Hopp til hovedinnhold

AI-PC - Velkommen til en ny generasjon PCer fra Lenovo

Endelig nærmer det seg en en ny generasjonen bærbare bedrifts-PC-er fra Lenovo – ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3.

Disse bærbare PC-ene drives av de nyeste Intel Core Ultra-prosessorene med vPro®-teknologi og gir et optimalt økosystem av AI-maskinvare- og programvareløsninger med mål om å levere et høyere nivå av sikkerhet, strømeffektivitet og en oppslukende brukeropplevelse. Med et større og større utvalg programvareapplikasjoner som drar nytte av dedikert AI-akselereringsstøtte, kan brukere få ny og forbedret kompetanse på tvers av områder for brukervennlighet og produktivitet.

Med Copilot i Windows eller Copilot for Microsoft 365 på disse PCene, som er optimalisert for denne bruken, blir daglige oppgaver gjort enklere og raskere. Brukere får nye funksjoner som oppsummerer nettsider, komponerer e-post, endrer innstillinger og åpner for nye opplevelser i apper som Teams, Outlook, PowerPoint med mer.

Hva er så nytt?


Lenovo har jobbet lenge med disse PCene og vil med disse legge til rette for de beste AI-løsningene. Disse nye Lenovo-maskinene er blant de første til å kjøre akkurat dette. De har de mest omfattende personlig tilpassede PC-opplevelsene til nå. Uansett om det handler om samarbeid med kolleger, møter med kunder eller analyse av data og innholdsproduksjon kan disse nye bærbare ThinkPads gjøre det meste bedre, enklere og raskere med støttede AI-aktiverte programvare.

ThinkPad T-serien er Lenovos bærbare PC-er for bedrifter for de som ikke visste det, og den nye generasjonen ThinkPad T-serien forsterker viktigheten av PCer som krever høy ytelse og robuste enheter med tilgang til de nyeste funksjonene som forbedrer produktiviteten i arbeidshverdagen. Den nyeste generasjonen ThinkPad T14, T14s og T16 kommer med designløsningen som innebærer en kommunikasjonsbar med et 5 MP kamera, støykansellerende mikrofoner, og fungerer også som et etthåndsgrep for å åpne og lukke enheten. Kommunikasjonsbaren har åpnet for en smalere innfatning, slik at den totale skjermflaten har økt og har ført til et tynnere og lettere design.

Fokuset til Lenovos Product Diversity Office for inkluderende brukeropplevelse er tatt med i designet, slik at ThinkPad T-serien har integrerte "merker" som har vært annonsert for ThinkPad X1 Carbon Gen 12 og ThinkPad X1 2-i-1 Gen 9. Med ekstra såkalt taktil informasjon får man økt tilgjengelighet og brukere med svekket syn får hjelp til å navigere med tastaturet. Den mye brukte CTRL-tasten har videre blitt byttet ut med Fn-tasten for å være lettere tilgjengelig på venstre side av tastaturet.

Andre brukersentrerte nyskapninger fortsetter å forbedre brukeropplevelsen, som blant annet:

  • Dobbeltrykk på TrackPoint for å åpne TrackPoint Quick Menu, der brukere kan tilpasse vanlige funksjoner som mikrofon- og kamerainnstillinger.
  • Lenovo View-applikasjonen, som kjører på Intel Core Ultra NPU for å spare prosessorbelastningen, gir verktøy for videoforbedringer for kameraet inkludert en ny Low Light Enhancer som kan forbedre lysstyrke og fjerne støy i video fra miljøer med dårlig lys.
  • 3M™ Optical Film-løsningen er tilgjengelig for valgfrie WUXGA-skjermer på ThinkPad T14 Gen 5 og T14s Gen 5. Den integrerte optiske filmen øker lysstyrken til skjermen fra 300 nits til 400 nits samtidig som den bruker opptil 16 % mindre energi4, slik at strømforbruket reduseres.
  • Nye ThinkPad T14 og T16 integrerer forbedrede reparasjonsmuligheter, som vi skriver om litt lenger ned i artikelen.
  • Nye ThinkPad T14 Gen 5 vil også være tilgjengelig drevet av AMD Ryzen™ 8040-serien med prosessorer med innebygd Ryzen AI™, som gir et bredere utvalg av høytytende CPU-er.

Innovasjon for bærekraft og reparasjonsmuligheter


Lenovo gjør sitt for å gå over til en sirkulær økonomi med nyskapning i forsyningskjeden, produktdesign og tjenester og fokuserer på en “design, bruk, returner, gjenbruk”-modell og legger til rette for demontering og resirkulering. Lenovo integrerer materialer fra sine utgåtte og returnerte produkter og sikter på å resirkulere 360 millioner kg kasserte produkter innen 2025–2026. De sikter på å bruke 135 millioner kg resirkulert plastikk fra forbrukere i produktene sine og forbedre bærekraften også til å gjelde emballasjen.

