Hopp til hovedinnhold

Docking, hub, skjerm med alt? Hva skal jeg velge?

Dockinger, hub osv

Veldig mange bedrifter har ansatte som bruker bærbar PC som sitt primære arbeidsverktøy, enten de jobber hjemme eller på kontoret. Og mest vanlig er nok en kombinasjon av kontorjobb og hjemmekontor.

Men hvordan kan man sikre at de ansatte har et godt og effektivt arbeidsmiljø på kontoret? Hvilket utstyr trenger man for å koble opp den bærbare PC-en til skjermer, nettverk, tastatur, mus og annet tilbehør? Og hva er forskjellen mellom USB-C dockinger, USB-hub og skjermer med innebygget docking? Og hvem er riktig for deg?

Det skal vi svare deg kjapt og enkelt på her.

USB-C dock for PC++

Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock med USB-C og den dockingen vi selger mest av.

USB-C dockinger er enheter som lar deg koble flere enheter til den bærbare PC-en din via én enkelt USB-C port. Dette gjør det enkelt å bytte mellom hjemme- og kontorplass, da du bare trenger å koble til én kabel for å få tilgang til alt du trenger. USB-C dockinger kan også lade den bærbare PC-en din, slik at du slipper å ha med deg strømadapteren. USB-C dockinger kan ha ulike porter, som HDMI, DisplayPort, Ethernet, USB-A, USB-C, SD-kortleser og lydutgang.

Dette er den mest brukte løsningen i dag, og det finnes mange forskjellige tilbydere av slike dockinger. Både fra de mest kjente PC-produsentene, som vår bestselger fra Lenovo, men også av andre som Belkin, iiglo og Satechi for å nevne noen. Sistnevnte er spesielt kjent for sine løsninger som fungerer veldig bra mot Apple MacBooks.

Satechi Aluminum Type-C Pro Hub spesielt laget for MacBook Pro.

USB-hub for utstyr

Belkin USB-C 4-Port Mini Hub gir det kjapt 4 ekstra porter, både USB-C og USB-A

USB-hub er en enhet som lar deg koble til flere USB-enheter til den bærbare PC-en din via én USB-port. Som denne fra Belkin. Dette kan være nyttig hvis du har mange USB-enheter, som mus, tastatur, minnepinne, harddisk, printer og scanner. USB-hub kan ha ulike typer USB-porter, som USB-A, USB-C, USB 3.0 og USB 2.0. En USB-hub kan ikke lade den bærbare PC-en din, så du må ha med deg strømadapteren. USB-hub’er kan heller ikke overføre videosignaler, så du må ha en egen kabel for å koble til skjermen.

Så idellt ingen løsning for de fleste som ønsker koble på mest mulig. Men ønsker du for eks koble til tastatur og mus, men ikke har nok porter til dette så er en USB-hub veien å gå. Kan være en god løsning om du er på reise for eks. Utover det er ikke USB-hub det prefererte valget.

Skjermer med innebygget docking og hub for PC++

Skjermer med innebygget docking og hub er skjermer som har en USB-C port som kan koble til den bærbare PC-en din og fungerer som en dockingstasjon. Som denne oppgraderte bestselgeren fra Samsung. Dette betyr at du kan bruke skjermen som en ekstra skjerm, lade den bærbare PC-en din, og koble til andre enheter via skjermens porter. Skjermer med innebygget docking kan ha ulike porter, som HDMI, DisplayPort, Ethernet, USB-A, USB-C, SD-kortleser og lydutgang. Og har skjermen din en oppstrøms DisplayPort kan man såkalt daisychaine skjermen til en annen skjerm. Dette hvis man ønsker flere skjermer og så lite kabler som mulig. En fin løsning i mange tilfeller.

Samsung ViewFinity S9 S49 med innebygget docking og hub. Den perfekte løsning?

Hva bruker vi selv?

Personlig jeg en løsning som kombinerer flere av disse. På kontoret har jeg en stor skjerm med innebygget docking og hub som er koblet rett til PCen, samt en ekstra USB-hub for å få nok porter til det jeg trenger koblet til. Når man har tastatur, mus, ergonomisk stangmus, webkamera, musematte med lys, trådløs lader til mobil og klokke, lader med USB-C x 2 til headset og ekstra PC, lader med lightning samt en headsetdongle.
Sannsynligvis må jeg ikke ha alt dette, men med en ekstra USB-hub så går det helt fint. På hjemmekontoret har jeg en USB-C docking som er koblet til mine to skjermer, tastatur, mus og nettverk. Samt også en ekstra USB-hub til noe tilsvarende som jeg har på kontoret.

For meg et perfekt oppsett, tilrettelagt til meg og mitt behov. Samt mulighet for mer om det skulle dukke opp noe USB-relatert som jeg bare MÅ ha. En vifte på sommeren for eks? Som kjøler ned PCen, mobilen og meg selv?

Vifte med mange muligheter

Hva er så den beste løsningen?

Det kommer an på hva du trenger og foretrekker. Hvis du vil ha en enkel og fleksibel løsning som lar deg koble til alt du trenger med én kabel(og ikke skjermen din har en innebygget løsning), kan du velge en USB-C docking. Hvis du vil ha en billig og kompakt løsning som lar deg koble til flere USB-enheter og ikke trenger flere skjermer, bør du velge en USB-hub.
Hvis du vil ha en elegant og praktisk løsning som lar deg utnytte skjermen maksimalt kan du velge en skjerm med innebygget docking. Eller har du det kanskje allerede, men bruker den ikke fullt ut?
Eller en kombinasjon av disse for å møte alle dine behov, slik jeg personlig har gjort og er veldig fornøyd med det.
Og det må legges til at det også finnes spesialløsninger til spesielle behov. Overnevnte løsninger vil forøvrig fungere til de aller, aller fleste.

Uansett hva du velger, så er målet at arbeidsopplevelsen blir bedre, effektiviteten økes og man får rett og slett koblet til det man ønsker og trenger for å møte arbeidshverdagens utfordringer på best måte.

Er du usikker på hva du trenger? Usikker på hva som passer best til ditt behov? Ta kontakt med oss så skal vi finne riktig løsning til deg!

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!