Hopp til hovedinnhold
Bilde av dame som jobber på PC

Microsoft har kommet med en rekke nyheter i Windows 10, og i disse dager rulles oppdateringen Fall Creators Update ut. En av de største forbedringene er funksjonen OneDrive Files On-Demand (Filer ved behov).

Files On-Demand krever ingen lagringsplass lokalt, og du får tilgang til alle filene dine i nettskytjenesten OneDrive uten å måtte laste dem ned og oppta lagringsplass. Filer du åpner, lastes ned til enheten, men forsvinner automatisk etter en tid dersom de ikke brukes eller om man har lite ledig diskplass. Du kan høyreklikke på en fil og velge å beholde den til du eventuelt velger å fjerne den manuelt.

Med Files On-Demand kan du gjøre følgende:

  • Angi filer og mapper som alltid skal være tilgjengelig lokalt på enheten
  • Spare plass på enheten ved å gjøre filene kun tilgjengelig på nett
  • Vise viktig informasjon om filene, for eksempel om de er delt, eller hvordan de ser ut

Filenes status vises med symboler

Når du slår på Files On-Demand, kan du se alle filene i Filutforsker. Filene i OneDrive-mappen får et lite symbol knyttet til seg, som viser filenes status, og du har mulighet til å synkronisere enkelte filer eller hele mapper.

onedrive-kunskyen.png

Filer som kun ligger på nett, har et skyikon og tar ikke opp plass på enheten. Når enheten din ikke er koblet på nett, kan du ikke åpne filer som kun ligger i nettskyen.

Når du oppretter nye filer på nett eller på en annen enhet, vil disse vises som filer som kun ligger på nett. Når du er koblet til nettet, vil du kunne bruke filene på samme måte som lokalt lagrede filer på enheten.

onedrive-temp.png

Når du åpner en fil som kun ligger på nett, lastes den ned på enheten og blir en lokalt tilgjengelig fil (grønn ring). Du kan åpne en lokalt tilgjengelig fil når som helst, selv om du ikke har nettilgang. Hvis du trenger mer plass, kan du endre filen tilbake til tilkoblet, og den vil gå tilbake til kun å ligge på nett. Dette gjør du ved å høyreklikke på filen og velge Frigjør plass.

Du kan også velge å gjøre dette med en hel mappe. Da vil alle filene i mappen få et skyikon, dersom du ikke har merket noen av disse som 'alltid tilgjengelig'.

onedrive-always.png

Filene du merker som 'Behold alltid på denne enheten', har helgrønn sirkel med hvitt kontrollmerke. Disse filene lastes ned til enheten og er alltid tilgjengelige, selv når du er frakoblet, men vil også ta opp lagringsplass.

Slik slår du på funksjonen

Files On-Demand fungerer med alle appene du bruker i dag, inkludert Windows-skrivebordsprogrammer og apper fra Windows Store. I tillegg fungerer funksjonen med alle personlige filer og jobbfiler fra gruppeområder i OneDrive og SharePoint Online. Når du er logget på OneDrive på enheten din: Høyreklikk på det blå OneDrive-skyikonet i systemstatusfeltet helt til høyre på oppgavelinjen. Klikk på tannhjulet og gå til Innstillinger-fanen. Velg boksen for å spare plass og laste ned filer når du bruker dem.

OneDrive for Business er en av de fremste skylagringstjenestene på bedriftsmarkedet, ved siden av Dropbox Business. Nyheten Files On Demand vil etter alt å dømme lokke enda flere til å velge OneDrive fremfor Dropbox, ettersom du nå kan klare deg med langt mindre lagringsplass lokalt enn tidligere.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!