Hopp til hovedinnhold

Synkroniser filene dine med OneDrive 5 fordeler

Vi snakker mye om at vi kan jobbe hvor som helst, når som helst og på hvilken som helst enhet – det er det vi kaller den moderne arbeidsplassen. For at vi faktisk skal kunne jobbe på denne måten må vi ha systemer og programmer som støtter dette. Vi må ha tilgang til filene våre, både online og offline. Bedriftsinformasjonen må være oppdatert og innen rekkevidde, uten kompromisser. Den digitale generasjonen forventer dette.

OneDrive for Business fungerer som en intelligent filapp i Microsoft 365 – en kanal hvor vi kan dele og samarbeide om alle filene våre når som helst, hvor som helst og på hvilken som helst enhet.

Her er 5 fordeler du kan dra nytte av ved å bruke OneDrive-synkroniseringsklienten.

1. Produktivitet og tilstedeværelse:

Med OneDrive kan du synkronisere innholdet ditt til PC og Mac og på den måten få enkel og sikker tilgang til filer når som helst, og til og med når du jobber frakoblet.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='14437535031', style='' %}

Jobber du offline vil filene dine synkroniseres og endringene automatisk oppdateres når du er tilbake online. Du kan se og redigere filene dine, samt samarbeide i sanntid og dele filer og mapper direkte fra skrivebordet uten å bruke en nettleser. Alle som har tilgang til disse filene vil alltid ha den nyeste oppdaterte versjonen av filen.

Onedrive synk 1

Vi har også det som kan kalles «Kjent Mappeflytting» (bedre forklart på engelsk som «Known Folder Move»). Her kan du enkelt ta sikkerhetskopi av viktige Windows-mapper som Skrivebord, Mine Dokumenter og Bilder til OneDrive. På den måten vil disse mappene også bli synkronisert med OneDrive og være tilgjengelig når som helst.

Onedrive synk 2

2. Rom for flere filer

Når du oppretter og samarbeider om flere filer og lagrer mange bilder kan man i mange tilfeller lett bekymre seg for om det er nok lagringsplass på enheten. OneDrive Files On-Demand på PC og Mac gjør at du får tilgang til filer og bilder inne i OneDrive uten å måtte laste dem ned på enheten.

Med Files On-Demand kan du dermed spare lagringsplass på enheten ved å bare lagre filer online. Du kan også velge å markere filene som «alltid tilgjengelige» og dermed også ha tilgang lokalt. I tillegg har det som kalles Windows 10 Storage Sense også muligheten til å atuomtisk frigjøre diskplass ved å gjøre eldre, ubrukte, lokalt tilgjengelige OneDrive-filer kun tilgjengelige online.

Alle disse funksjonene gjelder også når det kommer til de delte bibliotekene dine. «Delte Biblioteker» er SharePoint-dokumentbiblioteker som er koblet via Office 365 Groups og tilgjengelige via de integrerte opplevelsene i SharePoint og Microsoft Teams.

3. Utvidet tilgang

OneDrive er enkelt forklart din filapp i Microsoft 365 som lar deg får tilgang til alt innhold du har lagret på tvers av Microsoft 365, inkludert SharePoint og Microsoft Teams, i tillegg til dine individuelle arbeidsfiler. Med OneDrive kan du enkelt synkronisere filer og mapper fra delte biblioteker som du har tilgang til i bedriften – du får dermed en sikker produktivitetsopplevelse på tvers av OneDrive og SharePoint.

Du kan også synkronisere filer fra biblioteker eller mapper som har blitt delt fra andre bedrifter (B2B). Dette innebærer at du kan synkronisere innhold som ikke bare deles av kollegaer internt, men også av partnere, kunder, eksterne leverandører og tredjepartsleverandører utenfor bedriften som du regelmessig samarbeider med. Dette kan gjøres via en «gjestekonto» i Azure Active Directory.

4. Overvåking og synkronisering

OneDrive Activity Center er knutepunktet for alle dine OneDrive-relaterte aktiviteter. Du finner dette ved å høyreklikke på OneDrive-skyikonet i oppgavelinjen på Windows eller menylinjen på Mac.

Onedrive synk 3

Den viser deg synkroniseringsstatus og hvilke filer som står i kø for og lastes opp eller ned.

Du har også muligheten til å «pause» synkronisering og løse en synkroniseringskonflikt dersom det oppstår. Det er også en funksjon som kan løse synkroniseringproblemer for deg, som for eksempel når et fil- eller mappenavn ikke støttes.

Onedrive synk 4

5. Retningslinjer for synkronisering

Dette gjelder i hovedsak for administratorer. Administrasjonssenteret hjelper deg med å angi regler for synkronisering, som for eksempel valg av domene og blokkering av visse filtyper.

Onedrive synk 5

Oppsummering

OneDrive fungerer som et sted du kan få tilgang til, dele og samarbeide om filene dine i Microsoft 365, samt holde dem beskyttet og lett tilgjengelige på alle enhetene dine – hvor som helst. Dersom du opplever synkronsiseringproblemer kan du følge stegene i dette innelgget:

Publisert: . Oppdatert: .

Inspirert? Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for din bedrift.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!