Hopp til hovedinnhold

Arbeid mindre, gjør mer med Microsoft Flow

Bilde av smilende mennesker og en Microsoft flow connector

Opprett automatiserte arbeidsflyter mellom dine favorittapper og tjenester, få varslinger, synkroniser filer, og samle inn data. Mulighetene med Microsoft Flow er mange, og i dette blogginnlegget viser vi deg noen av de mest brukte flow'ene.

Microsoft Flow

Microsoft Flow er inkludert i alle Office 365 planer og kan enkelt lastes ned her. Flow er en skybasert tjeneste som gjør det mulig for deg å lage og automatisere arbeidsflyter på tvers av ulike applikasjoner og tjenester - uten hjelp fra bedriftens utviklere. Tjenesten bidrar til at du holder deg informert og at du kan være mer produktiv. Flow kommer med flere ulike klare til bruk-maler, og nedenfor har vi skrevet om noen av de.

flow2.jpg

Flow 1 - Påminnelse

Det hender ofte at man i løpet av dagen kommer på noe man gjerne skulle fått en påminnelse om litt senere. Flow har en funksjon hvor du enkelt kan legge inn et kort notis til deg selv med en påminnelse satt til valgfritt tidspunkt.

2017-12-12_14-47-18

Flow 2 - Automatisk lagring av e-postvedlegg

Det kan være vanskelig å holde oversikt over vedlegg som blir sendt via e-post, i tillegg er det en risiko for at noen av disse blir slettet ved en feiltakelse. Med denne predefinerte flow'en blir alle e-postvedlegg du mottar i din Outlook automatisk lagret i en egen mappe i din OneDrive for Business.

flow5

Flow 3 - Informér nøkkelpersoner kun med ett tastetrykk

Med Flow har du mulighet til å standardisere en e-post tekst, for eksempel "På grunn av sykdom jobber jeg hjemmefra i dag". Kun med ett tastetrykk kan denne sendes til en predefinert gruppe, og du vil motta et varsel når e-posten er sendt til de aktuelle mottakerne. Det er i tillegg mulig å få Flow til å opprette en relatert avtale i din kalender, så for eksempel dine kolleger ser at du ikke er på kontoret den dagen.

word6

Flow 4 - Daglig sammendrag av viktige nyhetssaker

Det finnes også ikke-jobb-relaterte Flows. For eksempel er det mange som ønsker å holde seg oppdatert på nyhetsbildet. I stedet for å få kontinuerlige pop-ups for hver nyhet, kan du med Flow få de siste 24 timers viktigste nyheter fra en valgfri nyhetskanal rett i din Outlook.

flow4

Mulighetene med Flow

Det fins flere hundre predefinerte Flow-maler, og her kan du finne en oversikt over de mest brukte. Som nevnt innledningsvis har du i tillegg mulighet til å lage dine egne Flows basert på dine behov, som kan gjøres tilgjengelig for alle. Mulighetene er mange ettersom Flow fungerer like godt med Microsoft applikasjoner som applikasjoner utenfor Microsoft-universet.

En av de ferskeste nyhetene i Flow ble annonsert 7. desember av Mackenzie Lyng, Community Manager i Microsoft. Hun skriver til Flow Community at du ved bruk av Flow nå automatisk kan motta ukentlige rapporter med .xls-filer hentet fra SharePoint. For å lese mer om nyheten, og få en steg for steg-guide til hvordan du kan sette opp en slik Flow, kan du klikke her.

Konklusjon

Microsoft Flow er en tjeneste som kan forenkle din arbeidshverdag gjennom skreddersydde og automatiserte prosesser. Du kan hente inspirasjon i Microsoft sin liste over mest brukte Flows, eller du kan velge å lage dine egne basert på ditt unike behov.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!