Hopp til hovedinnhold

7 arbeidsprosesser forenklet med Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot

Økt kreativitet, økt produktivitet og utvikle sine ferdigheter er de tre hovedgevinstene Microsoft ønsker at brukere av Copilot skal oppleve. Men hva konkret kan Copilot brukes til når det kommer til arbeid i Microsoft 365 Apps som Word, Outlook og Teams?

Outlook

Det er kanskje for tidlig å anta, men vi holder en liten knapp på at Copilot sine produktivitetsfunksjoner i Outlook kommer til å være blant de mest brukte og mest tidsbesparende for den gjennomsnittlige Copilot-brukeren.

Oppsummering og utforming

Det finnes et hav av muligheter, men to av våre Copilot-favorittfunksjoner i Outlook er:

  • Oppsummering av innholdet i en e-posttråd, som gjør det enkelt og raskt å forstå innholdet i en diskusjon mellom flere parter - uten å måtte bruke tid på å lese hele tråden
  • Tips og veiledning når det kommer til utforming av e-poster, blant annet gjennom å gi forslag til hva slags tone teksten skrives med (profesjonell, uformell, morsom etc), lengde på teksten (kort, medium, lang) og generelle forslag til forbedringer. Du kan til og med be Copilot utforme en tekst i diktformat - kanskje ikke det mest nyttige, men ganske moro likevel.

Det er verdt å merke seg at enn så lenge er ikke norsk et av språkene som Copilot støtter i Outlook.

Word

Med en tydelig "prompt" eller ledetekst (bestillingstekst) på norsk vil Copilot også kunne effektivisere din tekstproduksjon- og behandling i Word.

Produksjon, sammendrag, forberedelse og spørsmål

Se for det at du har mottatt en rapport eller en analyse - for eksempel en markedsrapport, årsrapport eller konkurrentanalyse, på flere titalls sider. I dette tilfellet vil du kunne bruke Copilot til å lage et sammendrag av innholdet i dokumentet for deg, og om det er noe du lurer på i forbindelse med teksten har du i tillegg mulighet til å bruke Copilot til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha. Dersom du skal forberede deg til et møte hvor dere skal diskutere rapporten, vil du i tillegg kunne bruke Copilot til å formulere noen kritiske spørsmål som du kan ta med deg inn i møtet.

Teams

I løpet av 2023 bikket Microsoft Teams 300 millioner brukere verden over. Det er liten tvil om at Teams forenkler arbeidshverdagen, men med Copilot aktivert kan verktøyet bidra til enda mer effektivitet. Vi gir deg et eksempel.

Oppsummering og spørsmål

Brukere kan enkelt aktivere Copilot i en hvilken som helst Teams chat. som blant annet gir Copilot mulighet til å oppsummere opptil 30 dager av innholdet i chaten. Dette kan være spesielt fordelaktig i lengre chatter med flere personer involvert, hvor brukeren ikke har fått med seg hele historikken. I tillegg til å motta et sammendrag kan brukeren stille spørsmål og få svar basert på innholdet i chattråden. Svarene inkluderer klikkbare sitater fra chatdialogen, som dirigerer brukeren til det relevante kildeinnholdet.

Slike samtaler med Copilot finner sted i et eget sidepanel, som gir fleksibilitet med tanke på blant annet klipp og lim-funksjoner.

Så, hvor henter Copilot dataen fra?

Dette vil vi publisere et eget innlegg på senere, men inntil da kan du ta en titt på denne illustrasjonen fra Microsoft:

https://learn.microsoft.com/nb-no/microsoft-365-copilot/microsoft-365-copilot-overview

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!