Hopp til hovedinnhold

"Slepbar-PC" eller "lomme-PC" - hva er ditt valg?

PC i badering

I dagens digitale tidsalder er bærbare PCer blitt en uunnværlig følgesvenn for de fleste arbeidstakere. Valg av riktig bærbar PC er avgjørende for både produktivitet og komfort i arbeidslivet. Blant de mange faktorene å vurdere når du velger en bedrifts-PC, er skjermstørrelsen en viktig overveielse. Her skal vi se nærmere på betydningen av skjermstørrelse på bærbare PCer og hvordan du kan finne den rette balansen mellom produktivitet og mobilitet.

Skjermstørrelse og produktivitet

En større skjerm på en bærbar PC gir mer plass til å jobbe med flere vinduer, programmer og dokumenter samtidig. Dette er spesielt nyttig for oppgaver som krever fleroppgavekjøring, for eksempel å ha et regneark åpent samtidig som du skriver en rapport. En større skjerm kan også være gunstig for kreativt arbeid, som grafisk design eller videoredigering, der detaljer og farger er viktig.

En større skjerm kan også bidra til bedre ergonomi ved at du kan plassere vinduer og dokumenter i en mer behagelig visningsvinkel. Dette kan redusere belastningen på nakke og øyne og dermed forbedre komforten under lengre arbeidsøkter.

Skjermstørrelse og mobilitet

På den andre siden kan en større skjerm føre til en tyngre og uhåndterlig bærbar PC, noe som kan påvirke mobiliteten. Hvis du reiser mye eller ofte jobber utenfor kontoret, kan en mindre og mer lettvekter av en PC være mer praktisk å bære med seg. En mindre skjerm kan også gjøre det lettere å finne plass til den på trange bord eller i overfylte møterom.

I tillegg kan mindre skjermer ha fordelen av lengre batterilevetid. Mindre skjermer krever vanligvis mindre strøm, noe som betyr at du kan jobbe lengre uten å måtte finne en stikkontakt.

Personlig så har jeg de siste årene variert litt på størrelse, det minste jeg har hatt er 12 tommer, og det største er 17 tommer. Nå jobber jeg på en 14 tommer Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10. En favoritt for flere enn bare meg, rett og slett fordi den er ekstremt hendig, lett og at skjermen går helt ut i rammen. Har faktisk hatt 13 tommere som totalt er fysisk større enn X1 Carbon. PCen har mange andre fordeler som god batteritid, høy oppløsning på skjermen og ikke minst at den er meget solid. Og selv om det er få som sikkert vektlegger tastaturet før de kjøper en PC så er dette etter min mening meget viktig. Tastaturet på X1 Carbon er klasseledende hvor størrelsen rett og slett er perfekt. Stor nok til at man kan jobbe en hel arbeidsdag foran skjermen og liten nok til at den blir med hjem og andre steder hver dag. 17 tommeren jeg hadde en gang ble vel med hjem en gang. Det funket rett og slett ikke, selv om skjermen var fin og ga meg muligheten til å ha flere vinduer oppe enn på en PC med en mindre skjerm. For meg som jobber en del utenfor kontoret og tar med meg PCen hjem etter arbeidstid så funket ikke dette. Dette er basert på mine preferanser.

Det finnes også mindre alternativer, og for noen år tilbake var PCer på rundt 10" populære. Noen som egentlig veldig få skjønte, for de var i grunn ikke særlig anvendelige. I dag er de mer eller mindre borte.

Finn den rette balansen

Det vi i Evelon mener er viktigst når du velger en bedrifts-PC, er å finne den rette balansen mellom skjermstørrelse, produktivitet og mobilitet. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å ta en riktig beslutning:

Vurder arbeidsbehovene dine: Tenk på hvilke oppgaver du vanligvis utfører på PCen. Hvis du jobber med store datasett, komplekse programmer som krever stor skjermstørrelse eller kreativt arbeid, kan en større skjerm være ideell. Hvis du derimot hovedsakelig jobber med tekstbehandling, e-post og nettlesing, kan en mindre skjerm være tilstrekkelig.

Hvor skal arbeidet utføres: Utføres oppgavene på kontoret? Utføres oppgavene alle andre steder? Langt fra nærmeste stikkontakt? I ferien langt borte fra sivilisasjonen? Gjøres oppgavene på alle andre steder så er nok en mindre skjerm å foretrekke, samtidig med en batterilevetid som lar deg jobbe når du trenger det. Det bør også være mulig å bære den med seg der du måtte befinne deg.

Test ut forskjellige størrelser: Har du kollegaer som har ulike størrelser, sjekk PCene og test ut. På den måten vil du finne ut eksakt hvordan det vil fungere med de forskjellige størrelsene. Ingen mennesker er like og preferanser om hva som er lite og stort vil alltid være forskjellig. Ingenting er uansett feil, det dette handler om er riktig PC til rett person til rett jobb.

Så hvilken størrelse er din favoritt og det du foretrekker? Usikker? Vi står klare til å bistå deg til å komme med råd og innspill i valg av riktig PC til deg og din bedrift.

Vi har alt fra hendige PCer som Lenovos ThinkPad X1 Carbon eller 13 tommer MacBook Pro til toppspecede slepbare PCer fra både HP og Lenovo. Sjekk ut vårt utvalg her.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!