Hopp til hovedinnhold
Microsoft copilot

Med Microsoft 365 Copilot sitt voldsomme inntog i arbeidshverdagen er det både sunt og forståelig at flere tar seg i å tenke på hvilke konsekvenser dette har for sikkerhet, data og personvern.

Microsoft Cloud - Runs on trust

Det er på denne måten Microsoft oppsummerer sitt ønske for deres partnerskap med sine kunder. I forbindelse med lanseringen av Microsoft 365 Copilot har Microsoft kommet med et par hovedpunkter som skal bidra til å gi kunden komfort hva gjelder data, personvern og sikkerhet:

  • Dine data er dine data.
  • Dine data som blir brukt i forbindelse med bruk av Copilot vil ikke bli brukt til å lære opp det generelle grunnlaget for AI-modellene som ligger til grunn. Dine data vil kun brukes til å bedre din virksomhet sitt Copilot-grunnlag. Organisasjonens data kan kun forlate tjenestegrensen for Microsoft 365 under to omstendigheter: (1) dersom du tillater Microsoft Copilot med Graph-basert chat å referere til offentlig nettinnhold (les mer om det her) eller dersom du benytter plugin-moduler.
  • På lik linje med bruk av Microsoft 365 er dine data med Microsoft 365 Copilot beskyttet av de mest omfattende lover og reglementer som er gjeldene for virksomheter, inkludert personvernforordningen (GDPR) og personvernstandarder som ISO/IEC 27018.
  • Microsoft 365 Copilot presenterer kun data som hver enkelt har tilgang til ved hjelp av de samme underliggende kontrollene for datatilgang som brukes i andre Microsoft 365-tjenester.

Sikkerhetsnivået følger grunnlisensen

Det er ikke ett og samme sikkerhetsnivå på alle 365 Copilot lisenstyper. Årsaken til dette er at sikkerhetsnivået følger virksomhetens grunnlisens, som vil si at jo bedre Microsoft 365-lisens (eksempelvis Business Premium, E3, E5) desto høyere sikkerhetsnivå. Se bildet nedenfor for mer innsikt i hva som skiller de ulike:

Sikkerhet og compliance - Microsoft 365 Copilot

Er du usikker på hvilken lisenstype som passer deg, eller om du ønsker å lese mer om Microsoft 365 kan du laste ned vår e-bok En innføring i Microsoft 365 her.

AI hele tiden i utvikling - hva gjør dette med kravene til samsvar?

"Etter hvert som reguleringen i KI-området utvikler seg, vil Microsoft fortsette å tilpasse seg og svare for å oppfylle fremtidige forskriftsmessige krav" skriver Microsoft på sine sider.

Microsoft 365 Copilot er integrert i Microsoft 365 og overholder alle eksisterende forpliktelser når det gjelder personvern, sikkerhet og samsvar overfor kommersielle Microsoft 365-kunder.

Oppsummering og neste steg

Kort oppsummert kan vi derfor si at dersom du allerede benytter deg av Microsoft 365-tjenester i dag, så har du ingen grunn til å betvile sikkerhetsnivået til Microsoft 365 Copilot, da disse tjenestene følger og overholder de samme forskriftsmessige kravene.

Det som det likevel kan være lurt å ta en runde på er å vurdere om sikkerhetsnivået i din grunnlisens er det riktige for deg og din virksomhet, med tanke på hvordan sikkerhetsnivået påvirker tilgang til data benyttet i Copilot.

Dette er en av tingene som gjennomgås i vår to timers kartlegging med en av våre kvalifiserte rådgivere, hvor du etter endt workshop vil motta en skreddersydd handlingsplan og et uforpliktende tilbud på Microsoft 365 Copilot implementasjon og lisenser. Les mer eller book en kartlegging her.

Kilde: Data, personvern og sikkerhet for Microsoft Copilot for Microsoft 365 | Microsoft Learn

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!