Hopp til hovedinnhold

Har du fått med deg at PowerPoint nå automatisk kan legge til undertekster når du presenterer? Enten det er bildetekster på samme språk som du snakker, eller som teksting oversatt til et annet språk. Dette bidrar til at det blir enklere å imøtekomme mennesker som kan være hørselshemmede eller de som foretrekker et annet språk. I tillegg er det lagt til funksjoner for posisjon, størrelse, farger og andre valg for utseende – dette for å imøtekomme forskjellige miljøer og publikumsmessige behov. For best resultat anbefales det å bruke en mikrofon via et hodesett som er koblet til enheten som kjører PowerPoint-presentasjonen. Funksjonen krever også en pålitelig internettforbindelse under hele presentasjonen.

Hvordan fungerer dette i praksis?

Du kan velge det språket du ønsker samtidig som du presenterer, og hvilke språk du vil at underteksten skal være. Velg deretter hvilke mikrofon som skal brukes, posisjonen du vil at underteksten skal være og andre utformingsvalg.

Du kan følge disse stegene:

1. Velg innstillinger for undertekster under fanen Lysbildefremvisning. Du kan endre innstillingene uten at du forlater presentasjonen under Presentasjonsvisning -> Instillinger for undertekster -> Flere innstillinger.

undertekst1


2. Velg talespråket for presentasjonen – dette er det språket du kommer til å bruke under presentasjonen. Du finner valget under samme innstillinger som bilde ovenfor viser.

3. Velg språket du ønsker for underteksten – dette er språket som vises på skjermen i PowerPoint. De som ser presentasjonen vil dermed se dette språket.

4. Velg hvilke plassering du ønsker at underteksten skal vises. Dette finner du også under Innstillinger for undertekster. Du kan velge om teksten skal være øverst eller nederst på lysbildet. Standardinnstillingen er satt til nederst.

5. Under Innstillinger for undertekster finner du også flere innstillinger for hvordan tekstingen skal se ut. Du kan for eksempel endre farge, størrelse og gjennomsiktighet.

Slå av og på funksjonen

undertekst2

Du kan slå av og på funksjonen når som helst. Du finner knappen med rød firkant i bilde over både i presentasjonsvisningen og på verktøylinjen under hovedlysbildet. Det er også mulig å bruke hurtigtasten «J» for å slå funksjonen av og på. Ønsker du derimot at undertekster automatisk skal starte kan du huke av for Bruk alltid undertekster.

undertekst3

Til slutt

Dersom du ser feil i tekstingen kan du prøve å snakke mer bevisst. Bakgrunnstøy kan også skape forstyrrelser. Som nevnt innledningsvis er det også viktig at internettforbindelsen er stabil.

Live teksting og undertekster i PowerPoint er av mange nye oppdateringer. Vi har også skrevet om hvordan PowerPoint bruker kunstig intelligens og maskinlæring til å foreslå profesjonelle design. Ta en titt her:

Intelligent design med PowerPoint Designer

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!