Hopp til hovedinnhold

Nye sikkerhetsfunksjoner i Microsoft OneDrive!

Microsoft har lansert nye funksjoner i Microsoft OneDrive som skal beskytte mot løsepengevirus (ransomware). Tidligere har dette kun vært tilgjengelig for OneDrive for Buiness-kunder, men nå skal også privatpersoner få tilgang til å gjenopprette filer som er skadet av løsepengevirus. Funksjonene vil sikre at informasjon holdes privat, samt gi beskyttelse mot virus og cybercrime.

Gjenopprette filer

Gjenopprettingsfunksjonen «Files Restore» fra OneDrive for Business videreføres til din personlige OneDrive konto. I tillegg vil det være mulig å tilbakestille hele OneDrive-filområdet til et tidligere tidspunkt i løpet av de siste 30 dagene. Tjenesten kan også brukes dersom du ved en feiltakelse har slettet flere filer, filene er ødelagt eller du er utsatt for løsepengevirus.

security image - Files-Restore

Bilde hentet fra: https://blogs.office.com/en-us/2018/04/05/defend-yourself-from-cybercrime-with-new-office-365-capabilities/

Dersom et angrep blir oppdaget, vil du bli varslet på e-post, mobil eller i Windows, for deretter å bli guidet gjennom en gjenopprettingsprosess hvor du kan se dato og tid for når hendelsen oppstod. Les mer om gjenopprettingsprosessen her.

Ransomware-Detected

Bilde hentet fra: https://blogs.office.com/en-us/2018/04/05/defend-yourself-from-cybercrime-with-new-office-365-capabilities/

Verktøy som sikrer dine personopplysninger

Flere finner det bekymringsfullt å sende konfidensiell informasjon via Internett, som for eksempel skattemelding, familiebudsjetter eller en ny business plan. Det er derfor viktig at informasjonen som sendes ender hos riktige mottakere. I tillegg til de nye funksjonene spesifikt for OneDrive, har også Office 365 fått flere funksjoner som hjelper deg å sikre den personlige informasjonen.

Microsoft innfører passordbeskyttelse på delte filer og mapper i OneDrive. Dermed vil uvedkommende ikke få tilgang til linken eller mappen som sendes dersom denne kommer på avveie. I tillegg har du nå muligheten til å kryptere innholdet du sender via e-post i Outlook.com. Kryperting er spesielt nødvending i situasjoner hvor det er uklart hvilket sikkerhetsnivå mottakeren av e-posten har. Dersom e-posten inneholder personnummer vil det automatisk komme opp spørsmål om e-posten skal krypteres. I tillegg kan man også forhindre at mottakeren av e-posten kan videresende innholdet.

Avansert beskyttelse

Det er også viktig å være beskyttet på andre flater hvor det er mulig å motta og åpne skadelige linker. Derfor har Microsoft i tillegg lansert en funksjon som gjennomfører en avansert sjekk av linker i Word, Excel og PowerPoint. Dersom linken er mistenkelig vil du automatisk bli videreført til en varselside med anbefaling om å ikke åpne linken.

Link-Checking

Bilde hentet fra: https://blogs.office.com/en-us/2018/04/05/defend-yourself-from-cybercrime-with-new-office-365-capabilities/

Den siste lanseringen fra Microsoft har fokusert på avanserte beskyttelsesmekanismer for brukere av Office 365 Home og Office 365 Personal. Disse vil blant annet få beskyttelse gjennom

  • Tofaktorautentisering
  • Varsel om uregelmessig pålogging
  • Alle Outlook-vedlegg og -linker scannes for virus
  • OneDrive scanner alle nedlastede filer for trusler
  • Varsel om sletting av større filer
  • Kryptering

Konklusjon

Microsoft gjør stadig investeringer for å beskytte brukere mot cyberkriminalitet, og har nå oppgradert OneDrive for å øke sikkerheten på dokumenter som brukere lagrer i skylagringstjenesten.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!