Hopp til hovedinnhold

Lyd og bilde - Rett utstyr til rett bruk

Teams hører du meg?

Kan du høre meg nå?

Dette er kanskje den mest brukte setningen brukt mellom kl 08:00 og 16:00 de to siste årene. Vi tenker da selvsagt på møter og dialog via Microsoft Teams eller annet verktøy for kommunikasjon og samhandling.

Det er ikke veldig mye positivt pandemien har gitt oss, men faktisk har den åpnet en del digitale dører for mange bedrifter der ute. Bedrifter som har reist land og strand rundt for et times møte, noe de fleste kan være enige at ikke nødvendigvis er det mest tidseffektive man kan gjøre, har fått en enklere arbeidshverdag. Den menneskelige relasjonen er viktig og skal ikke undervurderes, den kan gi mye mer enn et digitalt møte kan gi. Men trenger man den menneskelige ansikt til ansikt-opplevelsen hver gang? Antakelig ikke. Og der kommer Teams inn som et veldig effektivt verktøy. Når det fungerer. Og som med alt annet hos Microsoft gjør det som oftest det. Flesteparten av feilene som blir gjort skyldes primært feil innstillinger eller feil utstyr.

Å skape en god opplevelse

Vi i Evelon bruker Teams. Mye. Både i samhandling på tvers av lokasjoner og avdelinger, og med kunder.

Hvordan man skal gjøre klart for en god opplevelse, og spesielt knyttet til lyd, har Microsoft forklart veldig bra her. Det er i utgangspunktet ganske lett. Velg det oppsettet du har koblet til, og du er i grunn i mål. Det finnes også muligheter til å teste at du både blir hørt og hører, men sørg for å gjøre dette i god tid før møte starter (ellers vil dine utfordringer gå utover andre, og det er ikke en effektiv måte å bruke din eller andres tid på).

Teams møte innstillinger lyd

Minst like viktig er utstyret man velger å bruke. Selv om din bærbare PC både innehar et webkamera, høyttaler og mikrofon, er nok ikke dette den beste løsningen. Det fungerer fint om du ikke har tilgang på noe noe annet og du for eksempel er på reise, men er du på kontoret bør du nok oppgradere med utstyr som gjør Teams til det effektive verktøyet det er. Optimal lyd og bilde kan på mange måter erstatte lange og «unødvendige» turer for en kort prat om en avklaring knyttet til det viktige kundeprosjektet du holder på med.

Våre anbefalinger

I Evelon sitter de fleste av oss i åpent landskap, og vi har derfor standardisert på headset med støydempingsfunksjon og et webkamera av god kvalitet.

Av webcamera finnes det mye bra der ute, og Logitech er en av de leverandørene som leverer nettopp bra utstyr beregnet for bedrifter. Logitech C922 Pro HD Stream Webcam er akkurat det. Godt kamera med autofokus og lyskorreksjon.

Logitech C922 Pro HD Stream Webcam
Logitech C922 Pro HD Stream Webcam

Headsettet spiller en spesielt viktig rolle. En ting er at du antakelig ikke ønsker å høre alt som foregår rundt deg, men de du har møte med ønsker høyst sannsynlig heller ikke å høre alt som foregår rundt deg. En gammel kollega av meg sa alltid «et møte i møtet» når det var støy i møterommet. Morsomt sagt, men et viktig poeng. Skal man ha noe nytte av dette møte må man kunne høre hverandre. Og bli hørt.

Jabra Evolve2 85
Jabra Evolve2 85

Jabra Evolve2 85 er nettopp et slikt headset. Dette er et fantastisk headset som er laget for akkurat dette. Støykansellering i verdensklasse, her hører du alt som blir sagt, og de du snakker med hører deg. Ferdig. Lyden er utrolig god, og headsettet har i tillegg en fin funksjon med en mikrofon som du enkelt kan vippe ut eller inn basert på om du bruker headsettet til samhandling eller bare hører på podcast, musikk eller annet. Når det samtidig ser stilig ut, sitter utrolig godt på, og at du selv etter en hel dag med Evolve 82 på hodet ikke kjenner annet enn at sveisen er litt i uorden, da er det bra.

Vi i Evelon har standardisert på disse produktene, og anbefaler disse til alle vi vet er opptatt av å se og bli sett, samt å høre og bli hørt. Med rett utstyr og riktig bruk av innstillinger ønsker vi at du en gang for alle bli kvitt setningen som har blitt sett på som selve definisjonen på pandemiårene: «Hører du meg nå?».

Dersom du ønsker bestille eller høre mer om disse er det bare å ta kontakt oss på salg@evelon.no, chat eller telefon.

Det finnes unntak

Dette oppsettet vil fungere for de fleste i de fleste tilfeller, men unntak finnes selvsagt. Og vi i Evelon er opptatt at bedrifter og kunder skal benytte rett utstyr til rett bruk. Er du usikker om dette er løsningen for deg ønsker vi at du tar kontakt med oss, så skal vi veilede deg til det rette produktet til ditt bruk.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!