Hopp til hovedinnhold

Arbeidsflyt og engasjerende innhold i Microsoft 365

Microsoft lanserer stadig nye verktøy som skal gjøre arbeidshverdagen vår enklere og mer effektiv. Denne gangen ligger fokuset på arbeidsflyt og innhold som gjør at vi kan holde fokus på det vi gjør, samtidig som vi kan levere rikere og mer engasjerende innhold.

Nye egenskaper i Microsoft Teams for iOS og Android

Den nyeste oppdateringen til Teams-appen på mobil inkluderer nå en søkefunksjon som gjør at du kan søke etter kollegaer, eller søke i meldinger. Du kan også enkelt booke et møte. En annen funksjon er det som kalles «quiet hours» - som gjør at du kan fokusere på andre aktiviteter samtidig som du også kontrollerer hvilke varsler du får.

Arbeidsflyt 1-1

Lag en quiz i PowerPoint

Microsoft Forms er nå integrert i PowerPoint, som gjør det enkelt å samhandle med andre deltakere. En presentatør kan for eksempel få tilbakemeldinger i nåtid gjennom spørrekonkurranser direkte i presentasjonen. Dette gjøres ved å klikke på sett inn, deretter klikk på Forms-ikonet. Du kan enten opprette et nytt skjema/quiz eller sette inn ett du allerede har opprettet.

Arbeidsflyt 2

Oppdateringer som kommer

Kunstig intelligens i Word

Det skal nå bli enklere å fokusere på innhold når du skriver i Word. Du kan for eksempel skrive TODO: <sett inn tekst>, og Word vil automatisk gjenkjenne og følge din todo-liste. Når du åpner dokumentet på nytt vil du se listen over gjenstående gjøremål, og du kan klikke på hver enkelt av de for finne tilbake til teksten i dokumentet. Du kan også nå bruke @ i et gjøremål hvor Word automatisk vil sende et varsel til personen; med en lenke til det relevante innholdet i dokumentet. Denne funksjonen er tilgjengelig i preview for Mac, og vil snart bli tilgjengelig for alle Office 365-abonnenter.

E-postflyt i Outlook

Det vil i løpet av desember 2018 bli rullet ut en oppgave-funksjon i webutgaven til Outlook. Det vil bli mulig å opprette oppgaver og gjøremål ved å dra og droppe de inn i en egen fane, eller opprette en oppgave å dra den fra den nye fanen og inn i kalenderen. Alle gjøremålene som lages her vil automatisk også vises i Microsoft To-Do.

Innlogging i Outlook på web

En annen oppdatering til webutgaven av Outlook gjelder innlogging. I løpet av desember blir det mulig å logge inn med skole- eller jobbkonto via www.outlook.com med en Office 365-konto. Du vil automatisk bli omdirigert til organisasjonens innloggingsside.

Rediger i PowerPoint

Editor i PowerPoint bruker maskinlæring og naturlig språkbehandling for å gi en intelligent korrektur- og redigeringstjeneste som gir anbefalinger basert på innholdet. Funksjonen fremhever og gir veiledning, samt at den gjenkjenner feil grammatikk. Denne funksjonen blir tilgjengelig for brukere med Office 365-abonnement i løpet av desember 2018.

Avslutning

Alle de nye oppdateringene som blir tilgjengelig i desember er med på å gjøre at vi kan arbeide mer fokusert uten å bli forstyrret. I tillegg blir det enklere å behandle og redigere innhold i Word og PowerPoint.

Ønsker du mer informasjon om hvordan du kan samhandle med dine kollegaer på en sikker måte?

Kilde https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2018/11/29/new-to-microsoft-365-in-november-tools-to-keep-you-in-your-workflow-and-fine-tune-content/

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!