Hopp til hovedinnhold
Bilde av en hånd på et laptop tastatur

De ansatte på arbeidsplassen trenger de riktige verktøyene for å kunne uføre arbeidet sitt. Det handler vel så mye om å opprettholde produktiviteten til de ansatte samtidig som man ivaretar sikkerheten. Med Microsoft 365 får du den rette balansen – med eksterne team og samarbeid på tvers av prosjekter og tidssoner.

I dette innlegget kan du lese mer om hvordan din bedrift kan dra best nytte av tjenestene du kan få med en Microsoft 365-lisens:

Jobb smartere med kunstig intelligens

Et eksempel er PowerPoint Designer som bruker kunstig intelligens til å lage lysbilder til presentasjonen din. Designer jobber i bakgrunnen via skyen for å matche innholdet ditt og på den måten få et mer profesjonelt utseende på presentasjonen. I Microsoft Excel driver kunstig intelligens «Ideer»-funksjonen, som gir innsikt og forslag skreddersydd for ditt arbeid som for eksempel automatisk identifisering av trender, mønstre og tall i et datasett.

lynkurs1

Tips💡

Unngå versjonsproblemer forårsaket av å sende filer frem og tilbake via e-post.

 • Lagre en redigert fil i OneDrive
 • Åpne en ny e-post i Outlook og velg «Sett inn» og «Legg ved fil»
 • Velg deretter filen du vil sende fra nylige lagrede filer i OneDrive

En OneDrive-kobling blir lagt ved. Klikk på linken for å endre tillatelser. Du kan velge om bare mottakeren skal se filen eller alle ansatte du jobber med.

Chat, møt og samarbeid

Alle som jobber i et prosjekt kan chatte, møte med hverandre og samarbeide i Microsoft Teams. Teams samler mennesker og informasjon i et delt arbeidsområde med gruppechat og nettmøter. I tillegg har du tilgang til kjente Office-apper slik at du enkelt kan se gjennom og redigere Word-, Excel- og PowerPoint-filer i Teams. Med Teams-appen for mobile enheter kan du også holde kontakten med teamet ditt hvor enn du befinner deg.

Det er enkelt å planlegge et online-møte direkte fra Outlook og deretter dele ditt innhold direkte fra PowerPoint, Excel eller Word. Du kan velge å dele skjermen, idémyldre med Microsoft Whiteboard, redigere dokumenter i sanntid og sende øyeblikkelige meldinger med andre møtemedlemmer. Teams er tett integrert med kjernetjenestene i Office 365 og Office-applikasjonene du er vant til å bruke, pluss et stadig voksende antall tredjepartsapplikasjoner. Du kan tilpasse Teams til akkurat de arbeidsoppgavene som skal utføres, og utvide funksjonaliteten etter behov.

lynkurs2

Tips 💡

Trenger du å gjennomgå et regneark eller en presentasjon med 💡en kollega?

 • Start en samtale med en kollega i Teams enten via chat eller anrop
 • Når samtalen starter kan du velge å dele skjerm og deretter velge dokumentet du ønsker å gjennomgå

Beskytt deg mot datatrusler

Mobilitet er viktig, men bare hvis du kan holde dataen trygg. Microsoft 365 lar deg angi retningslinjer for å kontrollere tilgangen til din virksomhets e-post og dokumenter for støttede enheter og apper. Hvis en enhet er tapt eller stjålet kan du fjernslette bedriftsdata.

Sofistikerte trusler kan lure selv årvåkne ansatte. Microsoft 365 er bygget med tanke på bedriftssikkerhet – med automatiske oppdateringer. Jevnlige sikkerhetsoppdateringer skjer automatisk, og på den måten er du beskyttet mot nye trusler – uansett hvilken enhet du buker. Med Advanced Threat Protection i Microsoft 365 får du en løsning som skanner og åpner alle e-poster og vedlegg i et lukket «sandkassemiljø» før de kommer til innboksen. Dersom en e-post inneholder skadelig innhold, vil du få beskjed om dette og dermed ikke få åpnet e-posten

Med Microsoft 365 har du mulighet til å skru på to-faktor autentisering (MFA, multifaktorautentisering). Det kan sammenlignes med BankID eller som en passkontroll på flyplassen. Det er et ekstra sikkerhetsledd for å bekrefte at du faktisk er du når du logger på. Med multifaktor-autentisering (MFA) gjør du det betydelig vanskeligere for en angriper å komme seg inn i kontoen din, for så i neste omgang å kartlegge svake punkter i virksomheten og legge ut på en angrepskjede.

tofaktorpasssord

Tips 💡

Hvis en ansatt mister sin enhet kan en administrator fjernslette bedriftsdata.

 • Gå til «Enheter» i Administrasjonssenteret
 • Søk etter brukeren
 • Velg enheten du ønsker å fjernslette
 • Klikke «Fjern firmadata» og «Bekreft»

Administrer brukere

Administrasjonssenteret til Microsoft 365 gir deg et enkelt sted å konfigurere sikkerhetspolicyer og administrere enheter og apper. Du kan sette retningslinjer for både bedriften og spesifikke grupper. Du kan for eksempel administrere tilgangen til Office-filer for mobile enheter ved å kreve en kode eller fingeravtrykk, eller hindre en bruker i å kopiere innhold fra Office-apper til personlige apper.

Microsoft 365 gjør det enkelt å sette opp nye ansatte på sine enheter, slik at de kan starte å jobbe med en gang. For å opprette en ny bruker, kan du tilordne en sikkerhetsgruppe med de retningslinjene du har satt opp for den valgte gruppen. Apper kan lastes ned automatisk og operativsystemet kan oppdateres. På denne måten kan den ansatte bruke sin egen mobile enhet samtidig som at bedriftens data er sikret.

Microsoft 365 gjør det enklere for medarbeiderne dine å bruke flere apper og enheter. Med single-sign-on trenger man bare å huske en pålogging for hver app.

adminsentere

Tips 💡

Trenger du ulike retningslinjer for folk i forskjellige roller? Som for eksempel markedsføring, økonomi eller HR?

 • Gå til «Legg til policy» i administrasjonssenteret
 • Gi policyen et navn og velg policy-type.
 • Du kan velge forskjellige alternativer for et bestemt team

Velg riktig lisens til din bedrift

Microsoft 365 er et abonnement som inkluderer premium Office-apper, IT administrasjonstjenester og avansert sikkerhet. Microsoft 365 er utviklet for bedrifter som trenger en løsning som gir de ansatte de beste produktivitets- og samarbeidsfunksjonene, samt enhetsbehandling og sikkerhetsløsninger som sikrer bedriftens data og ressurser på tvers av enheter. Med ulike lisenstyper har Microsoft tilpasset Microsoft 365 til alle typer bedrifter.

Ønsker du å snakke med oss om hvordan vi kan bistå din bedrift?

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!