Hopp til hovedinnhold

Profesjonelle presentasjoner i PowerPoint

Layout og design på din PowerPoint kan ha stor betydning for førsteinntrykket til eller hvilken respons du får fra ditt publikum. I dette innlegget gir vi deg noen nyttige tips og triks til hvordan du kan forenkle prosessen med å opprette profesjonelle presentasjoner.

Lysbildemal og Tema

Visning > Lysbildemal

Vi har alle jobbet oss gjennom slide på slide og redigert både skriftstype, -størrelse og plassering av tekstbokser. Det er lett å glemme at det fins en knapp som endrer alle slides etter en standardmal som du selv bestemmer. Klikker du på Lysbildemal-knappen kommer det opp en rekke slides med ulikt design, hvor du kan velge standard for hele slidedecket, samt enkeltslides.

ppt_lysbildemal

Tema

Visning > Lysbildemal > Lysbildemal-fanen > Temaer

Du kan bruke temaer i PowerPoint for å forenkle prosessen med å opprette profesjonelle presentasjoner. Du kan enten velge å benytte deg av PowerPoint sine standard-temaer, eller du kan opprette ditt eget tema som inneholder egendefinerte farger, skrifter og effekter (for eksempel hentet fra bedriftens designmanual). Sistnevnte gjør du ved å starte med et innebygd tema og endre ønskede innstillinger. De nye innstillingene kan du lagre som et nytt tema i temagalleriet.

ppt_lysbildemal2

Tekst og Farge

Visning > Lysbildemal > Lysbildemal-fanen > Skrifter/Farger

Du kan enkelt endre gjennomgående skrifttype eller farger på alt i din PowerPoint samtidig. Velg en skrifttype fra listen, eller klikk Tilpass skrifterfor flere alternativer. Tilpass farger på overskrifter, undertekst og lignende ved å trykke på Farger.

Lagre og bruk av en lysbildemal

Fil > Lagre som > Bla gjennom > Filtype > PowerPoint-mal

Når du velger PowerPoint-mal vil PowerPointen automatisk lagres i mappen Egendefinerte Office-maler. Dersom du ønsker å bruke malen i en ny presentasjon klikker du på Fil > Ny > Egendefinert > Egendefinerte Office-maler, og deretter dobbeltklikker du på den ønskede malen.

TIPS 1: Velg riktig skriftstørrelse

Sjansen for at du designer din presentasjon for å vise på en laptop er liten. Når du bestemmer størrelsen på titler og skrift, husk at dette skal være lett leselig for de bakerst i rommet.

ppt_titler

TIPS 2: Benytt deg av utradisjonelle fonter

ppt_TNR

TIPS 3: Bruk kontraster

ppt_kontraster

TIPS 4: Vær kreativ!

ppt_punktlister

TIPS 5: Bilder sier mer enn tusen ord

ppt_bilder-1.jpg

Konklusjon

Det fins en rekke ulike tips og triks for å gjøre din presentasjon mer profesjonell og stilfull. I dette innlegget har vi gitt deg fem tips for å hjelpe deg og komme i gang.

Publisert:

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!