gå på bekostning av brukeropplevelse?

I dag må alle virksomheter forholde seg til sikkerhet når det kommer til IT-løsninger. Det er ikke lenger sånn at det kun er de store bedriftene som blir utsatt for angrep. Det er heller ikke slik at sikkerhetsløsninger er så kostbare og kompliserte at de er forbeholdt større selskap.

To Streker er et selskap som tidlig valgte Microsoft som sin skyplattform. I det daglige bruker de spesielt skylagring, e-post og Teams. Når man bruker en skyløsning som tillater brukere å arbeide fra hvor som helst, på ulike enheter og det at man har tilgang utenfor kontorets fire vegger, må det settes noen sikkerhetskrav. Med dagens trusselbilde er ikke sikkerheten du får i Microsoft 365 god nok kun ved å kjøpe én basislisens. Du må sette opp policyer og krav for å komme opp på det vi kaller et minimums sikkerhetsnivå. Når det er satt opp smart og på riktig måte, trenger ikke økt sikkerhet å gå på bekostning av produktivitet eller brukeropplevelse.

To Streker har et oppsett som i bakgrunnen tar avgjørelser for hva brukere og enheter får tilgang til. Smarte algoritmer gjør sikkerhetsvurderinger basert på flere faktorer. Ved et slikt oppsett er det eneste brukere i hovedsak må forholde seg til to-faktor autentisering. Bare det å ta i bruk totrinnsverifisering eller godkjenning med flere faktorer reduserer faren for identitetsrelaterte angrep med 98% prosent.

Slik hjelper du ansatte å filtrere ut de mest kjent truslene

Sikkerhetsvurderinger som skjer i bakgrunnen er det Microsoft sammen med oss som IT-leverandør tar aksjoner på. På den måten stopper vi mulige angrep før de skjer, samtidig som brukerne opplever færrest mulig forstyrrelser. Det man som ansatt uansett må tenke på er hva man klikker på, og hvor man prøver å logge inn. Dette kan man gjøre enklere for de ansatte ved å aktivere det som heter Defender for Office 365. Defender for Office 365 setter opp en massiv mur mot innkommende e-post. Tjenesten sjekker både lenker og vedlegg før du som ansatt mottar dem. Meldinger passerer gjennom flere beskyttelseslag før de ender opp i innboksen.

I dagens miljø hos To Streker brukes smart maskinlæring, som bestemmer hva som er normal aktivitet; det som ikke klassifiseres som normalt er det vi som IT-leverandør som tar oss av. På den måten kan de ansatte bruke tiden sin på det de er gode på – og ikke på IT.

Her kan du lese mer om teknologien bak.

Publisert: . Oppdatert: .