Hopp til hovedinnhold

En ny arbeidshverdag med Microsoft Stream

Bilde filmrull gjennom en telefon

Vi ser mye på video. Vi blir trigget av det som beveger seg, det som har lyd og det som har farger. Video-innhold fra arbeidsplassen og online video-streaming er blitt en del av vår arbeidshverdag. I tillegg elsker vi å dele. Det sies at omtrent 83% av de som blir eksponert for video vil vurdere å dele innholdet med venner og bekjente. Visste du at 81% av alle bedrifter bruker video som et verktøy i sin markedsføring? Eller at 72% heller vil se video enn å lese tekst når de ønsker å lære om produkter og tjenester? Video skaper enkelt og greit mye mer engasjement enn tekst. Ved å sende en personlig video til din mottaker vil interessenivået og engasjementet automatisk øke. Innholdet kan for eksempel være oppdateringer, supportmeldinger og ros som sendes til resten av teamet i bedriften. I dette blogginnlegget skal vi gi deg enkle tips til hvordan du enkelt kan implementere video i din arbeidshverdag.

Video training

En dynamisk videoopplevelse med Microsoft Stream

Med Microsoft Stream kan du enkelt laste opp, dele og spille av videomeldinger i hele bedriften på en sikker måte. Du vil få enkel tilgang til videoinnhold fra et moderne og intuitivt videoområde. Det gjør det mulig for ansatte å søke etter, oppdage og vise viktige emner og ideer i hele bedriften, også på tvers av enheter. Det egner seg spesielt for ledelses-kommunikasjon, opptak av klasser, møter, presentasjoner og opplæringsøkter. Applikasjonen finner du på din Office 365 hjemmeside under «apper»:

Microsoft stream

Laste opp og se videoer

Du kan laste opp en video ved å trykke på knappen for opplasting øverst til høyre på alle sidene. Du kan også dra og slippe nye videoer til grupper eller kanaler og laste opp flere videoer samtidig. Dersom du ønsker å laste opp en video til en gruppe går du til den gruppen du ønsker å laste opp videoen i og trykker på «last opp». Du kan selv styre hvem som kan se videoen din, hvem som kan eie, og hvem som kan redigere. Det samme gjelder kanal. Du kan for eksempel ha en forhåndskonfigurert kanal som heter «fellesskapet» hvor alle medarbeidere har tillatelse til å redigere og laste opp videoer.

Velg last opp i Microsoft Stream:

Last opp

Last opp fielr

Du kan se på videoene der de står oppført på hjemmesiden i Microsoft Stream. Når du velger en video vil den automatisk spilles av direkte i nettleseren.

Last opp dine egne undertekster

Etter at opplastingen er fullført, får du også muligheten til å gjøre videokommunikasjonen mer tilgjengelig. Microsoft Stream støtter webvtt-formatet for undertekster, hvor flere språk er tilgjengelig. Velg språk og last opp. Microsoft Stream player vil deretter assosiere bildeteksten når denne blir skrudd på.

Microsoft Stream i Microsoft Teams

Microsoft Stream- kanaler og grupper kan legges inn som faner i Microsoft Teams.

1. Logg deg inn på Microsoft Stream portalen. Velg deretter nettadressen for kanal eller video direkte fra adresselinjen. Det er også mulig å velge «del» knappen og du vil få opp en nettadresse som du må kopiere.

2. Åpne deretter en fane i Microsoft Teams. Velg pluss-ikonet i fanelinjen i teamkanaler og velg Microsoft Stream-fanen. Lim inn nettadressen som du har kopiert og velg Lagre.

Det vil nå være mulig for deg og ditt team og samarbeide i Microsoft Teams.

stream-with-microsoft-teams03

Bilde hentet fra: https://docs.microsoft.com/nb-no/stream/embed-video-microsoft-teams

Ønsker du mer informasjon om de ulike funksjonene i Microsoft Stream? Besøk Microsoft sine hjemmesider.

Hva filmer jeg med?

Eksempel på videoer som kan lastes opp i portalen er opptak av presentasjoner og møter, men det kan også være egenproduserte videoer filmet med kamera. Heldigvis er teknologien kommet så langt at vi ikke trenger å investere i dyre videokameraer, store stativ eller dyre mikrofoner. Vi trenger enkelt og greit en mobiltelefon. Ønsker du en enda bedre opplevelse kan du også kjøpe et enkelt stativ. Vi har testet Dji Osmo Mobile 2, et genialt redskap dersom du har lyst til å lage videoer på egenhånd.

De beste videoene er de videoene som blir filmet med det kameraet du har tilgjengelig. Ja, vi har mobilen med oss overalt. Enten du filmer med mobiltelefonen i hånden, plasserer den i et lite stativ, har du nå mulighet til å produsere videoer til din bedrift når du måtte ønske det. Videoen lagrer du i ditt bibliotek på telefonen, åpne OneDrive appen og last opp. Du vil da ha videoen klar for redigering og kan åpne filen på din datamaskin.

dji

Hvor redigerer jeg?

Du kan bruke bilderedigeringsfunksjonen i Bilder-appen til å lage videobildefremvisninger som kombinerer bilder og videoer med musikk, bevegelse, tekst og mye mer. Det er også mulig å legge til 3D-effekter.

bilder1

Bilder2

Microsoft Stream erstatter Office 365 Video

Som et resultat av at video har blitt og mer viktig for alle virksomheter har Microsoft nylig lansert Microsoft Stream - også kjent som Office 365 Video. Office 365 Video vil i løpet av 2018 overføres til Microsoft Stream for å utvide innsatsen med videosatsing for virksomheter. Den nye applikasjonen vil bli tilgjengelig for både Office 365 abonnenter og til de som ikke har et abonnement. Konseptet forblir det samme, men med forbedringer. Begge applikasjonene vil være tilgjengelige i denne overgangsperioden. Du kan lese mer her.

Avslutning

Video kan implementeres i mange sammenhenger på arbeidsplassen, enten det er i møterommet, til opplæring eller til markedsføring av egen virksomhet. Med Microsoft Stream kan du enkelt forbedre daglig kommunikasjon, læring og deling med video. Det er enkelt å lage, dele og samhandle med Microsoft Stream. Som vi også har snakket om, har teknologien gjort det mulig å produsere video uten avansert utstyr. Vår anbefaling er: kom i gang med video, bruk verktøyene som er tilgjengelige i Office 365 og Microsoft Stream - resultatet er kreativitet og engasjement som skaper bedre samhandling på din arbeidsplass.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!