Hopp til hovedinnhold

Det har de siste ukene blitt skrevet mye om Microsoft Teams. Nå når de fleste jobber hjemmefra er vi avhengig av sikre systemer som gjør at vi kan jobbe som normalt. Det er også mange som er nye til Microsoft Teams – og det kan derfor hende at man ikke helt er klar over de ulike sikkerhetsinnstillingene som er tilgjengelige. Personvern og sikkerhet har kanskje aldri vært viktigere enn nå.

Videokonferanser har blitt en stor del av hverdagen og arbeidet vårt. Store og små bedrifter er nå avhengig av Microsoft Teams for å kunne jobbe sammen. Vi trenger derfor også en bekreftelse på at våre virtuelle samtaler er private og sikre.

I dette innlegget ser vi nærmere på de ulike sikkerhetsinnstillingene vi har i Teams som omhandler personvern og sikkerhet. I demoen under viser vi deg også hvordan dette fungerer i praksis.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='1644', height='916', player_id='28426192128', style='' %}

Personvern- og sikkerhetskontroller

I Teams finnes det en rekke personvern- og sikkerhetskontroller som gjør at du kan administrere hvem som deltar i møtene dine og hvem som får tilgang til møteinformasjonen. Du kan for eksempel bestemme hvem utenfor bedriften som skal vente i en lobby før de kan komme inn i møtet. Du kan også fjerne deltakere under et møte, bestemme hvem som kan presentere, og kontrollere hvilke møtedeltakere som kan presentere innhold. Med gjestetilgang kan du legge til personer utenfor bedriften, mens du også opprettholder kontroll over dine data. Her kan du moderere hvem som kan legge ut og dele innhold. Til slutt overvåker kunstig intelligens chatter for å forhindre negativ oppførsel.

Møtealternativer

Med møtealternativer kan du bestemme hvem som kan delta direkte i møtet, og hvem som skal vente i lobbyen.

Roller i møtet

En møtearrangør kan definere roller i et teammøte som for eksempel hvem som skal være «presentatør» og «deltaker». Her kan arrangøren bestemme hvem som skal ha tilgang til å dele dokumenter eller skjerm i møtet.

Deltakerens samtykke til innspilling

Alle innspillinger av møter kommer med et varsel til deltakerne om at et opptak foregår. Varselet linker også til et personvernsnotat for deltakerne. Møtearrangøren kan også kontrollere hvem som kan starte et opptak.

Tilgang til opptak

Tilgang til møteopptak er begrenset til de som har vært med i møtet, eller som var invitert til møtet, med mindre arrangøren autoriserer andre til å få tilgang til innspillingen. Innspillinger lastes opp i Microsoft Stream og kan deretter deles og lastes ned i henhold til tillatelser aktivert av en administrator.

Kanalstyring og kontroller

Kanaleiere kan moderere en kanalsamtale og kontrollere hvem som har og ikke har lov til å dele innhold i kanalsamtaler. Dette er med på å sikre at bare passende innhold blir sett av andre.

Beskyttelse av identitet og kontoinformasjon

Multifaktoratutentisering (MFA): Kalles også tofaktorautentisering som krever at brukerne leverer ytterligere former for bekreftelse for å bevise sin identitet. Det hjelper til med å beskytte kontoen mot angrep som utnytter svake eller stjålne passord.

Betinget tilgang: Betinget tilgang lar deg angi risikobaserte policyer for tilgang basert på brukersammenheng, enheter, plassering og mer.

Microsoft Endpoint Manager: Microsoft Endpoint Manager lar deg administrere enheter og apper for blant annet betinget tilgang på enheter.

Sikker gjestetilgang: Sikker gjestetilgang lar brukerne samarbeide med enkeltpersoner utenfor bedriften, mens det opprettholdes kontroll over tilgangen til bedriftsdata.

Ekstern tilgang: Ekstern tilgang gir en autentisert forbindelse til en annen bedrift, som muliggjør samarbeid på tvers av bedrifter.

Beskytt deg mot trusler på nett

Kryptering: Microsoft bruker standardteknologier som TLS og SRTP for å beskytte all data under transport mellom brukerens enheter og Microsoft sine datasentre. Dette inkluderer meldinger, filer, møter og annet innhold.

Følsomhetsetiketter: Følsomhetsetiketter lar deg regulere hvem som har tilgang til et Team ved å kontrollere teamets personvern og gjestetilganger.

Advanced Threat Protection (ATP): ATP hjelper til med å beskytte brukerne mot skadelig programvare som er skjult i filer, inkludert filer som er lagret i OneDrive eller SharePoint.

Cloud App Security: Cloud App Security gir deg verktøy for å identifisere og dempe mistenkelig ondsinnet aktivitet, inkludert sletting av team eller besøk fra uautoriserte brukere.

Oppsummering

Sikkerhet og personvern er viktig. Det gjelder enten om du bruker Teams til skolebruk eller om du bruker det i bedriften du jobber i. Microsoft Teams er en del av Microsoft 365 og følger de beste sikkerhetsprosedyrene for å kunne forsvare seg mot dataangrep.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål rundt sikkerhet i Microsoft Teams.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!