Hopp til hovedinnhold

Webinar: E-postsikkerhet - Intelligent simulering og trening av ansatte

13.03.24 holdt Sebastian Jacobsen webinar om e-postsikkerhet og hvordan vi kan trene de ansatte til å bli mer oppmerksomme på for eksempel phishing e-post.

Har du spørsmål eller ønsker du ønsker å ta i bruk Nimblr? Ta kontakt med Christopher!

Hvorfor er dette så viktig?

Nettkriminelle bruker i hovedsak e-post fordi det gir en enkel åpning til andre kontoer og enheter. Det handler som regel om menneskelige feil. «Ett klikk» kan faktisk bety store konsekvenser for en hel virksomhet. Og, det er nettopp derfor det er så innmari viktig at vi lærer oss hvordan vi enkelt kan oppdage om en e-post er reell eller ikke. I mange tilfeller betyr det å være litt ekstra oppmerksom, samt å merke seg at seriøse aktører sjelden eller aldri ber om at du sender sensitiv informasjon som kortinformasjon og personnummer i en e-post.

Det viktigste kommunikasjonsverktøyet på arbeidsplassen

E-post har gjennom tiden vært og er det viktigste verktøyet for kommunikasjon på arbeidsplassen, og er dermed også en gyllen mulighet for kriminelle å komme seg inn i bedriftsnettverket. Skadelig programvare og ulike phishing-kampanjer er ment til å stjele verdifull informasjon fra bedrifter. De aller fleste cyberangrep begynner faktisk med en skadelig e-postmelding. Resultatet er betydelig tap av penger, data og omdømme.

Hvorfor bruke tid på e-postsikkerhet?

  • Du beskytter selskapets merkevare og omdømme. Et e-postangrep kan resultere i store kostnader og driftstap
  • Med en god sikkerhetsløsning på plass begrenses potensielle driftsavbrudd som skyldes nettangrep
  • Du overholder GDPR og databeskyttelseslover

Hva kan din virksomhet gjøre?

  • Tren de ansatte. På den måten minimeres risikoen for menneskelige feil. De ansatte er nemlig virksomhetens forsvarslinje.
  • Invester i opplæring. Brukerbevissthet har bevist at de ansatte enklere oppdager phishing-angrep og skadelig programvare.
  • Finn en god sikkerhetsløsning. Selskap i dag trenger avansert trusselbeskyttelse.
  • Aktiver tofaktorautentisering. Dette forhindrer at kontoer blir kompromitterte og er det enkleste sikkerhetstiltaket virksomheten kan iverksette.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!