Hopp til hovedinnhold

Uten strøm duger arbeidshelten/PCen ikke.

Uten strøm duger arbeidshelten / PCen ikke.
Tomt batteri?

I dagens travle forretningsverden er en pålitelig bærbar PC avgjørende for å opprettholde produktiviteten. Enten det er under møter, på reise eller på kontoret, er det viktig å ha tilgang til en bærbar datamaskin med god batteritid. Her belyser vi viktigheten av batteritid på en bærbar PC, samt gir noen nyttige tips og tilleggsprodukter for å forbedre batterilevetiden.

Viktigheten av batteritid på en bærbar PC

Mobilitet og produktivitet: En bærbar PC med lang batteritid gir deg friheten til å arbeide uten å være bundet til en strømkilde. Dette er spesielt viktig når du er på farten eller deltar i møter uten tilgjengelige stikkontakter. En lang batteritid gir deg fleksibiliteten til å fullføre viktige oppgaver uansett hvor du er.

Uavbrutt arbeidsflyt: Korte batteritider kan føre til avbrutte arbeidsflyter og unødvendige avbrudd. Hvis batteriet ditt dør midt i en viktig presentasjon eller mens du jobber med viktige dokumenter, sier det seg selv at ikke det er heldig. Og i verste fall kan miste verdifulle dokumenter. Ikke minst masse tid. En pålitelig batteritid sikrer uavbrutt bruk og bedre arbeidsflyt.

Kundemøter og eksternt samarbeid: I et bedriftsmiljø er det vanlig å delta i kundemøter, presentasjoner og samarbeid på tvers av forskjellige steder. En bærbar PC med god batteritid gjør det mulig å holde seg tilkoblet og vise presentasjoner uten å bekymre seg for å finne en strømkilde eller avbryte møtet.

Hva du bør tenke på når du kjøper en bærbar PC

Batterikapasitet: Sjekk batterikapasiteten til den bærbare PC-en du vurderer å kjøpe. Se etter modeller med høyere batterikapasitet, da disse vanligvis gir lengre brukstid. Les spesifikasjonene nøye og se etter estimert batterilevetid under forskjellige bruksforhold. Og er det mulig å kjøpe ekstra batteri/større batteri er absolutt det noe å vurdere hvis lang batterilevetid er viktig. Altså som en mulighet. De beste modellene har som regel også den beste batterilevetiden og for eksempel Lenovo ThinkPad X1 Carbon er kjent for akkurat dette, lang batterilevetid.

Effektiv strømstyring: En bærbar PC som er optimalisert for strømstyring, vil gi bedre batteritid. De aller fleste PCer har dette ferdig satt opp i operativsystemet, men det kan være viktig å sette seg inn i dette. Sørg for at den bærbare PC-en er stilt inn riktig med tanke på strømsparingsmodus, automatisk nedtoning av skjermens lysstyrke og evnen til å deaktivere unødvendige enheter for å spare strøm. Dette finnes det mange artikler om dette emnet, og her kan du lese hvilke anbefalinger Microsoft gir.

Tillleggsprodukter for å forbedre batteritiden

Ekstra batteri: Noen bærbare PC-er har som nevnt utskiftbare batterier. Å ha et ekstra batteri kan være praktisk når du er på lengre reiser eller ikke har tilgang til en strømkilde. Du kan enkelt bytte ut det tomme batteriet med et fulladet batteri og fortsette arbeidet. Men det er ikke alle PCer som har denne muligheten. Er du usikker på om du har en PC som har denne muligheten, ta kontakt med oss så skal vi finne ut av dette for deg.

Bærbar powerbank: En bærbar strømbank er et praktisk tilbehør som kan lade opp den bærbare PC-en når du er på farten. Dette er spesielt nyttig hvis du ikke har tilgang til strømuttak i lengre perioder. For eksempel denne powerbanken vil kunne lade opp din PC(om den støtter USB-C-lading, noe de fleste PCer i dag gjør)

Egne erfaringer


Personlig verdsetter jeg lang batterilevetid. Jeg jobber for innimellom på toget og da er det ekstra hendig med god batterilevetid. Og spesielt når vognsettet er fra 60-tallet og ikke akkurat flust av kontakter. Og klok at skade etter slike turer så har jeg alltid med meg en kraftig powerbank som enkelt kan lade opp batteriet. Men drømmer tilbake når jeg hadde en Lenovo ThinkPad X12 hvor jeg byttet batteriet til et dobbelt så kraftig et som det som sto standard installert. Da fikk jeg ca 20 timers effektiv batteritid. Mye mer enn nødvendig, men du verden så deilig det var.
Akkurat nå har jeg en Lenovo ThinkPad X1 med ganske bra skjerm med høy oppløsning. Noe som gjør at hvis ikke jeg stiller inn strømstyringen riktig er den tom i løpet av et per timer med videomøte og mailer.
Men med powerbank og en streng strømstyring på batteri er dette sjeldent noe problem.

Jeg har for øvrig hatt kollegaer som har sprunget fra møterom til kontorplass av den grunn at batteriet er nærmest dødt. Men så lenge PCen har fungert har de vært fornøyd med det. I slike tilfeller kan det være hensiktsmessig å sjekke om et nytt batteri kan være løsningen kontra en ny PC. Ikke minst er det kostnadseffektivt og riktig med tanke på miljøet.

Nok strøm er nøkkelen

Batteritid er en viktig faktor å vurdere når du kjøper en bærbar PC, og viktigere enn mange faktisk tenker. Men nøkkelen er selvsagt lang nok batterilevetid utfra behovet. Men det er ingen tvil om at lang batterilevetid gir økt mobilitet, uavbrutt arbeidsflyt og muligheten til å delta i viktige møter og presentasjoner uten bekymringer. Ved å velge en bærbar PC med høy batterikapasitet, stille inn effektiv strømstyring og vurdere tilleggsprodukter som ekstra batterier eller powerbanks som er kraftige nok, øker garantert produktiviteten din og du kan bruke tid og krefter på det du skal utføre. Og glemme alt det negative som fører med seg av stressende blinkende batteri-ikoner, manglende stikkontakter osv.
For uten strøm duger faktisk ikke PCen, ei heller arbeidshelten som sitter bak tastaturet.

Er du interessert i å vite hva som er mulig med din eksisterende PC med dårlig batterilevetid? Eller vite hvilken PC du bør velge utfra ditt behov?
Ta kontakt så hjelper vi deg.

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!