Hopp til hovedinnhold

Hvorfor Microsoft 365 Business Premium?

Bilde av to laptoper og tre personer som sitter ved et bord

Microsoft 365 Business Premium leverer markedsledende produktivitets- og samarbeidsverktøy, en moderne plattform for enhets- og applikasjonsbehandling og endepunktsbeskyttelse i verdensklasse. Det følger med funksjoner som lar deg sette opp et effektivt lagdelt forsvar mot phishing-angrep og løsepengevirus. Med den innebygde informasjonsbeskyttelsen kan du klassifisere, merke og kryptere dokumenter og e-post og hindre datatap. Betinget tilgang lar deg rulle ut multifaktor-autentisering (MFA) og håndheve retningslinjer for ressurstilganger. Du får en oversikt over alle skyapper som er i bruk i virksomheten, og du kan godkjenne eller avvise dem.

Dette er i korthet de viktigste sikkerhetsmekanismene – en omfattende beskyttelse av identiteter, enheter, lagringsområder og data. Du kan velge bort noen egenskaper med rimeligere alternativer, så som Business Basic eller Standard; du kan plusse på med ytterligere sikkerhetsprodukter. Det er avhengig av din risikobedømmelse og -toleranse. Vår vurdering i Lillevik IT er at Business Premium gir akkurat den rette balansen mellom kost og nytte; derfor er det også vårt kjerneprodukt for små og mellomstore bedrifter med opptil 300 seter. Det er ikke lenger spørsmål om virksomheten din blir utsatt for angrep, men når det skjer. Da er det bedre å være føre vâr.

Oversikt over Microsoft 365 Business

M365hvoirfor1

Business Basic lar deg chatte med, ringe til og organisere møter. Du får nett- og mobilutgavene av Office-appene, 1 TB lagringsplass i skyen og e-post i bedriftsklassen. Sikkerheten er standard. Business Standard inneholder alt som er inkludert i Basic, dessuten Office-skrivebordsversjonene for PC og Mac, som kan installeres på fem enheter. Du kan arrangere nettseminarer med verktøy for deltakerregistrering og rapportering. Det er en egen app for å administrere avtaler med kunder. Business Premium har alle egenskaper som i Standard og føyer til avansert sikkerhet, tilgangs- og datakontroll og beskyttelse mot trusler på nettet. Apps for business omfatter bare Office-pakken i form av skrivebords-, nett- og mobilappene, pluss 1 TB skylagring.

Microsoft 365 Apps

M365hvoirfor2

Skrivebordsversjonene av Microsoft 365 Apps deler kodebase med Office 2021 (engangskjøp), men er ganske forskjellige ved å være skytilkoblet. De holdes «evig grønne» ved at du alltid får de nyeste funksjonene og nye verktøy sammen med sikkerhetsoppdateringer og feilrettinger. Dokumenter i Word, Excel og PowerPoint som legges i OneDrive eller SharePoint, lagres automatisk – én ting mindre å tenke på. Du kan angre endringer ved å klikke på den avrundede pilen til høyre for lagringsikonet eller gå tilbake i versjonshistorikken. Du sender ikke lenger dokumenter som vedlegg, men deler dem. Og du kan redigere filene i sanntid sammen med andre.

Word, Excel, PowerPoint og Outlook har følsomhetsetiketter for merking og rettighetsstyring, noe som også gjelder nett- og mobilappene. Det bidrar til å holde styr på data og beskytte dem idet de går gjennom de typiske fem eller seks fasene i en virksomhet: opprette, lagre, dele, bruke, arkivere og slette. OneDrive brukes som hjemmeområde, SharePoint til delte prosjekter. Med sentralisert skylagring og apper på skrivebordet, nettet og mobilenheter kan du bli svært fleksibel og produktiv i en hybrid hverdag mens du er på farten eller pendler mellom hjemmekontor og basestasjon.

Samarbeidsplattformen

Plattformen hviler på to søyler, Exchange og SharePoint, som stadig veves tettere inn i hverandre. Oppå den kjører Teams i et flettverk av mikrotjenester. Exchange Online sammen med Outlook sørger for e-post og kalender. Du konfigurerer sikkerhet og samsvar for e-post i transitt, inkludert DLP-policyer. Du kan justere beskyttelsen mot spam, skadelig programvare, phishing, forforfalskede avsendere og sette opp avansert trusselbeskyttelse og -intelligens. SharePoint Online bidrar til informasjonsflyt ved hjelp av kommunikasjonssider og SharePoint-nyheter. Du lagrer filer i skyen, så de blir tilgjengelige for et bredt publikum. Ta hånd om sensitive eller sterkt klassifiserte dokumenter og bruk kraftige funksjoner for tilgangsstyring.

