Hopp til hovedinnhold

Hva skjer når et Office 365 abonnement utløper?

Bilde av ett viskelær

Office 365 leveres som en skytjeneste man abonnerer på. Du betaler per bruker, og står fritt til å velge hvordan lisens dine ansatte skal ha. Du kan kombinere lisenser, bytte- og skalere opp og ned etter behov. Som alle abonnenment vil tjenesten kun fungere så lenge du vil ha den, eller slutter å betale for den.

Så hva skjer hvis du av en eller annen merkelig grunn lar ditt Office 365 abonemment utløpe?

Microsoft er så snille at du får litt tid på deg for å være helt sikker på at det er dette du vil. Så fra dagen ditt abonnement utløper er det tre faser som vil skje.

Fase 1: 1-30 dager: Utløpt

Den første fasen skjer fra dag 1 ditt abonnement utløper til dag 30. Ditt abonnement vil stå som utløpt, men alle tjenester vil faktisk fungere som normalt frem til dag 30. Du mister ingen data, du har fortsatt tilgang til Office 365 programmer og e-post fungerer som normalt. Som administrator har du fortsatt alle funksjoner, kan tilegne lisenser og velge å fornye abonnementet.

OBS: Kun for MacOS brukere som har Office installert via et Office 365 abonnement får ikke disse 30 dagene med "fri bruk". Disse vil ikke ha en utløpt fase - og går rett til fase "deaktivert".

Fase 2: 31-120 dager: Deaktivert

Mellom måned 2 og 4 vil ditt Office 365 abonnement gå inn i fase deaktivert og brukere kan nå ikke logge inn på sin Office 365 konto. Tjenester som e-post og OneDrive for Business vil slutte å fungere, og lokale applikasjoner som Word og Ecxel vil få redusert funksjonalitet. Det betyr at de aller fleste funksjoner og verktøy ikke lenger vil fungere, men du vil fortsatt ha mulighet til å åpne filer, se og printe dem - men ikke endre eller lagre dem.

Administratorer vil ha mulighet til å komme inn i administrator portalen i Office 365, men kan for eksempel ikke tilegne lisenser.

Man har fortsatt mulighet til å fornye abonnementet, men hvis man fortsatt har bestemt seg for å la Office 365 abonnement dø er dette tiden for å ta backup mens man fortsatt har mulighet.

Fase 3: +121 dager: Slettet

Nå er det ingen vei tilbake. Ditt Office 365 abonnement er registrert som dødt, eller slettet om du vil.

Ingen, inkludert administratorer, har nå tilgang til tjenestene eller applikasjonene, og man har heller ikke mulighet til å ta backup.

Dag 121 er dagen Microsoft starter å slette all data fra sine servere. Brukerdata, dokumenter, e-post og tenant. Man har ikke mulighet til å fornye abonnementet, så hvis du angrer først nå må du starte helt på nytt, og kjøpe et nytt anonnement - uten data. Microsoft sier dataene vil være ferdig slettet innen rimelig tid etter dag 121, men om du vil ha data slettet med en gang må du ta kontakt med Microsoft og be om expedited deprovisioning.

Publisert:

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!