Hopp til hovedinnhold

Det er ikke alltid like lett å finne veien i jungelen av lisenser som finnes ute i IT-verden. Enda vanskeligere blir det når ulike typer lisenser og tjenester får nærmest identiske navn. I dette innlegget forklarer vi forskjellen mellom Office 365 og Microsoft 365. Vi gir deg i tillegg 18 grunner til hvorfor du burde prøve Microsoft 365.

Office 365 og Microsoft 365 - Hva er egentlig forskjellen?

Sommeren 2017, seks år etter lanseringen av Office 365, lanserte Microsoft Microsoft 365. Navnelikheten har for mange resultert i en forvirring mellom hva som egentlig er forskjellen mellom de to lisensformene. Her får du kortversjonen:

Office 365 er en skybasert tjeneste bestående av produktivitetsverktøy som Outlook (e-post), Office-programmene (Word, PowerPoint, Excel, OneNote), Skype for Business (tale, video og direktemeldinger) og SharePoint/OneDrive (skylagring). Microsoft 365 er, i likhet med Office 365, en bundel av tjenester, og bringer sammen Office 365, Windows 10 Enterprise (den beste og sikreste versjonen av Windows 10) samt mobilitets- og sikkerhetsteknologi for bedrifter.

Videre i dette innlegget kommer til å se nærmere på innholdet i og fordelene med Microsoft 365. Dersom du ønsker å lese mer om Office 365 kan du ta en titt på noen av våre tidligere blogginnlegg:

6 spørsmål og svar om Office 365

11 fordeler bedrifter får med Office 365

Hva er forskjellen mellom Office 365 og Office 2016?

Microsoft 365 - Laget for å møte dagens trusselbilde

Hvor god kontroll har din bedrift når det kommer til bedriftssensitive data? Still deg selv følgende spørsmål: 

 1. Vet du hvem som har tilgang til dine data?
 2. Kan du gi tilgang til dine data basert på kalkulert risiko?
 3. Kan du raskt finne og reagere på et eventuelt sikkerhetsbrudd?
 4. Kan du beskytte dine data og enheter i skyen, lokalt og i overgangen til skyen?
 5. Setter dine ansatte pris på brukeropplevelsen bedriftens nåværende IT-løsninger gir?

Det brede spekteret av funksjoner i Microsoft 365 kombinerer nyttige verktøy som hjelper deg med å forebygge, håndtere og respondere på det økende antall trusler og cyberangrep. Med Microsoft 365 får du hjelp til å sikre bedriftens data, kunders data og intellektuell eiendom med innebygde intelligente sikkerhetsfunksjoner. Intelligent sikkerhet går i store og det hele ut på å hjelpe bedrifter til å: 

 • Sikre ytterdøra med identitetsbaserte sikkerhetsfunksjoner
 • Sikre innhold med kryptering av data og rettighetsstyring på dokumentnivå
 • Sikre enheter med enhetstilganger, og muligheten til å slette bedriftssensitivt innhold
 • Ha overlegen brukeropplevelse med det aller beste innen samhandlings- og produktivitetsverktøy


18 fordeler du får med Microsoft 365

"En komplett, intelligent løsning som inkluderer Office 365, Windows 10 og Enterprise Mobility + Security, som gjør det mulig for alle å være kreative og jobbe sammen på en sikker måte." (Microsoft)

Med Microsoft 365 får du mulighet til å gjøre ansatte bedre. bedriften sikrere, og IT-administrasjonen enklere med en rekke verktøy samlet i én og samme løsning. Nedenfor har vi listet opp 18 fordeler du får med Microsoft 365, fordelt på tre hovedområder: Samarbeid, innsikt/oversikt/kreativitet og intelligent sikkerhet.

Samarbeid

 • Skape bedre innhold sammen: Samarbeid om dokumenter i sanntid for å forenkle prosessen med å produsere innhold sammen med andre.

 • Forbedre prosesser og automatisere, endre og optimalisere innhold: Gi brukere mulighet til å forbedre forretningsprosesser og øke bedriftens effektivitet

 • Ha kontinuerlige og strukturerte gruppesamtaler: Kommuniser med teamet ditt for å holde deg informert - få innspill fra andre medlemmer, og bygg konsensus

 • Dra fordeler av et virtuelt nærvær: Kommuniser med partnere, kolleger og kunder på tvers av landegrenser via planlagte eller spontane nettmøter og - samtaler, uavhengig av antall deltakere.

 • Dra nytte av verdifull gruppekunnskap: Skaff deg kollektiv kunnskap og kompetanse ved å gi de ansatte mulighet til å oppdage, dele og jobbe med informasjon, filer og ideer på tvers av bedriften.

 • Bygge bedriftskultur: Form bedriftskulturen og bryt ned interne siloer ved å informere, engasjere og knytte sammen ansatte på tvers av bedriften.

 • Engasjere førstelinjearbeidere: Engasjer førstelinjearbeidere, som ofte er de som står først i rekken for å ta imot kunder, pasienter og klienter, gjennom å gi de tilgang til blant annet e-post og ulike gruppeapplikasjoner.

 • Forbedre prosjekter: Administrer prosjekter, oppgaver og tidsfrister for å oppfylle bedriftens forretningsmål.

 • Skape bedre innhold: Få intelligent bistand til å lage appellerende design, tekst og innhold i form av presentasjoner og tiltalende grafiske presentasjoner av data.

Innsikt, oversikt og kreativitet

 • Ta bedre avgjørelser: Tilegne deg innsikt, analyser dine data og del dine funn for å hjelpe bedriften med å ta informerte beslutninger.

 • Analysere hvordan ansatte i bedriften jobber: Forstå dine og dine kolleger sine arbeidsvaner for å øke deres påvirkning og innflytelse på bedriftens verdiskapning.

 • Gjøre innhold lett tilgjengelig for utvalgte personer: Lagre og del filer i og utenfor bedriften for å kunne jobbe sømløst på tvers av ulike bedrifter.

Intelligent sikkerhet

 • Arbeid mobilt og trygt: Arbeid sikkert hvor som helst, når som helst, fra hvilken som helst enhet, for å kunne oppnå mer.

 • Vær trygg: Ha kontroll over og innfri både bransjestandarder og globale standarder.

 • Beskytte dokumenter og data: Beskytt din informasjon, og reduser risikoen for tap av data.

 • Beskytt brukerkontoer og identiteter: Beskytt bedriftens ansatte sine brukere og deres kontoer.

 • Vær beskyttet mot trusler: Oppdag og beskytt bedriften mot dagens trusselbilde. Monitorer, rapporter og analyser ulik aktivitet for og raskt kunne reagere for å opprettholde sikkerheten i bedriften.

 • Jobb i henhold til lover og regelverk og oppfyll kravene til GDPR: Sikre din bedrift med forbedret personvern for å oppfylle de nye personvernreglene (GDPR) som trer i kraft i mai 2018.

Konklusjon

Microsoft 365 er en fullverdig IT-løsning for deg som ønsker det aller beste innenfor sikkerhet og samhandling- og produktivitetsløsninger. I perioden desember til mars tilbyr Lillevik IT deg 30 dager gratis prøve av Microsoft 365. Vi setter opp din nye løsning helt uten ekstra kostnad, og tilbakestiller den dersom du vil tilbake til ditt opprinnelige oppsett etter endt prøveperiode.

Publisert: . Oppdatert: .

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!