Den chattbaserte arbeidsflaten Teams gir smidig sanntidskommunikasjon med videokonferanser, møter og samhandling. Det egner seg godt for prosjektorienterte grupper som jobber sammen med dokumenter, ringer hverandre og holder arbeidsmøter. OneDrive for Business tar seg av individuell skybasert fillagring. OneDrive kan synkroniserer filer på tvers av alle enheter, og du kan dele dem med folk innenfor og utenfor organisasjonen. Stream er den intelligente videotjenesten i Microsoft 365. Den lar deg lage videoer og ta opp Teams-møter og holde direkte-arrangementer. Yammer er en sosial nettverkstjeneste for intern og ekstern kommunikasjon. Det egner seg for å dele ideer, stille spørsmål og føre diskusjoner. I tillegg er det en rekke andre apper og funksjoner, som Power Platform (automatisering), Whiteboard og Planner (prosjektplanlegging).

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens (KI) med maskin- og dyplæring gjennomsyrer i stadig høyrere grad miljøet i skyen. Det finner nedslag i Microsoft 365 Apps, tjenester og sikkerhetsfunksjoner. I flere Office-programmer kan du diktere. Word oversetter mellom forskjellige språk. PowerPoint kan lære deg opp i å holde mer effektive presentasjoner og har KI-medhjelpere for profesjonelle forslag til plassering av tekst og billedstoff. Office-appen for iOS og Android lar deg ta bilder av tekst og tabeller og omgjøre dem til redigerbare Word- og Excel-dokumenter. Cortana, Microsofts digitale assistent, blir integrert i mobilappene. Du vil kunne snakke med Outlook. Sammendrag av e-posten din leses opp, og du får hjelp med å håndtere avtaler. Stream har tale-til-tekst-transkripsjon og kan skille ut bakgrunnsstøy.

Cybersikkerhet for småbedrifter

M365hvoirfor3

Sikkerheten i Microsoft 365 er basert på identitets- og tilgangsadministrasjon, trusselbeskyttelse og skysikkerhet. Samsvar sikres ved hjelp av informasjonsbeskyttelse og -styring. Her inngår håndtering av innsiderisiko og hindring av datatap (DLP). Ved en tvist kan du sette en rettslig sperre på e-post og dokumenter, så de ikke kan slettes. Det er sterke beskyttelsesmekanismer for personvern. Microsoft benytter seg av fjernmåling for å tilpasse individuelle opplevelser og kontrollere sikkerhets- og samsvarstilstanden i virksomheten. Microsoft 365 Business Premium hjelper deg med å identifisere alle IT-ressurser og beskytte dem. Det bidrar til å oppdage og respondere på alle trusler, i verste fall til å gjenopprette etter sikkerhetsbrudd.

Azure Active Directory

Azure AD er neste generasjons katalogtjeneste for identitets- og tilgangsstyring. Katalogen har en oversikt over ressurser i organisasjonen og er aktiv i den forstand at du kan administrere dem. Det er en rekke mekanismer for å beskytte brukere og pålogginger: Passordbeskyttelse garderer mot usikker legitimasjon. Selvbetjent tilbakestilling av passord lar brukere endre det ved mistanke om identitetslekkasje. Multifaktor-autentisering (MFA) forhindrer 99,9 prosent av identitetsangrep. Det er støtte for passordløs pålogging med teknologier som Microsoft Authenticator, Windows Hello og FIDO2-sikkerhetsnøkler.

Betinget tilgang

M365hvoirfor4

Betinget tilgang er en egenskap i Azure AD som knytter forutsetninger til om brukere, grupper og enheter skal få adgang til skyapper og bedriftsressurser. Betingelsene kan omfatte om enhetene er i samsvar, hvor de logger på fra, hva slags autentisering de bruker. Kontrollene kan tillate eller blokkere tilgangen, gi begrenset tilgang, kreve multifaktor-autentisering (MFA) og stenge for gammeldags godkjenning. Vurderinger av sanntidsrisiko ser du i Sign-in logs. For mer synlighet og varsler, må du tegne en tilleggslisens på Azure AD Plan 2, som flagger feilkonfigurerte brukerkontoer og foretar en risikovurdering av sesjonene i nær sanntid. Ved faresignaler kan brukere bli oppfordret til å endre passord eller nok en gang å oppgi MFA.

