Hopp til hovedinnhold

Microsoft Teams er selve knutepunktet for samarbeid i Microsoft 365, mens Outlook fungerer som vår personlige organisator for direkte kommunikasjon og tidsstyring. Vi trenger derfor tilkoblede opplevelser som forenkler hvordan vi kan holde oss organisert og hvordan vi får ting gjort på arbeidsplassen. Her har vi samlet sammen noen enkle tips og innsikt om hvordan Teams og Outlook samarbeider; blant annet hvordan gjeldende funksjoner bidrar til planlegging og samarbeid.

Deltakelse i nettmøter

Outlook gjør det allerede ganske enkelt å opprette et nytt møte og legge til detaljer om møtets agenda. Det krever kun et klikk for å legge til Microsoft Teams i møteinnkallelsen. Som et resultat av at flere nå benytter seg av hjemmekontor kommer det også nå et alternativ i innstillingene til Outlook som gjør det mulig å skru på online møter som standard. Da trenger man ikke lenger å legge til Teams i møteinnkallelsen.

teamsoutlook1

Varsler

Et varsel fungerer som en påminnelse om når det er på tide å delta i et møte. Nå er det lagt til en hurtigforbindelsesknapp som gjør at man enkelt kan bli med i et møte uansett hvor man befinner seg.

Bli med fra mobil:

teamsoutlook2

Bli med fra Outlook-kalendervarsel:

teamsoutlook3

teamsoutlook4

Del samtaler fra Microsoft Teams til Outlook

Mange av dagens forretningssamtaler er digitale og flytende, med forskjellige personer som er med i samtalene og som forlater dem. Noen ganger kan det være aktuelt å dele detaljene i en digital samtale med eksterne forretningspartnere. Det kan også være at man ønsker å dele detaljer i en samtale med en eller flere personer. Det er mulig å dele en teams-chat i en Outlook-melding med alternativet Del til Outlook bak ellipsen i Teams-meldingen.

teamsoutlook5

En annen måte å dele en digital samtale eller en e-postråd med medlemmer av en teams-kanal er å ganske enkelt inkludere kanalen som mottaker av e-posten i Outlook. Man finner kanalens e-postadresse bak ellipsen ved siden av kanalens navn:

teamsoutlook6

På denne måten kan man fortsette e-postsamtalen samtidig som at medlemmene i kanalen er med i samtalen. I Teams har vi samtaler som krever teamarbeid, mens Outlook egner seg for mer personlig kommunikasjon, men det er enkelt å dele samtaler mellom Outlook og Teams når det er fornuftig å gjøre det.

Det er også mulig å få noens oppmerksomhet ved å bruke en @omtale i både Outlook og i Teams. Denne Microsoft 365-tilkoblede opplevelsen bidrar til å sette fokus på det som krever oppmerksomhet. Her kan man også stille inn varslinger i Teams for å motta en e-post hvis man ikke får muligheten til å svare i Teams.

Flere Outlook-tips?

Vi har skrevet flere innlegg om Outlook med tips til funksjoner som kan gjøre din arbeidshverdag enklere og mer produktiv. Klikk her for å lese mer om Outlook.

Sikker kommunikasjon med Outlook for mobil

Bruker du fargekoder i Outlook?

Outlook-kalenderen er oppdatert med nye funksjoner

5 tips til en enklere arbeidshverdag med Outlook

Enklere hverdag med fokusert innboks i Outlook

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!