Hopp til hovedinnhold
Bilde av teams

Det er liten tvil om at det er Teams som er Microsoft sitt store satsingsområde fremover. Den chatbaserte samhandlingsplattformen er i kontinuerlig utvikling, og ved utgangen av januar i år ble det sluppet en rekke funksjoner tilgjengelig for alle, som tidligere har vært forbeholdt MVP-brukere.

Fra og med 31.01 vil alle Teams-brukere se et søkefelt øverst i sitt Teams-vindu, som sier "søk eller skriv inn kommando". Søkefunksjonen gir flere muligheter:

Søke etter kommandoer med "/"

Først og fremst kan du bruke søkefeltet til å søke etter kommandoer. Dersom du kjenner til kommandoen kan du skrive denne direkte inn i søkefeltet. Dersom du ikke kjenner til kommandoene kan du skrive "/" og det vil komme opp en liste med aktuelle kommandoer:

teamssøk

.. Men hva skal du med disse kommandoene?

Endre status

Med /tilgjengelig, /borte, /ikke forstyrr kan du enkelt endre din tilgjengelighetsstatus i Teams.

Aktivitet

Ved å skrive /aktivitet, og trykke på personen du ønsker, kan du raskt og enkelt få en oversikt over dine aktiviteter med den aktuelle personen.

Ringe

For å ringe noen kan du enkelt skrive inn /ring etterfulgt av enter og navnet på personen du ønsker å ringe.

Filer

For å få tilgang til filer du nylig har jobbet med kan du enkelt skrive inn /filer, og du vil få en oversikt over dine filer uavhengig av hvilket team de tilhører. Trykk på den aktuelle filen og dokumentet vil i løpet av få sekunder åpne seg.

Gå til

Dersom du prøver å finne et team kan du skrive inn /gå til, og Teams vil hjelpe deg med å finne teamet eller kanalen du er på leting etter.

Hjelp


/hjelp vil sende deg rett til T-Bot. T-bot kan gi deg svar på alle basis Teams-relaterte spørsmål:

teamshjelp

Hurtigtaster

/taster gir deg en oversikt over tilgjengelige hurtigtaster:

teamshurtigtaster

Bli med i team

Ved å skrive /bli med etterfulgt av et teamnavn kan du enkelt bli med i et team.

Omtale

Går du surr i alle samtalene du har blitt nevnt i? Hvis du taster inn /omtaler får du en oversikt over alle som har nevnt deg i ulike settinger.

Organisasjonskart

Dersom du skrive inn /organisasjon etterfulgt av personen du leter etter vil du få en oversikt over hans/hennes plassering i virksomheten presentert i et organisasjonskart. For at denne funksjonen skal fungere må "Manager"-feltet være fylt ut i alles profiler.

Lagret liste

Med /saved får du opp en liste over alt du har lagret (med bokmerke-ikonet).

Uleste meldinger

Ofte er det mye aktivitet på Teams, og det kan til tider bli vanskelig å holde seg oppdatert på alt det nye. med /ulest får du opp en oversikt som viser alle uleste chatter.

Hvem-robot

Med /hvem vil du kunne stille spørsmål som "Hvem er Jannie". Du kan søke på personer i din organisasjon basert på hva de jobber med, hvem de jobber med eller lignende. Første gangen du bruker /hvem må du installere tjenesten:

teamshvem

Etter /hvem er installert, har du to tilgjengelige funksjoner: Robot (chat med en bot for å stille spørsmål/få informasjon) eller App (personlige apper for å få all informasjon samlet på ett sted). Første gang du trykker på "Robot" må du tillate at Hvem-roboten gjør søk inne i Teams - både blant interne og eksterne medlemmer.

Søke etter kommandoer med "@"

Skriver du inn "@" i søkefeltet får du enda flere alternativer:

teamssøk@

Nyheter

@News holder deg oppdatert på lokale, nasjonale og internasjonale nyheter. Første gang du benytter @news må appen installeres. Etter appen er installert kan du enkelt taste inn @news og velge nyhetsartikkelen du ønsker å lese mer om.

Steder

@Places lar deg installere en app som vil hjelpe deg med å finne restauranter og lignende. Klikker du på et av alternativene vil du få opp et kart med stedets lokalisering, og du kan videre velge "vis hjemmeside" eller "veibeskrivelse".

Vær

Med @Weather kan du raskt åpne værappen.

Wikipedia-søk

Med @Wikipedia kan du enkelt utføre et wikipedia-søk.

YouTube

Skriver du inn @YouTube kan du søke på YouTube etter dine favorittvideoer.

Store

Med @Store får du en oversikt over Teams Store, hvor du kan legge til nye apper.

Konklusjon

Med de nye funksjonene er Teams enda et skritt nærmere til å bli din virksomhet sitt fullverdige intranett. Les mer om mulighetene i Teams her.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!