Administrasjon av enheter

M365hvoirfor5

Med moderne administrasjon håndterer du både datamaskiner og mobilenheter. Det er slutt på manuelle konfigurasjoner og installasjoner. Windows-maskiner klargjøres med Autopilot. Du innrullerer alle enheter i Intune, som er del av Microsoft Endpoint Manager. Du tilpasser dem med konfigurasjonsprofiler og sørger for at de er i samsvar med dine krav til sikkerhet. Du distribuerer programvare og holder dem oppdatert. Du tillater kun pålogging fra disse enhetene. Sånn sørger du for at ressurser i virksomheten bare er tilgjengelig for klarerte brukere på klarerte enheter som bruker klarerte apper. Du kan håndtere både bedriftseide og personlige enheter på en trygg måte. Om noen av dem går tapt, kan du fjernslette bedriftsdata fra dem. Alternativt kan du ved hjelp av appbeskyttelsespolicyer knytte tilganger til mobilapper som du har kontroll over.

Beskyttelse mot e-postangrep

M365hvoirfor6

E-post er fortsatt den mest utbredte angrepsmetoden. Forhåndsinnstilte sikkerhetspolicyer gjør det lettvint for deg å sette opp en grunnlinje som beskytter mot trusler som søppelpost, phishing og skadelig programvare. Du kan også velge en mer aggressiv beskyttelsesprofil. Du garderes mot skadelige koblinger og vedlegg. Denne beskyttelsen omfatter i tillegg hele samarbeidsplattformen med Teams, SharePoint og OneDrive.

Endepunktsbeskyttelse i verdensklasse

Defender for Business gir deg endepunktsbeskyttelse i verdensklasse, langt mer enn tradisjonell virus- og trusselbeskyttelse med et signaturbasert forsvar. Det er en omfattende plattform som forebygger og beskytter mot angrep på alle dine enheter, med støtte for Windows, macOS, Android og iOS/iPadOS. Du får verktøyene du trenger for å oppdage, etterforske og utbedre sikkerhetsbrudd.

M365hvoirfor7
  • Trussel- og sårbarhetshåndtering hjelper deg med å oppdage og utbedre sårbarheter i programvare og feilkonfigurasjoner.
  • Angrepsflatereduksjon gjør deg motstandsdyktig overfor typiske tekniker som benyttes ved cyberangrep.
  • Neste generasjons beskyttelse sørger for avansert virus- og trusselbeskyttelse basert på virusdefinisjoner, samt lokal og skybasert analyse og maskinlæring.
  • Endepunktsdeteksjon og respons lar deg identifisere vedvarende trusler og fjerne dem fra miljøet ditt.
  • Automatisert etterforskning og utbedring jobber 24/7 med å bekjempe angrep ved hjelp av kunstig intelligens, noe som reduserer varslingsvolumet og lar deg sette søkelys på mer sofistikerte trusler.
  • APIer og integrasjon automatiser arbeidsflyter og innlemmer sikkerhetsdata i eksisterende sikkerhetsplattformer og rapporteringsverktøy.

Microsoft Sikkhetsvurdering

M365hvoirfor8

Microsoft holder deg i hånden og gir deg en kontinuerlig sikkerhetsvurdering av status i bedriften din, basert på input fra hvordan du har satt opp brukere, enheter, apper og sikkerhetsprodukter. Du får veiledning og hjelp med å konfigurere svake punkter.

Avsluttende ord

Microsoft 365 Business Premium er det klart beste valget for små og mellomstore bedrifter med opptil 300 seter. Det inneholder en omfattende sikkerhetspakke. Om du trenger mer – så som identitetsbeskyttelse eller en sikkerhetsmekler for trygg skytilgang – kan du plusse på med lisenser. Dette blir fortsatt mye rimeligere enn å velge flaggskipet Microsoft 365 E5.

Publisert: . Oppdatert: .

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!