Hopp til hovedinnhold

Det kan være stressende og vanskelig å lage profesjonelle presentasjoner. Du har kanskje et mål og du vil at det skal skikkelig bra ut? Du har et budskap som du vil at det skal treffe? Du har et ønske om å levere en presentasjon som bidrar til suksess? Dette er følelser vi gjerne sitter med når vi skal designe presentasjonen vår. Enten det er til et internt møte, et møte med en ekstern partner, eksisterende kunde eller en potensiell kunde.

For noen år tilbake dukket kunstig intelligens opp i PowerPoint, med formål om at vi brukere skulle kunne lage effektive lysbilder med ideer til utforming. Funksjonen kom med fotografiske ideer som skulle gjøre bildene mer overbevisende, forslag om å gjøre teksten mer visuell og mer visuelle prosessdiagrammer og tidslinjer. Nå kommer det i tillegg til dette nye utformingsmuligheter som foreslår innhold av høy kvalitet med perspektivforslag til kvantitativt innhold. I tillegg til dette kommer det også en «Presenter Coach» med formål om å skape mer tillit når man skal holde en presentasjon.

Video fra Microsoft

Intelligente utformingsideer

En stor nyhet er at du nå kan få utformingsideer til bedriftens egne PowerPoint-maler, som skal oppfylle bedriftens merkevare og visuelle identitet. Når du jobber med bedriftens maler vil utformingsideene basere seg på layouten i det første lysbildet. Kunstig intelligens velger deretter automatisk relevante ikoner og bilder. Bedrifter kan dermed designe maler som er optimale for Designer-funksjonen og utvide valgene som er tilgjengelig for brukerne. Funksjoner som støttes av kunstig intelligens gjør at vi kan lage engasjerende presentasjoner kun med noen få klikk.

*Funksjonen er foreløpig tilgjengelig for Office 365-insiders

Uformingsideer

For de som ikke har egne bedriftsmaler, men som ønsker å komme i gang med PowerPoint Designer, kan funksjonen «Utformingsideer» bidra til å lage kreative presentasjoner. Når du åpner en ny, tom presentasjon og skriver inn ord på det første lysbildet, vil du bli anbefalt et utvalg av høykvalitetsbilder som reflekterer lysbildeteksten, sammen med tema, stil og komplementære farger. Disse bildene er fullt lisensiert for kommersielt bruk og er koblet til PowerPoint sine egne temaer og fargepaletter.

*Utformingsideer med tema rulles nå ut til alle Office 365-abonnenter.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='11308706169', style='' %}

Lysbildeperspektiver

Å presentere data i et lysbilde kan være utfordrende. Microsoft sine egne studier viser at det å legge til en relatert referanse til større numeriske verdier ofte gjør informasjonen enklere å forstå. Denne muligheten er nå tilgjengelig med PowerPoint Designer, hvor Designer gjenkjenner at et lysbilde inneholder store tall som kan være vanskelig å tolke og sette inn i kontekst, og deretter foreslår et tilsvarende perspektiv. I tillegg til dette gjør Designer numeriske lysbilder mer fordøyelige og bidrar til å effektivt formidle informasjonen.

*Lysbildeperspektiver rulles for tiden ut til Office 365-abonnenter og er bare tilgjengelig på engelsk.

Presenter Coach

Formålet med Presenter Coach er at vi skal kunne øve på presentasjonene på en enkel måte før presentasjonen skal holdes live. Å presentere foran et publikum kan i mange tilfeller være stressende. Denne funksjonen lar deg gå inn i øvelsesmodus, og mens du snakker får du veiledning på skjermen som for eksempel språk, ordbruk og fyllord. Du blir fortalt dersom du leser rett av lysbildet. På slutten av hver øvelsesøkt få du en detaljert rapport med hva du burde øve på.

*Presenter Coach vil være tilgjengelig i web-versjonen til PowerPoint senere i sommer.

Video fra Microsoft

Oppsummering

Disse nye funksjonene vil bidra til å lage mer effektivt og kreative presentasjoner. I tillegg blir det enklere for alle ansatte å lage presentasjoner som samsvarer med bedriftens eget design. Du kan lese mer om kreative og profesjonelle presentasjoner i PowerPoint her:

Kreative presentasjoner i PowerPoint

Profesjonelle presentasjoner i PowerPoint

Få hjelp til design i PowerPoint

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!