Hopp til hovedinnhold

Topp 6 fordeler med OneDrive mobilappen

Logo letter
Evelon AS
mobiltelefon og slott

I en tid med rask digital transformasjon er måten vi jobber på stadig i endring. Vi forventer å være like produktive selv når vi jobber eksternt, enten det er hos kunden, på kafé, hjemme på verandaen eller hvor som helst. Det betyr helt enkelt at vi trenger systemer og apper som gjør det enkelt å holde kontakten, oppdatere og få tilgang til bedriftens innhold, spesielt når vi er utenfor kontormuren.

La oss se på de 6 viktigste fordelene med OneDrive mobilappen

1. Få tilgang til alle filer kun ved et fingertrykk

OneDrive mobilappen fungerer som et grensesnitt for tilgang til dine individuelle arbeidsfiler og filene du samarbeider om på tvers av Office 365. Du kan også beholde faner på arbeidsaktiviteter og administrere flere kontoer i samme app – både for jobb og personlig bruk.

Du kan laste opp, forhåndsvise, redigere og være medforfatter i alle Office-appene, i tillegg til å kunne dele, slette og gjenopprette filer direkte fra en mobil enhet. Du kan til og med merke filer og mapper og gjøre dem tilgjengelige når du ikke har tilgang til internett. Dette gjelder i tilfeller hvor du sitter på et fly og trenger å jobbe med filene dine. OneDrive kommer også med automatisk sikkerhetskopiering for kamera-funksjonen – noe som gjør at kritiske forretningsmedier fanget på en mobil enhet blir sikkerhetskopiert og sikret i organisasjonen.

Ondrive

2. Skannefunksjonen

Det som refereres til en «wow-faktor» av appen er utvilsomt den innebygde skannefunksjonen som lar deg digitalisere innhold mens du er på farten. Microsoft Office Lens er bygget rett inn for å hjelpe til med dynamisk bildekorreksjon for tavler, dokumenter og visittkort, sammen med å konvertere dem enkelt til PDF-format. Fangstopplevelsen gjør det samtidig mulig å beskjære og legge til filtre og merknader direkte i bildet.

{% video_player "embed_player" overrideable=False, type='scriptV4', hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width='640', height='360', player_id='11212414265', style='' %}

3. Samarbeid og del mens du er på farten

Trenger du å samarbeide med andre mens du reiser eller flyr til en annen by? Du kan enkelt annotere, redigere, og være medforfatter i et dokument i sanntid med dine kollegaer. Du kan også dele filer med andre kollegaer, på tvers av avdelinger eller eksterne leverandører utenfor organisasjonen – direkte fra appen.

Onedrive tips 2

4. Spar tid

Som det viktigste grensesnittet i Office 365, er Microsoft Graph integrert med OneDrive-appen for å hjelpe til med å finne filer som har størst betydning. Denne intelligensen forbedrer også den generelle søkeopplevelsen i OneDrive-appen. Maskinlæring kategoriserer og indekserer bilder automatisk. Dersom du da har skannet og lastet opp en reiseregning eller et visittkort, trenger du ikke å huske filnavnet og plassering for fremtidig tilgang. Alt du trenger å gjøre er å søke etter teksten på bilde eller informasjonen på visittkortet.

En nylig oppdatering til appen gjør det mulig å ta et bilde under et møte, enten det er notater eller et bilde av et lysbilde, og OneDrive-appen vil automatisk be deg om å dele bildet med møtedeltakerne, basert på Outlook-kalenderen din.

5. Beskytt og administrert basert på bedriftens policy

Dette gjelder spesielt for administratorer. OneDrive krypterer alle data, ikke bare på enheten og i skyen, men også dataene i transitt. Fra OneDrive administrasjonssenteret har administratorer muligheten ti å kontrollere alle aspekter ved alle ansattes OneDrive – alt fra lagringskvoter til intern og ekstern deling, samt tilgang til enheter.

Onedrive tips 3

Dersom bedriften din bruker Intune, kan administratorer håndheve ytterligere kontroller for å administrere appen og dens respektive data.

Onedrive tips 4

6. Microsoft øker sikkerheten i OneDrive Personal

Stadig flere og mer sofistikerte sikkerhetstrusler på nett stiller høyere krav til verktøyene vi bruker for å ivareta sikkerheten på våre enheter. Dette gjelder også i høyeste grad skytjenester. Tidligere i juli annonserte Microsoft produktet OneDrive Personal Vault - en ny sikkerhetsfunksjon som kommer til OneDrive Personal for å ytterligere beskytte våre personlige filer.

Personal Vault er et eget beskyttet område i OneDrive, og tilbyr et ekstra sikkerhetslag for dine låste filer i tilfellet noen får tilgang til enten kontoen din eller til en av dine enheter. For å få tilgang til filer i Personal Vault må man gjennom en autentiseringsmetode, slik som avlesning av ansikt, fingeravtrykk, PIN-kode eller kode sendt via SMS. Det er også mulig å låse opp Personal Vault ved å benytte Microsoft Authenticator appen da denne er laget for passordfri tofaktorautentisering.

Funksjonen byr i tillegg på muligheten til å synkronisere filene du har lagret i Personal Vault med et eget Bit-Locker-kryptert område på harddisken din. Og som med alle filer i OneDrive, så er også filene i Personal Vault kryptert både når de ligger «at-rest» i skyen og når de befinner seg «in-transit» til enheten din. Du trenger heller ikke å bekymre deg for om du glemte å låse området, Personal Vault vil automatisk låses etter en kort periode med inaktivitet og kreve ny autentisering. I tillegg kan skannefunksjonen i OneDrive-mobilappen brukes til å skanne dokumenter, ta bilder eller ta opp video direkte inn i Vault-området, slik at du slipper å lagre dem i mindre sikre områder som for eksempel kamerarullen.

Ondrive tips 5

Bilde hentet fra Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2019/06/25/onedrive-personal-vault-added-security-onedrive-additional-storage/

Slå på kryptering

For ytterligere beskyttelse på mobile enheter så anbefaler vi å slå på kryptering på din iOS eller Android-enhet. Disse tiltakene vil på lang vei bidra til å holde filene dine beskyttet selv om noen andre skulle få tilgang din Windows 10 PC eller en av dine mobile enheter.

*Personal Vault er for øyblikket kun tilgjengelig i visse engelsktalende områder men vil bli lansert på verdensbasis i løpet av 2019.

Ekstra lagringsplass

Utover Personal Vault-funksjonen opplyser Microsoft at de nå dobler lagringsplassen for det rimeligste abonnementsalternativet for OneDrive fra 50 GB til 100 GB, uten å øke prisen. Hvis du allerede har dette abonnementet så vil du automatisk få lagt til 50GB ekstra lagringsplass når tjenesten trer i kraft. Det blir nå også mulig å øke lagringskapasiteten i OneDrive. Du kan legge til lagringskapasitet i bulker på 200 GB så du kun betaler for det du bruker og til enhver tid kan øke, minke eller kansellere den ekstra lagringskapasiteten. Microsoft opplyser at denne funksjonen vil være tilgjengelig for alle Office 365 brukere i løpet av de nærmeste månedene.

OneDrive-appen oppsummert

OneDrive-appen lar deg enkelt jobbe med jobb- og personlige filer når du er på farten, uten å gå på kompromiss med produktivitet, datasikkerhet og personvern.

Kilder:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/Microsoft-OneDrive-Blog/Top-5-benefits-of-the-OneDrive-mobile-app/ba-p/472919

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2019/06/25/onedrive-personal-vault-added-security-onedrive-additional-storage/

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!