Hopp til hovedinnhold

Filer vi lagrer i OneDrive er tilgjengelig både på nettet via Onedrive.com og på PC’en vår. I praksis betyr dette at vi har tilgang til filene våre når som helst. Vi slipper problemer med lagringsplass og vi har tilgang til filene fra både PC, nettbrett og mobil. OneDrive er en flott løsning for lagringsbehov, men det er også noen utfordringer vi bør merke oss. I denne veiledningen skal vi se nærmere på hva de 8 vanligste OneDrive-problemene er, og hvordan vi løser dette.

Utfordring 1: Synkroniseringsproblemer

Dette er den mest vanligste utfordringen vi ser med OneDrive. Dersom filene dine ikke blir tilgjengelige på OneDrive-nettstedet, er det sannsynlig at det er dette som er problemet. Det betyr at filene ikke synkroniseres med sky-kontoen din, og at du manuelt må synkronisere filene dine. Det finnes heldigvis en enkel løsning for å løse dette problemet, og det er å lukke OneDrive-appen og starte den på nytt. Vi har skrevet en egen veiledning for hvordan du løser synkroniseringsproblemer i OneDrive her.

Utfordring 2: OneDrive-ikonet er forsvunnet fra PC’en

Finner du ikke OneDrive-ikonet på PC’en? Det finnes flere grunner til at ikonet har forsvunnet. Dersom du har mange ikoner på oppgavelinjen hender det at Windows automatisk gjemmer noen av ikonene. Start med å sjekke om dette er tilfelle.

Onedrive 1

Dersom du ikke ser ikonet her, kan du kontrollere om du har aktivert OneDrive-ikonet som skal vises på oppgavelinjen. Du kan selv velge hvilke ikoner som skal vises. Høyreklikk på oppgavelinjen og velg Innstillinger for oppgavelinje.

Onedrive 2

Velg deretter hvilke ikoner som vises på oppgavelinjen.

Onedrive 3

Dette vil lede deg til et nytt vindu hvor du kan velge hvilke programmer og apper du vil at skal vises på oppgavelinjen. Huk av for OneDrive.

En tredje løsning er å tilbakestille OneDrive. Men vær oppmerksom på at dette kan ta litt tid, siden alle OneDrive-filer blir synkronisert på nytt ved tilbakestilling av OneDrive. Trykk Windows-tasten [Ikon for Windows-tasten] + R. Angi: %localappdata%\Microsoft\OneDrive\onedrive.exe /reset i Kjør-vinduet. Klikk OK. Kontroller at OneDrive-ikonet i systemstatusfeltet på oppgavelinjen forsvinner og deretter dukker opp på nytt etter ett minutt eller to. Slik kontroller du det: Se etter det hvite OneDrive-skyikonet i systemstatusfeltet helt til høyre på oppgavelinjen.

Utfordring 3: Tapte eller savnede filer

Finner du ikke filen du har lagret i OneDrive? Start med å logge inn på webapplikasjonen til OneDrive og søk etter filen du leter etter. Dersom du sletter en OneDrive-fil fra en enhet, vil den være slettet fra alle enheter. Dersom du også flytter en fil fra en enhet til en annen lokasjon vil du ikke finne filen på andre enheter. Det kan også hende at filen ble lagret i en annen OneDrive-konto enn den du er inne i.

Utfordring 4: Nettleserfeil i Internet Explorer

Dersom du fortsatt bruker Internet Explorer og prøver å få tilgang til OneDrive, vil du mest sannsynlig se en feilmelding som forteller deg at du må oppgradere nettleseren for å få tilgang til webapplikasjonen til OneDrive. En løsning er og heller bruke en mer moderne nettlesere som Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft sin nettleser Edge.

Utfordring 5: OneDrive blir satt på pause automatisk på datamaskinen

Dersom synkroniseringen automatisk settes på pause kan det være at datamaskinen er i batterisparemodus. Så lenge datamaskinen er i denne modusen vil synkroniseringen bli satt på pause.

Utfordring 6: Du synkroniserer en annen konto

Prøver du å logge inn på kontoen din, men ser en feilmelding som sier at du prøver å synkronisere en annen konto? Dette problemet kan oppstå dersom du nylig har byttet passord. For å løse dette kan du fjerne OneDrive-legitimasjonene fra PC’en:

Åpne Start-menyen og søk etter legitimasjon:

Onedrive 4

Velg deretter Windows-legitimasjoner. Finn legitimasjonene som sier: OneDrive Cached Credentials. Re-start deretter OneDrive og problemet bør være løst.

Onedrive 5

 

Utfordring 7: Får ikke åpnet Word-filer i Word Online

Får du ikke åpnet en fil i Word Online? Start med å åpne katalogen som inneholder Word-filen og klikk på den for å velge den. Fra menylinjen øverst velger du Åpne, etterfulgt av Åpne i Word Online.

Onedrive 6

Utfordring 8: Kan ikke laste opp filer til OneDrive-nettsiden

Prøver du å laste opp filer fra datamaskinen til OneDrive og opplever at nettstedet ikke lar deg gjøre det? Dette problemet oppstår som oftest når du prøver å laste opp store filer eller et antall filer samtidig. OneDrive begrenser deg til 15 GB for filstørrelser for opplastninger. En utvei er å heller laste opp store filer fra OneDrive skrivebordsprogrammet på PC’en, det samme gjelder med mange filer samtidig.

Oppsummering

Vi har tatt for oss de 8 mest vanlige OneDrive-problemene som oppstår. Selv om det finnes flere problemer, er det som regel alltid en løsning som kan hjelpe deg med å løse problemet.

For mere hjelp med OneDrive kan du lese disse innleggene:

OneDrive Files On-Demand

OneDrive for Business – Din nye filserver

Effektive metoder for lagring av dokumenter i OneDrive for Business og SharePoint

Publisert:

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!