Hopp til hovedinnhold

Reiseregninger i OneDrive - en enkel metode for skanning av kvitteringer!

Bilde av en handlevogn og OneDrive

Som vi har beskrevet i et av våre tidligere blogginnlegg, gir OneDrive deg et sikkert sted for å lagre, synkronisere og arbeide med dokumenter. Du kan enkelt dele filer, mapper og bilder mens du er på farten, og du slipper å forholde deg til store e-post vedlegg og minnepinner. Det mange ikke vet er at OneDrive-appen for iOS og Android i tillegg inkluderer en skanner, som gjør det enklere å lagre bilder, visittkort og kvitteringer. Denne skanneren er et særdeles praktisk tillegg til OneDrive-appen, og kan erstatte bruken av «Office Lens» ved skanning av reiseregninger.

Last ned appen og logg på

Appen er tilgjengelig i App Store for iOS eller Google Play Store for Android. Last ned appen, pass på at den er oppdatert og logg inn:

Oppdatert og logg inn

Lag en mappe for kvitteringer

Start med å lage en mappe, og kall den for eksempel «Kvitteringer». På denne måten kan du samle alle kvitteringer (reiseregninger) i en mappe som du alltid har tilgang til. Du kan enkelt lage en ny mappe ved å trykke på «pluss»-tegnet øverst til høyere i appen:

Mappe Kvitteringer

Skann din kvittering

Ved å trykke på «pluss»-tegnet når du er inne i riktig mappe vil du få opp flere valg. Her ønsker vi å skanne et dokument. Trykk på «skann» og plasser kameraet over kvitteringen du ønsker å skanne og trykk på kamera-«knappen»:

scann

Gi et navn og last opp

Start med å gi det skannede dokumentet et navn, deretter tykk på «upload». Kvitteringen er nå lagret i dine mappe i OneDrive og du vil kunne få tilgang til filen fra alle dine enheter. Kvitteringen vil automatisk konverteres til et PDF dokument:

Lag navn

Samle flere kvitteringer i samme dokument

Du kan også skanne flere kvitteringer under samme navn. De vil da legge seg i samme PDF-dokument. Dette gjelder dersom du for eksempel har flere utlegg som du ønsker å registrere. Etter at du har skannet første kvittering trykker du på plusstegnet og skanner den andre, deretter trykker du på haken og lager navn for begge to:

tokvitt

Hva med visittkort og whiteboard?

Funksjonen gjør det også mulig å skanne visittkort og whiteboard. I stedet for å velge «dokument» når du er inne i kameraet, velger du «business card» elller whiteboard:

Whiteboard

Konklusjon

OneDrive-appen sin skanner-funksjon er en del av Office 365, som kan bidra til å gjøre arbeidshverdagen til den ansatte litt enklere. Vi har i dette innlegget demonstrert hvordan du laster opp kvitteringer i OneDrive, som kan være med å forenkle prosessen med å registrere kvitteringer i CRM- eller HR-systemer.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!