Hopp til hovedinnhold

Teams Connect samarbeid med eksterne i Teams

Bilde av et kart over hele verden og streker i mellom land

Samarbeid på arbeidsplassen blir stadig mer digitalt og skybasert. Til tider er vi også avhengig av å samarbeide med personer som ikke jobber på samme arbeidsplass som oss selv. Vi må kommunisere med partnere, følge opp leverandører og snakke med kundene våre. Med Microsoft Teams kan vi fra før av samarbeide trygt med eksterne gjennom chat-funksjonen. Og med Teams Connect blir det enda enklere å samarbeide i delte kanaler - i et delt rom. Her kan vi ha samtaler, planlegge møte, dele og jobbe sammen i filer, og samarbeide om apper – uten å bytte mellom leietakerne (Teams-områdene).

I første omgang vil Teams Connect være tilgjengelig i offentlig forhåndsvisning. Den vil bli inkludert i Office 365/Microsoft 365 Business-, Enterprise- og Education-abonnementer.

Vi har tatt en sniktitt på hvordan dette fungerer:

Samarbeid på tvers av bedrifter som ett utvidet team

Kanaler fungerer som samarbeidsrommene våre i Teams. De hjelper med å organisere samtaler rundt et prosjekt, et emne eller et kollektivt formål. Mens standard og private kanaler fungerer godt for å koble sammen temaet innad i bedriften, er det ofte tilfeller hvor samarbeidsbehovet strekker seg utover bedriftens fire vegger. Med delte kanaler kan brukere invitere andre til en bestemt kanal uten å først måtte legge dem til i teamet. Dette unngår overdeling og fjerne behovet for å opprette nye team når samarbeid i eksisterende kanaler må utvides til andre som ikke jobber i bedriften.

teamsconnect1

De eksterne delte kanalene vil vises sammen med brukerens interne team og kanaler. Dermed trenger man ikke lenger bytte organisasjon eller leietaker for å finne frem til teamet. For eksempel vil et team som jobber med et nytt produkt kunne dele en kanal med et eksternt designbyrå eller markedsundersøkelsesselskap for å skape et felles arbeidsområde på tvers av virksomhetene. Dette fremmer hastighet, effektivitet, åpenhet, ansvarlighet og klar og åpen kommunikasjon.

Delte kanaler er en skalerbar opplevelse. En delt kanal kan deles med så mange organisasjoner som velger å spesifisere Azure AD Cross-tenant policyen.

Samarbeid sømløst med eksterne partnere

Du kan bruke delte kanaler for å jobbe med interne og eksterne partnere – for å oppnå et mer effektivt og kompatibelt samarbeid. Delte kanaler gjør det enkelt å dele filer, jobbe sammen på tvers av virksomhetene. Alle i kanalen, uavhengig av arbeidsplass, kan laste opp, se og være medforfatter på samme tid.

Kanalmedlemmer kan starte ad-hoc-møter eller planlegge et møte direkte fra kanalen og invitere andre til å bli med. Etterpå kan alle kanalmedlemmene se møteopptaket og også fortsette å bruke møtechatten.

Administratoren har kontroll

Delte kanaler gir Teams-administratorer en rekke kontroller for å møte de spesifikke behovene til virksomheten. Ved å bruke Teams-policyer kan administratorer kontrollere om brukere kan opprette en delt kanal, dele kanaler med personer utenfor virksomheten og delta i en ekstern delt kanal.

Eksternt samarbeid i delte kanaler drives av B2B Direct Connect – en ny måte å samarbeide med andre Azure AD-virksomheten på. Azure AD-administratorer kan administrere direkte B2B-tilkobling ved å bruke retningslinjer for tilgang på tvers av leietakere. Eksternt samarbeid er av som standard. For å aktivere en delt kanal mellom virksomheter må begge sider konfigurere retningslinjer for tilgang på tvers av leietakere. Administratorer kan gi, begrense eller tilbakekalle tilgang for eksterne brukere på individ-, gruppe- eller leietakernivå.

Hver delt kanal får et SharePoint-nettsted. Betingede tilgangspolicyer som bruker av SharePoint-appen i leietakeren som er vert for den aktuelle kanalen vil gjelde for dokumentsamarbeidet i kanalen. Administratorer kan også administrere delte kanaler programmatisk ved hjelp av PowerShell og Graph API-kommandoer.

Forbedre sikkerheten når du jobber med eksterne

Delte kanaler er bygget på Microsoft 365 som leverer avanserte sikkerhets- og samsvarsfunksjoner. Delte kanaler støtter et rikt sett med informasjonsbeskyttelsesverktøy for administratorer for å administrere og styre kanaldata. Det er der den delte kanalen opprettes som også blir eier av kanalens data. Når de deles med en annen leietaker, vil vertens overholdelsesretningslinjer gjelde. På samme måte, når de deles med et annet team så vil vertsteamets sensitivitetsetikett gjelde.

Delte kanaler er foreløpig bare tilgjengelig i offentlig forhåndsvisning. Dette er en etterlengtet funksjon som har vært ønsket av mange. Du kan følge med her for å se oppdateringer på når funksjonen blir tilgjengelig for alle.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!