Lenovos fokus på bærekraft er tydelig i ThinkPad-serien, som viser en målrettede tilnærming til den sirkulære økonomien. ThinkPad-maskiner prioriterer bærekraft i alt fra design til livssyklushåndtering. Resirkulerte materialer brukes i produksjon, det er krav om promotering av ansvarlige kilder og minimalt med avfall. I tillegg blir ThinkPad-maskiner designet for lang brukstid, og åpner for enkel reparasjon og oppgradering, slik at produktet varer lengre.

ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 med innsikt fra iFixit Solutions-teamet, har blitt designet for å være mer reparasjonsvennlig. Ikke bare er det flere deler som kan byttes ut av bruker, som batteri med en kabelfri kontakt i tillegg til et minne med enkel tilkobling, SSD- og WWAN-bytte, men det er da også lagt opp til betraktlig enklere reparasjoner. Med støtte fra iFixit-teamet har Lenovo laget nye reparasjonsguider, inkludert videoinstruksjoner for alle CRU-deler, i tillegg til at disse delene blir enklere å bestille. Dette utvider produktlivssyklusen, reduserer elektronisk avfall og tilbyr kostnadsbesparende fordeler for bedrifter og enkeltpersoner. Som følge av disse forbedringene har ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 fått en foreløpig iFixit-reparasjonsscore på 9,3 av 10.

Smart Connect – Forenklet gjennom et samlet økosystem

Lenovo og Motorola har slått seg sammen for å introdusere Smart Connect, en programvareløsning som samler digitale økosystemer for å lage en sømløs opplevelse på tvers av enheter. Smart Connect er designet for alle og låser opp synergier på tvers av enheter for å maksimere produktivitet, og deler enhetskapasitet og dataadministrasjon. Med Smart Connect kan brukere bytte mellom PC, telefon og nettbrett samtidig som flyten ikke forstyrres, og man får sikker fildeling, tilgang til mobile apper på en PC, og til og med enkel administrasjon av telefonvarsler. Blant annet. Uten å nevne navn er det en annen produsent av maskinvare som har vært veldig gode på akkurat dette. Men nå tar da Lenovo opp "kampen".

Sentralisert trygghet

Nytt er også Lenovo Identity Advisor, en overvåkningsløsning for digital sikkerhet som benytter teknologi fra Norton™. Denne løsningen varsler brukere om mistenkelig aktivitet og hjelper dem med å gjenopprette identiteten sin dersom den blir stjålet. Lenovo Identity Advisor er utviklet for mennesker som aktivt bruker internettjenester som nettbank, spilling og sosiale medier, og utgjør et sentralisert verktøy for forbrukere som er opptatt av personvern og ønsker å beskytte sin personlige informasjon.

Lenovo Identity Advisor overvåker aktivt det mørke nettet og fildelingsnettverk, og varsler brukeren ved funn av personlig informasjon eller potensielle trusler. I visse regioner kan Lenovo Identity Advisor overvåke kontoer på sosiale medier og varsle brukere når kontoinnstillingene deres endres, risikable koblinger deles, uønsket innhold blir oppdaget og så videre. Dersom en brukers identitet blir stjålet, står spesialister på identitetsgjenoppretting klare til å gi råd og støtte. Lenovo Identity Advisor omfatter også å hjelpe brukere med å sperre eller erstatte kredittkort og ID-kort dersom en lommebok blir mistet eller stjålet, overvåke bankkontoer for å oppdage uvanlig bruk eller forhindre overtakelse, og varsle brukere dersom det forekommer et større datainnbrudd13. Lenovo Identity Advisor kommer med en 30 dagers prøveperiode og er for øyeblikket tilgjengelig fra Lenovo Vantage for sluttbrukere.

Når kommer da disse PCene?

Vi har fått beskjed om at PCene ikke er langt unna, men hvor langt tør vi ikke si helt ekstakt. Men langt unna er de ikke.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 vil være tilgjengelig før sommeren 2024.

Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 vil være tilgjengelig før sommeren 2024.

Lenovo ThinkPad T16 Gen 3 vil være tilgjengelig før sommeren 2024.

Interessert i å vite mer hva dette har å si for deg og din bedrift? Bør du kjøpe ny PC nå eller sitte på gjerdet?

Ta kontakt med meg eller en av mine kolleger så gir vi deg råd om hva du burde gjøre!

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!