Hopp til hovedinnhold

Å bygge for fremtiden: Hvorfor skytjenester var et naturlig valg for dette merkevarehuset

Skytjenester har blitt stadig mer populært for bedrifter som ønsker å effektivisere sin IT-infrastruktur og frigjøre ressurser til å fokusere på kjernevirksomheten. Noen velger sky litt tidligere enn andre for å slippe kostnader med å investere i eget utstyr- og litt for å sove bedre om natten.

Hvem er Construction Equipment Group AS?

Construction Equipment Group (CEG) er en ledende, nordisk leverandør av maskinutstyr og løsninger.

De tilbyr et bredt spekter av trygge, sikre og bærekraftige produkter fra merkevarer som løser behovene til entreprenøre, industri og bønder.

CEG har røttene sine i merkevarene Gjerstad, Foss-Eik, Vera Tank og svenske EMA, med en historie som strekker seg helt tilbake til 1914.

Kokt serverrom gir ikke god nattesøvn

For CEG ble skyreisen delt inn i to etapper. Den utløsende faktoren for å velge skytjenester, var ønsket om å ikke investere i eget IT-utsyr. Espen Giving Nilsen, Head of Finance & Administration, så tidlig at det å leie eller kjøpe tjenester fra leverandører var mer kostnadseffektivt, og det var en bonus at andre kunne ta seg av driften. I tillegg vokste selskapet, og med flere selgere ute i felt var det også et ønske å gi ansatte en mer sømløs arbeidshverdag.

Den første etappen begynte med at det tilbake i 2015 ble det tatt et valg om å ikke bygge videre på det datarommet de da hadde lokalt. Løsningen ble en «skyløsning» gjennom Evelon, i form av at ERP-systemet ble flyttet fra deres eget serverrom til en leid plass på vårt datasenter. De ansatte fikk oppleve «skyen» gjennom VPN-tilkobling, og Espen fikk sove godt om natten ettersom noen andre tok seg av driften. Det var noen episoder han helst skulle vært foruten, som for eksempel den gangen vaskedamen lukket døren inn til serverrommet og temperaturen startet å stige.

Fra leid plass på datarom til Microsoft 365 & Azure

Etappe to var å komme seg bort fra tradisjonell fillagring på server, samt kunne tilby de ansatte en hverdag med flere samarbeids- og produktivitetsapplikasjoner. Servermiljøet ble flyttet ut i Azure, filer ble migrert til SharePoint og OneDrive og de ansatte startet med morgenmøter i Teams. En del av reisen til skyen var også å få på plass essensielle sikkerhetsmekanismer. Nå var ikke lengre dataen beskyttet av kontorets fire vegger og en brannmur, så det ble aktivert full sikkerhet i Microsoft 365 & Azure blant annet med betinget tilgang, MFA og VPN for ulike lokasjoner og personer.

Fra lokal leverandør til skalerbar vekstorganisasjon

Med CEG sine vekstambisjoner er det viktig å ha en IT-plattform som er skalerbar. Ved å velge skyen er de rigget for fremtiden med en løsning som kan vokse i takt med selskapet. I praksis vil dette si å opprette en ny bruker, tildele tilganger og betale en forutsigbar sum per måned. Oppsettet de har gjør de også leverandøruavhengige, som gir de mulighet til å kjøpe spisskompetanse når det trengs fra selskap som har det som sin ekspertise. Med andre ord kan de la andre ta ansvar for oppetid og drift, mens de kan fokusere og prioritere sine ressurser på sin kjernevirksomhet.

Hvorfor Evelon som IT-partner?

Oppetid og verdi for pengene er nøkkelen for et godt samarbeid mellom oss og Evelon.

Espen Giving Nilsen, Head of F&A

Det viktigste for Espen og CEG er at de har en IT-partner som leverer god service, som er rask og kompetent. Det er en bonus at man har etablert en nær og personlig relasjon, og så er det i tillegg viktig med konkurransedyktige priser.

Nyskjerrig på hvordan IT-løsning som passer din virksomhet? Ta kontakt med:

Publisert: . Oppdatert: .