Hopp til hovedinnhold

Om du skal sende et dokument med sensitivt innhold kan det være lurt å aktivere passordbeskyttelse. I dette innlegget viser vi deg hvordan du enkelt kan skru det på.

Hvordan kryptere et dokument med passord?

Trykk Fil, deretter Informasjon og Beskytt dokument etterfulgt av Krypter med passord. Du får da opp en boks hvor du taster inn valgfritt passord. Dette må du gjøre to ganger for å sikre samsvar mellom passordene.

Hva nå?

Dersom du ønsker å sende det krypterte dokumentet på mail er vår anbefaling å skrive to mailer til mottaker. I den første mailen skriver du din henvendelse og viser til vedlegget, i tillegg til at du nevner at du vil sende passord i en separat mail. I den andre mailen henviser du til første mail og oppgir passord til dokumentet. På denne måten sikrer du at dersom mailene skulle havne på avveie, så vil det være svært krevende å finne koblingen mellom vedlegget og passordet.

Andre beskyttelsesalternativer

Det er ikke bare passordbeskyttelse som er en nyttig funksjon å kjenne til. Office har flere andre alternativer til hvordan du kan beskytte dokumentet ditt. Disse finner du om du trykker Fil, etterfulgt av Informasjon og Beskytt dokument:

  • Åpne alltid i skrivebeskyttet modus. På denne måten forhindrer du utilsiktede endringer ved at leseren må be om samtykke til redigering.
  • Begrens redigering. Her kan du selv kontrollere hvilke endringer andre kan gjøre.
  • Begrens tilgang. Du kan begrense mottaker sin tilgang på flere nivåer: lese, redigere, kopiere og skrive ut
  • Legg til en digital signatur. Ved å legge til en usynlig digital signatur kan du sikre integriteten til dokumentet
  • Merk som endelig. På denne måten kan du la leserne få vite at dokumentet er endelig

Visste du at?

Du kan kryptere alle Office-filer, for eksempel PowerPoint, Excel eller en PDF-fil, på akkurat samme måte!

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!